R7 5700x3D çok fazla ısınıyor

Rackrack

Zeptopat
Daha fazla  
İşlemcım 5700x3D 120mm sıvı sogutma vardı degıstırdım, kule tıpı Rampage Iced 120mm gectım ama sıcaklık hala yuksek. BIOS surumume baktım ve yukledıgım BIOS sıtede yok kaldırılmıs galıba, sıtedekı en usttekı BIOS'a geçeyim mi?

Aldığın kule tipi soğutucusundan çok daha iyisi belki aldığın aynı fiyata var. Almadan önce keşke burada konu açsaydın.
Bu arada sıcaklık durumları nasıl ? Boşta yükte gibisinden.

Aynı işlemciye sahibim dediğiniz gibi çok ısınıyor.
Öncelikle BIOS'unuzu beta olmayan son sürüme güncelleyin.
Gigabyte b450m anakart kullanıyorum BIOS'ta işlemcinin güç sınırını değiştirebildiğin PBO adında ayar var, anakartının modelinive BIOS sürümünü söylersen yardımcı olabilirim.

Benim BIOS'umda çekirdeklere tek tek güç sınırı ataması yapılmadığı için ekstra olarak PBO2 Tuner adlı programı kullanarak bütün çekirdeklere -30 offset veriyorum, işlemci daha serin çalıştığı için hem daha stabil çalışıyor hem performans artıyor. Bilgisayar kapandığında bu uygulama ayarı sıfırlanıyor ancak buna görev zamanlayıcısı eklersek her windows başlatıldığında arkaplanda kendini belirlediğin ayarlarda başlatarak tekrar aktifleşiyor.
Denemek isterseniz

msi b450m gaming plus bios surumum E7B87AMS.1H3 09/11/2024 bu surum kedı sıtesınde yok neden se pb02 sımdı kulanmaya basladım -20 de 77 80 lere dustu baska bı sogutucuda alırsam odada yasanmıcak baya sıcak hava verıyor kasa

Technopat Haberler

Geri
Yukarı