R7 5700X sistem vs R5 5600X sistem

Daha fazla  
Arkadaşlar herkese iyi akşamlar dilerim. Yıllardır burada açılan konuları hep okurum, sorunlarıma çözüm bulurum. Bugün ise kayıt olup sizlere toplayacağım sistem hakkında birkaç şey sormak için buradayım. Arkadaşlar öğrenci olduğumdan dolayı bütçem kısıtlı ve kendime 2 tane sistem kurdum bu ikisinden birini tercih edeceğim. Sizlere de hangi sistemi tercih edeceğinizi ve nedenini açıklanırsanız sevinirim.

• AMD Ryzen 7 5700X.
  • MSI B550M Pro-VDH
  • XFX Speedster MERC 319 RX 6750 XT Black.
  • Team Vulcan TUF 16 GB (2x8GB) 3600MHz.
  • Apacer 512 GB 2100/1500MB/s NVMe PCI-e M.2 SSD.
  • Lian Li lancool 205 mesh ARGB mesh siyah ATX mid-Tower kasa.
  • FSP 750W 80 Plus Bronze Power Supply.
  • Team T-Force siren 240mm ARGB beyaz işlemci sıvı soğutucu.

• AMD Ryzen 5 5600X.
  • MSI B550M Pro-VDH
  • PowerColor Red Devil RX 6750 XT.
  • Crucial Ballistix 16 GB (2x8GB) 3200MHz.
  • Kingston SNVS/500G 500GB SSD 2100/1700 M.2 SSD.
  • darkFlash twister ARGB 240nm DX-240 sıvı soğutucu.
  • darkFlash dlx21-mesh 650W 80+ RGB mid kasa.

Sistemlerin artılarını, eksilerini, neleri ne yaparsam daha iyi olabileceğini de belirtebilirsiniz arkadaşlar. Şimdiden hepinize teşekkür ederim. Bir de tercih ettiğim anakart modeli iyi mi? Yoksa MSI B450 Tomahawk Max mı tercih etmeliyim? Bir de son olarak istem 1. sistem İncehesap'tan 2.sistem ise GameGaraj'dan alacağım. 2 site için de yorumlarınızı ve tercihlerinizi söyler misiniz?

• AMD Ryzen 7 5700X.
  • MSI B550M Pro-VDH
  • XFX Speedster MERC 319 RX 6750 XT Black.
  • Team Vulcan TUF 16 GB (2x8GB) 3600MHz.
  • Apacer 512 GB 2100/1500MB/s NVMe PCI-e M.2 SSD.
  • Lian Li lancool 205 mesh ARGB mesh siyah ATX mid-Tower kasa.
  • FSP 750W 80 Plus Bronze Power Supply.
  • Team T-Force siren 240mm ARGB beyaz işlemci sıvı soğutucu.

• AMD Ryzen 5 5600X.
  • MSI B550M Pro-VDH
  • PowerColor Red Devil RX 6750 XT.
  • Crucial Ballistix 16 GB (2x8GB) 3200MHz.
  • Kingston SNVS/500G 500GB SSD 2100/1700 M.2 SSD.
  • darkFlash twister ARGB 240nm DX-240 sıvı soğutucu.
  • darkFlash dlx21-mesh 650W 80+ RGB mid kasa.
1. sistemin eksisi yok. 2. sistemim eksisi dahili gelen PSU'su Aigo GP650 ise o eksi sayılır. Gerisi yine iyi. Ama ben olsam 1. sistemi alırdım. Bu arada B550M PRO VDH daha iyi B450 Tomahawk Max'ten.

1. sistemin eksisi yok. 2. sistemim eksisi dahili gelen PSU'su Aigo GP650 ise o eksi sayılır. Gerisi yine iyi. Ama ben olsam 1. sistemi alırdım. Bu arada B550M PRO VDH daha iyi B450 Tomahawk Max'ten.
Anladım hocam teşekkür ederim. Şeyi soracağım bir de Red Devil' ile XFX arasındaki fark nedir acaba? Yani hangisi daha iyidir. Oyun oynayacağım, yayın yapacağım. Bunlara bakarak 1. sistemi tercih ediyim o zaman.

Anladım hocam teşekkür ederim. Şeyi soracağım bir de Red Devil' ile XFX arasındaki fark nedir acaba? Yani hangisi daha iyidir. Oyun oynayacağım, yayın yapacağım. Bunlara bakarak 1. sistemi tercih ediyim o zaman.
İkisinin karşılaştırması bulunmuyor. O yüzden hangisinin daha iyi olduğunu bilmemiz mümkün değil. Ama Merc de, Red Devil de o markaların en tepe modelleri.

Red Devil soğutması sanırım o kart için en iyi soğutma onun dışında MHz farkı olmaması lazım. İki sisteminde iyi olduğu taraflar var kalitesiz olduğu taraflar var bunları göz önünde bulundurduğumuzda 1. sistem işlemci ile fark atıyor 1. sistemi tercih edin derim.

İkisinin karşılaştırması bulunmuyor. O yüzden hangisinin daha iyi olduğunu bilmemiz mümkün değil. Ama Merc de, Red Devil de o markaların en tepe modelleri.
Teşekkür ederim ilgin için hocam.
Red Devil soğutması sanırım o kart için en iyi soğutma onun dışında MHz farkı olmaması lazım. İki sisteminde iyi olduğu taraflar var kalitesiz olduğu taraflar var bunları göz önünde bulundurduğumuzda 1. sistem işlemci ile fark atıyor 1. sistemi tercih edin derim.
Soğutma farkı çok mu fazladır hocam. Yoksa çok çok az derecede bir fark mıdır? Galiba bende 1. sistemi tercih edeceğim.

Teşekkür ederim ilgin için hocam.

Soğutma farkı çok mu fazladır hocam. Yoksa çok çok az derecede bir fark mıdır? Galiba bende 1. sistemi tercih edeceğim.
Şöyle söyleyeyim arada çok fark oynamaz sanırım Merc modeli ile ama 2 3 derece daha soğuk olur Red Devil youtube üzerinden karşılaştırma videoları vardır büyük ihtimalle genelde ekran kartlarında Red Devil en soğuk çalıştıranlardan oluyor.

Birinci sistem çok daha iyi. İkinci sistemin güç kaynağı başlı başına alınmaması için bir sebep.
Teşekkürler hocam.
Şöyle söyleyeyim arada çok fark oynamaz sanırım Merc modeli ile ama 2 3 derece daha soğuk olur Red Devil youtube üzerinden karşılaştırma videoları vardır büyük ihtimalle genelde ekran kartlarında Red Devil en soğuk çalıştıranlardan oluyor.
Yani anladığım kadarıyla 1. sistem her türlü daha iyi. Sağolun arkadaşlar kafamdaki soru işaretlerini atabildim sonunda.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı