R7 5700X sistemde bitmeyen mavi ekran hataları ve minidump analizi

• Konuyu başlatan Ezgie
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 1
  • Görüntüleme 111
İşletim sistemi
Windows 10

Ezgie

Decapat
Minidump Rapor Linki
https://drive.google.com/drive/folders/1fihJ7jtLu9rVJDnrgj1f6hzJ446_zz7Y?usp=sharing
RAM
Team T-Force Vulcan TUF Gaming Alliance 16 GB (2x8GB) DDR4 3600MHz CL18 Gaming RAM
SSD veya HDD modeli
Kioxia Exceria Plus G2 LRD20Z001TG8 1TB SSD
Ekran kartı
XFX Speedster SWFT 210 AMDRadeon RX7600 8GB 128bit
Anakart
Gigabyte A520M K V2 1.0 DDR4 AMD A520 Soket 5100OC
İşlemci
Ryzen 7 5700X 3.40GHz 8 Çekirdek
Bir aydır ara ara kafasına göre (performans gerektirmeyen aktivitelerde) önce güçten çekilmiş gibi kapanıp duruyordu. Sonra BIOS sürücüsünü silip yeniden kurdum ve o hata gitti. Sonradan bugün mavi ekran verdi defalarca. Çok uğraştım asla açamadım. 30-40 kere resetledim, her seferinde mavi ekrandan açılmadı. Her defasında da farklı kod aldım. Normalde 20-30 kez mavi ekran yedim 12 farklı kod ile ama minidump dosyası sayısı az. Güvenli moda da geçemedim ama o belki benim beceriksizliğimdir.

Ben yine BIOS ve anakart kaynaklı olduğunu düşünüyordum. Sonrasında bir arkadaşın önerisi üzerine RAM'lerden birini çıkardım, teki takılıyken bilgisayar açılmaya başladı. İki RAM takmayı tekrar denedim yine sıkıntılar oluyor. RAM'ler arasında uyum sorunu yok aslında ikisi de aynı markadan 2x8 olarak alındı. XMP 1 yıldır açık, daha önce hiç sorun yaratmadı. Anakartım desteklemiyor olabilir mi acaba 3600'ü? Eğer desteklemiyorsa böyle bir sorun yaratır mı sizce?

Velhasıl kelam hiçbir şey bilmiyorum belki de RAM bozuktur. Belki de bambaşka bir problem vardır lakin sıkıldım sorunlardan. Minidump dosyalarını bırakıyorum. Çok anlamıyorum bu işlerden. Birisi ayrıntılı yardımcı olursa çok mutlu olacağım. Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Benze bir sorun yaşadim geçen hafta. İşlemci RAM ekran kartı, hepsini soktum ve tekrar taktım ardından BIOS'u sıfırladım ve sorunum çözüldü. Konudan bağımsız güçlü bir ses sistemin var mı? Benim Z906'nin ses sisteminin subwofer masanın altında solda PC kasası da masanın sağ altında, yüksek ses ve basta bütün odam tir tir titriyor, işlemcinin ya da diğer bileşenlerin yerinden oynadığını düşünüyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı