R7 5700x3D için BIOS ayarları önerisi

SocialRtx

Hectopat
Merhaba, MSI B450M-A Pro Max 2 anakartım var ve R7 5700x3D sipariş verdim.
PSU 600W ve ekran kartım RTX 4060. Soğutucu olarak DeepCool LE500 kullanıyorum.
Soruyorum; bu işlemciyi bu anakartta serin tutmak için veya VRAM'ler soğuk kalsın diye ne yapmam lazım veya yapmalı mıyım? BIOS üzerinden nasıl bir ayar yapabilirim? Yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben de o sebeple idare eder dedim ama MSI Pro serisi sorun yaratma ihtimali de var 5700x3D DDR4'ün en güçlü işlemcilerinden. En mantıklısı gelince test yapmanız olur. 105-110 dereceleri geçerse undervolt ya da VRM'ler için soğutma almak gibi alternatif çözümler düşünebilirsin

Ben de o sebeple idare eder dedim ama MSI Pro serisi sorun yaratma ihtimali de var 5700x3D DDR4'ün en güçlü işlemcilerinden. En mantıklısı gelince test yapmanız olur. 105-110 dereceleri geçerse undervolt ya da VRM'ler için soğutma almak gibi alternatif çözümler düşünebilirsin.

VRM ölçer yok dediler bu anakartta ısı sensörü yok herhalde onu anlamam için de ne yapacağım bilmiyorum belki direkt bir VRM soğutucu alsam bakmadan olabilir bence.

PBO limitlerini stock değerlerde tutup Curve Optimizer kullanabilirsin. Bu işe yaramazsa heatsink alırsın.

-25 gibi bir civarda yeterli olur mu? Tam bilmiyorum nasıl yapılır ama bir ara bakmıştım. Bir de heatsink önerir misiniz? Link falan.

Her işlemcinin silikon kalitesi farklı, dolayısıyla stabil olacağın offset değeri de farklı olur, deneye yanıla bulman lazım. BIOS default ayarlara alırsın, EXPO'nu, fan curve'lerini vs. ayarlarsın. AMD overclocking'e girersin, Precision Boost OverDrive altından PBO Advanced deyip PBO limits disabled yaparsın. Aşağıda Curve Optimizer görürsün, -20 veya -30 gibi bir değerle başla. Genelde -20 civarı stabil oluyor sanırım çok şanssız değilsen. CPU clock override gibi seçeneklere hiç dokunma, zaten 5700x3D'de OC yapamıyordun sanırım.

Her işlemcinin silikon kalitesi farklı, dolayısıyla stabil olacağın offset değeri de farklı olur, deneye yanıla bulman lazım. BIOS default ayarlara alırsın, EXPO'nu, fan curve'lerini vs. ayarlarsın. AMD overclocking'e girersin, Precision Boost OverDrive altından PBO Advanced deyip PBO limits disabled yaparsın. Aşağıda Curve Optimizer görürsün, -20 veya -30 gibi bir değerle başla. Genelde -20 civarı stabil oluyor sanırım çok şanssız değilsen. CPU clock override gibi seçeneklere hiç dokunma, zaten 5700x3D'de OC yapamıyordun sanırım.
anladım. peki heatsink önerisi verebilir misiniz? nerden alabilirim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı