R7 5700X RTX 3060 Sistem Oyunlarda Kasma ve Donma Oluyor

Daha fazla  
Sistem:
- MSI RTX 3060 Gaming X OC.
- Ryzen 7 5700X ( OC yapılmadı)
- MSI B450 Tomahawk Max anakart.
- Corsair vengence RGB 16 GB ( 2x8 ) 3600 MHz.
- Coolar Master 600W 80 Plus güç kaynağı.
- Thermaltake 240 mm sıvı soğutma.
- Coolar Master td 500 mesh kasa.
- ASUS TUF Gaming 165 Hz 1080p monitör.
- Samsung 970 EVO 1TB M.2 SSD.

Sizce ara ara yaptığı takılmaları neden yapıyor olabilir. Bir de önceden bu sistemde Ryzen 5 3600 işlemci kullanıyordum böyle takılmalar olmuyordu. İşlemci ekran kartına uysun diye 5700X aldım ama böyle oldu sizce sebebi anakart ya da güç kaynağı olabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Genelde fps oyunları oynuyorum kral. Hemen hemen her oyunda yapıyor sistem de eksik bir şey mi var anlamadım. Bu arada uyarı yedim o yüzden cevap veremedim kusura bakmayın
Sistemin birbiri ile uyumlu parçalar. Bundan yana sıkıntı yok.
İlk olarak oyun oynarken işlemci ve ekran kartı sıcaklıkları max kaç derecede seyrediyor buna bakmalısın. Msi afterburner ile bakabilirsin.

Hangi oyunu oynuyorsun ? Her oyunda oluyormu ?
Genelde fps oyunları oynuyorum kral. Hemen hemen her oyunda yapıyor sistem de eksik bir şey mi var anlamadım. Bu arada uyarı yedim o yüzden cevap veremedim kusura bakmay
Sistemin birbiri ile uyumlu parçalar. Bundan yana sıkıntı yok.
İlk olarak oyun oynarken işlemci ve ekran kartı sıcaklıkları max kaç derecede seyrediyor buna bakmalısın. Msi afterburner ile bakabilirsin.
Tamam usta bakarım ama çevremde ki arkadaşların dediği gibi güç kaynağı vs ile alakalı bir sıkıntı değil doğru mu

Genelde fps oyunları oynuyorum kral. Hemen hemen her oyunda yapıyor sistem de eksik bir şey mi var anlamadım. Bu arada uyarı yedim o yüzden cevap veremedim kusura bakmay

Tamam usta bakarım ama çevremde ki arkadaşların dediği gibi güç kaynağı vs ile alakalı bir sıkıntı değil doğru mu
Güç kaynağın sistemin için yeterli geliyor. Arıza yaptı ise güç kaynağından da kaynaklı olabilir.

Sistem:
- MSI RTX 3060 Gaming X OC.
- Ryzen 7 5700X ( OC yapılmadı)
- MSI B450 Tomahawk Max anakart.
- Corsair vengence RGB 16 GB ( 2x8 ) 3600 MHz.
- Coolar Master 600W 80 Plus güç kaynağı.
- Thermaltake 240 mm sıvı soğutma.
- Coolar Master td 500 mesh kasa.
- ASUS TUF Gaming 165 Hz 1080p monitör.
- Samsung 970 EVO 1TB M.2 SSD.

Sizce ara ara yaptığı takılmaları neden yapıyor olabilir. Bir de önceden bu sistemde Ryzen 5 3600 işlemci kullanıyordum böyle takılmalar olmuyordu. İşlemci ekran kartına uysun diye 5700X aldım ama böyle oldu sizce sebebi anakart ya da güç kaynağı olabilir mi?
Kanka zaten Ryzen 3600 o ekran kartını beslerdi. Niye öyle bir atraksiyon yaptın ki ? Şimdi ayıkla pirincin taşını. Eğer dediğin gibiyse, sorun yeni işlemciden olabilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı