Çözüldü R7 5700X sistemde anakartta CPU ışığı yanıyor ve görüntü gelmiyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Fortinayti

Centipat
Katılım
5 Mart 2023
Mesajlar
5
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba. Her gün kullanılan bilgisayar bugün birden böyle oldu. CPU ışığı yanıyor sistem çalışıyor ama görüntü gelmiyor. RAM'leri çıkarıp taktım BIOS pilini çıkarıp 10 dakika bekledim ama çözülmedi. Ekran kartını çıkarınca CPU ışığı sönüyor VGA ışığı yanıyor. Yardımınızı bekliyorum teşekkürler.

Sistem:
MSI B550 Gaming Plus.
R7 5700X.
RX 6600 XT.
 
Çözüm
Ekran kartını ve işlemciyi söktüm. Anakartın işlemci soketine termal macun kaçmış. Diş fırçasıyla düzgünce temizleyip tekrar taktım. Sorun çözüldü.
Merhaba,

CPU ışığı yanlış ekipman seçimi, güncel olmayan BIOS gibi durumlar da yanıp söner. Sürekli kullandığım bilgisayar dediğiniz için RAM slotlarını doğru sayıyorum, ekran kartını çıkardığınızda ışığın söndüğünü ve vga ışığının yandığını belirtmişssiniz aslında sorunu bulmuşssunuz ekran kartı tarafında bişeyler doğru değil, yinede bıosu güncelleyin RAM larinizi yuvalarından sökün RAM lerin altın renkli kısımlarında kararma olmadığından emin olun varsa faber castel mavi silgi ile narince temizleyin aynı işlemi ekran kartı içinde yapın, ekran kartınızı RAMlerinizi düzgün bir şekilde oturtup güç bağlantınızı tekrar yapın alternatif bir HDMI kablosu ve mevcut olanla birer defa test yapıp deneyin.
 
Ekran kartını ve işlemciyi söktüm. Anakartın işlemci soketine termal macun kaçmış. Diş fırçasıyla düzgünce temizleyip tekrar taktım. Sorun çözüldü.
 
Çözüm

Geri
Yukarı