Çözüldü R7 5700x3D PC aniden donmaya başladı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

batuhandivrik

Megapat
Daha fazla  
RAM
32 GB CORSAİR 3600MHZ CL 18
SSD veya HDD modeli
1 TB KİOXİA G2
Ekran kartı
RTX 4060 Tİ 8 GB
Anakart
B550 TOMAHAWK
İşlemci
R7 5700X3D
Merhaba, bilgisayarım bugün aniden donmaya başladı. PC tamamen donuyor ve hiçbir şeye basılmıyor. Klavye de çalışmıyor tamamen donuyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Başka bir şey yok ki PC de yüklediğim. Valorant, Fortnite, DC, TS3, Lamzu'nun uygulaması var bir de birkaç tane daha uygulama. Kaspersky ile tarama yapacağım olmazsa format deneyeceğim.
Bence de virüs taraması yapın. Boşta %75 ekran kartı kullanımı normal değil. Görev yöneticisinde kullanan uygulama gözüküyor mu?

Görev yöneticisinde işlemler kısmında GPU yok o yüzden hiç fark etmedim. Performans kısmında gördüm daha yeni.
Windows kullanmayalı uzun oldu linux'a geçmiştim tam hatırlamıyorum o yüzden.

Dosya Ekleri

• 1.png
    1.png
    307,1 KB · Görüntüleme: 51
Bu şekilde kaldırdım.

Discord ve Fortnite açtım alt tap yapmak istediğim de PC dondu reset atmak zorunda kaldım hiçbir şekilde ekran değişmedi ya da Görev Yöneticisi vs. açılmadı.
Belki klavye mause filan uygulaman vardır. Misal ss engine, armory crate filan. Onları laşdır sonrada tekrardan kur.

@batuhandivrik Peki sadece oyundayken durduk yere donuyor mu? Yoksa sadece alt + Tab yaptığında mı oluyor?

Aynen öyleeee yeni işlemci aldım bu arada da Windows güncelleme atmıştı. Oyun oynuyorum Alt Tab yapınca kilitleniyor ender karşılaştım ama benimki 10 saniye durup düzeliyor. Hiçbir şey yapamıyorsun bu süreçte klavye dahil donuyor. Ben dedim işlemiciden mi bu? İşlemciye test yaptım bayağı ama bir şey çıkmadı. Napıyoruz şimdi bu Windows'a :)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı