R7 5700x3D vs R5 7500F

Bütçe
11000
Ben sıkı bir Valorant oyuncusuyum bunu belirteyim ekran kartı RTX 3080 olacak bilginize.

Sepettekiler ile farkları nelerdir? Hocam RAM aynı fiyatı hatta ucuz bile anakart Colorful güvenilir mi?
B serisi bir anakart alıp AM5 soket sistem toplamak daha mantıklı yine de. Aralarında devasa fark yok merak etme. B serisi anakart alırsan ileride 7800x3D gibi bir canavar işlemci takabilirsin.

B serisi bir anakart alıp AM5 soket sistem toplamak daha mantıklı yine de. Aralarında devasa fark yok merak etme. B serisi anakart alırsan ileride 7800x3D gibi bir canavar işlemci takabilirsin.

Ha yok onu anladım kafama takılan sepette eklediğim hem Gigabyte hem B650 fark var falan sandım o yüzden sordum hocam.

Hocam DDR5 mevzusuna katılıyorum da 3D v cache kullanan oyunlarda farkı açıyor diye biliyorum.
Haklısınız hocam normal şartlarda öyle fakat benchmark testlerine göz gezdirirseniz haklı olduğumu anlayacaksınız. Bazı oyunlar için 7500F daha fazla fps verebiliyor bile.

Ha yok onu anladım kafama takılan sepette eklediğim hem Gigabyte hem B650 fark var falan sandım o yüzden sordum hocam.

Çift M.2 slotu vardı Colorful'da ayrıca Gigabyte modeli Kron'i hatalı diye duymuştum. RAM'ler arasında da gecikme ve hız farkı büyük.

Haklısınız hocam normal şartlarda öyle fakat benchmark testlerine göz gezdirirseniz haklı olduğumu anlayacaksınız. Bazı oyunlar için 7500F daha fazla FPS verebiliyor bile.

Yani şu an mistik bir durum olursa 7800x3D söz konusu olabilir ama şu an 18k olması çok bozuyor 7900X bile 14K şu an aşırı garip piyasa.

Gigabyte anakartlarda Secure Boot sorunu halen devam ediyor diye biliyorum. Colorful gayet güvenilir markadır.

Hocam attığınız anakart zaten 7600MHz destekliyormuş çok daha iyi Gigabyte maksimum 6400 yazıyordu teşekkür ederim öneriniz için.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı