emrecakiral
Kilopat
- RAM
- Crucial Ballistix 32GB (2x16GB) DDR4 3600MHz
- Anakart
- MSI MPG B550 Carbon WIFI
Merhaba arkadaşlar, Ryzen 5 5600X'ten Ryzen 7 5700x3D'ye geçiş yaptım ama Radeon Software de işlemci görünmüyor. Ayrıca MSI BIOS'a girdiğimde CPU Boost seçeneği kapalı. Normalde açık kullanıyordum ama iyi mi kötü mü pek bilemedim. Radeon Software'i silip tekrar kurdum çözülmedi. İşlemciyi Cinebench 24 ile test ettiğimde puanları iyi çıktı ama sıcaklığı Max 80'i gördü. Radeon da görünmesi gerekiyor mu? Yoksa anormal bir durum yok mu?
Diğer konu aynı anda Windows'a güncelleme geldi ve işlemci ile mi yoksa Windows ile mi anlamadığım bir sorun ortaya çıktı. Daha önce hiç yaşamadığım bir şekilde karşılaştığım sorun. Tam ekran oyunlarda ender de olsa Alt Tab yapınca 10 saniye PC kilitleniyor. Hiçbir tuş çalışmıyor. 10 saniyenin sonunda kendine geliyor.
Donma olayını BIOS ayarlarından fTPM kapatarak çözdüm.
Diğer konu aynı anda Windows'a güncelleme geldi ve işlemci ile mi yoksa Windows ile mi anlamadığım bir sorun ortaya çıktı. Daha önce hiç yaşamadığım bir şekilde karşılaştığım sorun. Tam ekran oyunlarda ender de olsa Alt Tab yapınca 10 saniye PC kilitleniyor. Hiçbir tuş çalışmıyor. 10 saniyenin sonunda kendine geliyor.
Donma olayını BIOS ayarlarından fTPM kapatarak çözdüm.
Son düzenleme: