Çözüldü R7 5700X RX 6800 sistemde görüntü yok

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

altayg

Femtopat
Daha fazla  
Salı günü tüm sistem tamamlandı bir bir kurdum ancak ekrana görüntü gelmiyor. HDMI üzerinden televizyona aktarıyorum, elimde henüz monitör yok. Sistem şu şekilde;

Anakart: MSI B550M Pro VDH Wi-Fi
Ekran kartı: XFX RX 6800.
İşlemci: Ryzen 7 5700X.

Sorunumun kaynağı diğer parçalarla ilgisi olduğunu düşünmediğim için yazmadım. İşlemciyi RAM'i ekran kartını birçok kere sök tak yaptım ama nafile. İnternette araştırdığımda bazıları anakartın BIOS'unun güncellenmesi gerektiğini belirtmiş. Kimisi bunu yapmak için flasha BIOS kur BIOS reset tuşuna bas halledersin diyor kimisi de eski bir işlemci bulup BIOS'u o şekilde güncellemem gerektiğini söylüyor. Rica ediyorum onca hevesle aldım kurdum açılmıyor cevaplarsanız çok sevinirim.

Salı günü tüm sistem tamamlandı bir bir kurdum ancak ekrana görüntü gelmiyor. HDMI üzerinden televizyona aktarıyorum, elimde henüz monitör yok. Sistem şu şekilde;

Sorunumun kaynağı diğer parçalarla ilgisi olduğunu düşünmediğim için yazmadım. İşlemciyi RAM'i ekran kartını birçok kere sök tak yaptım ama nafile. İnternette araştırdığımda bazıları anakartın BIOS'unun güncellenmesi gerektiğini belirtmiş. Kimisi bunu yapmak için flasha BIOS kur BIOS reset tuşuna bas halledersin diyor kimisi de eski bir işlemci bulup BIOS'u o şekilde güncellemem gerektiğini söylüyor. Rica ediyorum onca hevesle aldım kurdum açılmıyor cevaplarsanız çok sevinirim.

HDMI'ı ekran kartı girişine taktınız mı?

Hocam sakin olun sisteminizin çalışmama ihtimali yoktur en kötü bir parçayı eksik almışsınızdır. Ayrıca sistemin bütün özelliklerini söyler misiniz belki ondan dolayı olmuyordur.

HDMI'ı ekran kartı girişine taktınız mı?

Denedim ekran kartını da anakart girişini de denedim aynı sonuç.

Hocam sakin olun sisteminizin çalışmama ihtimali yoktur en kötü bir parçayı eksik almışsınızdır. Ayrıca sistemin bütün özelliklerini söyler misiniz belki ondan dolayı olmuyordur.

Tabii
  • Kasa: NZXT H7 Flow White
  • CPU Cooler: Lian Li Galahad AiO 240
  • PSU Gamepower GP750
  • RAM: Team T-Force Vulcan 2x16 3200MHz CL16 ( İncehesap'tan 1X satılan RAM'den 2 adet satın aldım)

Anakartın bu sürümden beri o işlemciyi destekliyor. Yani muhtemelen BIOS güncellemesine ihtiyacın yok.

Download
AMI BIOS 7C95v2A 2022-03-22 17.39 MB

Hocam ne yapacağım bu durumda, her türlü yolu denedim sök tak anlamında kablosundan RAM ve işlemciye dek.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam verin kaliteli bir bilgisayarcıya yaptırın sökün tüm sistemi en baştan yapsın olmazsa da bilemiyorum.

Belki televizyon ile alakalıdır bir monitöre taksanız olur belki bilemiyorum bu işlerden profesyonel derecede anlamıyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı