R7 5700X vs 3700X

otrayt3214

Centipat
Daha fazla  
RAM
Hivision 32GB 16x2 3200MHz CL 16
Anakart
MSI A320M-A Pro
Arkadaşlar, 3700X'ten 5700X'e geçmeye değer mi? Kullanmadığım bir monitörü ve 3700X + 500 vereceğim ve sıfır 5700X işlemci alacağım. Bannerlord 2 oynuyorum ve 2K'da 60-50 FPS alıp kasıyor. 3700X → 5700X alırsam ne kadar fark olur ve değer mi? Soğutucum Thermalright Phantom Spirit 120 SE, soğutma konusunda bir problem yaşar mıyım?
(Anakartım düşük, biliyorum ama arkadaşım AMD Ryzen 7 5700X3D'yi Gigabyte A520M-K V2 ile kullanıyor, sorunsuz. O yüzden bende de bir sorun olacağını düşünmüyorum. O.C ile işim yok.)

Yüksek çözünürlükte kullandığın için ödediğin paranın karşılığını verecek bir fark olmayacak. YouTube'ta testler mevcut bakabilirsin. Yüzde bir binde bir değerlerin yükselir, işlemciye bakan oyunlarda fark biraz daha hissedilir olur ve en iyi tarafı ileride ekran kartını yükselttiğinde işlemciden yana kafada soru işareti kalmaz.

Yüksek çözünürlükte kullandığın için ödediğin paranın karşılığını verecek bir fark olmayacak. YouTube'ta testler mevcut bakabilirsin. Yüzde bir binde bir değerlerin yükselir, işlemciye bakan oyunlarda fark biraz daha hissedilir olur ve en iyi tarafı ileride ekran kartını yükselttiğinde işlemciden yana kafada soru işareti kalmaz.

60 FPS ten tahminince kaça çıkarır.

Artı 5700X te + 2K monitör Max hangi ekran kartı alınır.

60 FPS ten tahminince kaça çıkarır.

Artı 5700X te + 2K monitör Max hangi ekran kartı alınır.

2K çözünürlükte 5700X yanına Max 5080 takılabilir, bazı oyunlarda ufak darbogaz olabilir ama genel olarak en yüksek ayarlarla iyi ikili olurlar. Şu anki durumunda ekran kartın darbogaz altında çalışıyorsa 5700X ile 70 FPS'in üstüne çıkacaktır.

2K çözünürlükte 5700X yanına Max 5080 takılabilir, bazı oyunlarda ufak darbogaz olabilir ama genel olarak en yüksek ayarlarla iyi ikili olurlar. Şu anki durumunda ekran kartın darbogaz altında çalışıyorsa 5700X ile 70 FPS'in üstüne çıkacaktır.

Yani sınır yok ekran kartında.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı