R7 5700x3D için hava soğutucu önerisi

İşin üzücü kısmı sıvı soğutucu almak istiyorsan 5-6 derece fark için 1800-2000TL arasında ek bir ücret ödemen gerekecek.
Hava soğutucular öyle düşündüğün gibi "devasa" farklılıklara yol açmıyor.
biz havadan devam yani önerin için teşekkürler Thermalright Peerless Assassin 120 White TL-C12W 120mm 6 x 6mm Isı Borulu Intel-AMD Uyumlu Hava Soğutucu – 2 Yıl Birebir Değişim Garantili bunu alıp devam edicem :)

b450m s2h'ye 5700x3d takmak mantıklı olmayabilir hocam maalesef.
araştırmasını yaptım uyumlu diyorlardı ne gibi bi sıkıntı yaşarım?

b450m s2h'ye 5700x3d takmak mantıklı olmayabilir hocam maalesef.
Bunu da göz önünde bulundurmak gerekli. B450m S2H Ryzen 1000, 2000, ve 3000 için tasarlanan bir anakart. Gerekli BIOS güncellemesi ile bunu BYPASS edebilirsin ama power demand'ı yüksek bir işlemci olduğu için "thermal throttle vb." durumlar ile karşı karşıya kalabilirsin.

Bunu da önlemek için güçlü bir soğutucuya ihtiyacın var. Peerless Assassin sana o performansı verir.

Güç dağıtımı konularına da ekstra dikkat etmeniz önemli olacaktır, çünkü bu işlemci yoğun iş yüklerinde daha fazla güç tüketecek. En ideal performans için, özellikle overclock yapmayı düşünüyorsan, daha güçlü VRM'ye sahip bir anakart tercih etmek daha iyi olabilir.

Satın alımını gerçekleştirdim yeniden teşekkürler
Kısa bi dipnot. Ürünü pakedinden çıkarıp kasaya yerleştireceğiniz zaman fanları takarken bir kısmının ramlerin üstünde kalacağını göreceksiniz. Bunu dert etmeyin. Bu durum anakartınız için çok doğal. %2 ya da %3lük genel bir soğutma performansı kaybedersiniz lâkin haricinde bir sıkıntı çıkartmaz. Hayırlı olsun efenim.

Güçlü bir soğutucu ile sıkıntı çıkarmaması gerekiyor.
Thermalright Burst Assassin 120 TL-C12C 120mm 6 x 6mm Isı Borulu Intel-AMD Uyumlu Hava Soğutucu – 2 Yıl Birebir Değişim Garantili bu yeterli olur muydu acaba birde bunu sormak istiyordum

Kısa bi dipnot. Ürünü pakedinden çıkarıp kasaya yerleştireceğiniz zaman fanları takarken bir kısmının ramlerin üstünde kalacağını göreceksiniz. Bunu dert etmeyin. Bu durum anakartınız için çok doğal. %2 ya da %3lük genel bir soğutma performansı kaybedersiniz lâkin haricinde bir sıkıntı çıkartmaz. Hayırlı olsun efenim.
fanın ayaklarını yukarıya takacağız değil mi?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı