R7 5700x3D için Nzxt Kraken Elite 280 RGB mi Arctic Liquid Freezer III 420 RGB mi?

ucanmantitabagi

Yoctopat
Daha fazla  
Geçen günlerde sahip olduğum CoolerMaster ML240 sıvı soğutucum bozuldu. Ben de hem biraz daha büyük olsun hem de kasa ile uyumlu olsun diye soğutucu araştırmaya başladım. Bir sürü model eledikten sonra elimde iki ürün kaldı:
1- Nzxt Kraken Elite 280 RGB Beyaz (7.869 TL)

2- Arctic Liquid Freezer III 420 RGB Beyaz (6.072 TL)

Daha büyük ve ucuz fiyatlı olduğu için Arctic düşünüyorum ama Nzxt de çok kaliteli diye duydum. Hem de sanırım garantisi daha uzun.
Hangisini almalıyım?

CPU: Ryzen 7 5700x3d
Kasa: Lian Li O11D XL ROG Certified
GPU: Asus Tuf G 4070 Ti Super
RAM: Corsair 16x2

Geçen günlerde sahip olduğum CoolerMaster ML240 sıvı soğutucum bozuldu. Ben de hem biraz daha büyük olsun hem de kasa ile uyumlu olsun diye soğutucu araştırmaya başladım. Bir sürü model eledikten sonra elimde iki ürün kaldı:
1- Nzxt Kraken Elite 280 RGB Beyaz (7.869 TL)

2- Arctic Liquid Freezer III 420 RGB Beyaz (6.072 TL)

Daha büyük ve ucuz fiyatlı olduğu için Arctic düşünüyorum ama Nzxt de çok kaliteli diye duydum. Hem de sanırım garantisi daha uzun.
Hangisini almalıyım?

CPU: Ryzen 7 5700x3d
Kasa: Lian Li O11D XL ROG Certified
GPU: Asus Tuf G 4070 Ti Super
RAM: Corsair 16x2
Bence de Arctic ama arctic soğutucuların radyatörü normale göre kalın. Kasanız güzel ama sığıp sığmayacağından emin olun. Bir kaç yer de okumuştum radyatör kalınlığı sebebi ile anakarta çarpıyordu. Eğer uyum sorunu yok ise benim tavsiyem arctic olur. İleriye dönük bir yatırım.

kasanıza baktığım zaman üst kısım 420mm desteklemiyor gözüküyor. İleriye dönük işlemci güncelleme isteğiniz varsa sıvı soğutucu almak tabi ki mantıklı, aynı işlemci bende de var ve şuanda kule tipi soğutucumla max 60 derece gördüm. Kule tipi düşünürseniz cebinizde 4-5K kalabilir.

Ayrıca daha önce arctic 360mm elime geçti. Kasamın üst radyatörü 360mm desteklemesine rağmen @SancaX 'ın da dediği gibi radyatörü kalın. Destekleyen kasama bile sığmamıştı. Detaylıca araştırılmalı. Onun dışında zaten arctic çok popüler kalite açısından.

1764316551924.png

Bence de Arctic ama arctic soğutucuların radyatörü normale göre kalın. Kasanız güzel ama sığıp sığmayacağından emin olun. Bir kaç yer de okumuştum radyatör kalınlığı sebebi ile anakarta çarpıyordu. Eğer uyum sorunu yok ise benim tavsiyem arctic olur. İleriye dönük bir yatırım.
Kasaya sığma konusunda kesinlikle problemim yok. Lianli xl kasam ve m-atx anakartim var ve üstte cok fazla boş alanım var. Mümkünse oradaki kabloları kapatırsa daha güzel gözükecek. Bu benim işime gelir. Ben kendim metre ile ölçüm boşluklarım uyuyor

Kasaya sığma konusunda kesinlikle problemim yok. Lianli xl kasam ve m-atx anakartim var ve üstte cok fazla boş alanım var. Mümkünse oradaki kabloları kapatırsa daha güzel gözükecek. Bu benim işime gelir. Ben kendim metre ile ölçüm boşluklarım uyuyor
İlerleyen dönemde sistem upgrade yapacaksanız çok mantıklı ama 2 3 sene içinde sistem değiştirmeyecekseniz, bence de o kadar güçlü bir soğutmaya gerek yok. @taserzetsu da dediği gibi o işlemcide kule soğutma yeterli. 3 seneden sonrası için yatırım olmaz sonuçta sıvı soğutmanında bir ömrü var eskiyecektir. Sistem upgrade ile birlikte sıvı soğutmaya geçersiniz. He yok illa alacağım diyorsanız kesinlikle Arctic :)

Aslında sıvı soğutma evladiyelik uyum açısından ben 2014'ten beri tık demeden kullanıyorum biraz marifetli olan içine antifiriz veya safsuda ekleyebilir adamlar yapmış Corsair'in eski H110 modeli adam hortumu radyatör bağlantı yerinden kesip içini temizliyor ve tahminimce safsu ile dolduruyor kendi pompası suyu çekiyor su dolaşırken hortumu takıp kestiği yere vidalı kelepçe yapıyor. YouTube ararsanız bulursunuz. Bunu yapınca yeni soğutucudan farkı kalmaz. Intel bir noktadan sonra bari soğutucuları kullanmamıza izin verdi. LGA 1155 LGA 1700'e oluyor. AMD'nin kini çok bilmiyorum oda mecburen uyum sağlamıştır.

Aslında sıvı soğutma evladiyelik uyum açısından ben 2014'ten beri tık demeden kullanıyorum biraz marifetli olan içine antifiriz veya safsuda ekleyebilir adamlar yapmış Corsair'in eski H110 modeli adam hortumu radyatör bağlantı yerinden kesip içini temizliyor ve tahminimce safsu ile dolduruyor kendi pompası suyu çekiyor su dolaşırken hortumu takıp kestiği yere vidalı kelepçe yapıyor. YouTube ararsanız bulursunuz. Bunu yapınca yeni soğutucudan farkı kalmaz. Intel bir noktadan sonra bari soğutucuları kullanmamıza izin verdi. LGA 1155 LGA 1700'e oluyor. AMD'nin kini çok bilmiyorum oda mecburen uyum sağlamıştır.
Hocam o dedikleriniz çok riskli işler, her hangi bir kaçak durumunda saf su bile olsa bileşenlerin içinden geçer iyi temizlenmediğinde. Bana göre normal bir sıvı soğutmanın ömrü 4 5 yıldan sonra biter, pompa olsun radyatör suyu olsun vs vs. Bir yerden sonra buharlaşma sebebi ile su seviyesi azalıyor ve dediğiniz işlemleri herkes yapamaz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı