R7 5800H 100 derecede çalışıyor

Rens

Decapat
Makaleler
1
Daha fazla  
Ekran kartı
RTX 3070
İşlemci
AMD Ryzen 5800H
İyi günler. HP Omen 15 laptopumun R7 5800H işlemcisi oyun oynarken ortalama 100 derecede çalışıyor ve çok nadiren 95 altına düşüyor. Bu sırada RTX 3070 ekran kartı 75 derecenin üstüne çıkmıyor. Laptop 5 aylık. Ne yapmam gerekiyor bu konu hakkında?

Adsız.png

Oyunlara girmeden önce fanları Auto'dan direk maxa alıp girin. Isınması gecekir ama yine bu değerleri görebilir. 5 aylık sürede termal macunlar işlevini yitirmez ama çok fazla tozlanma varsa bu da etken olabilir.
Fanlar maxdayken de aynı değerlere çıkıyor. Fanlardaki tozu daha 2 gün önce aldım.

Hocam işlemci açısından çok ekstrem bir durum olmasa da anakartta bulunan diğer bileşenlere zarar verebilir bu sıcaklıklar. Ancak yine de işlemci için anormal 100 derece.

Anlık olarak oyun sırasında kontrol etmenizi tavsiye ederim; MSI Afterburner ile gelen RivaTuner' ı kullanabilirsiniz.

Sorun devam ederse servisi arayın bence. Cihaz yeni olduğu için pek fazla seçenek yok gibi.

Hocam işlemci açısından çok ekstrem bir durum olmasa da anakartta bulunan diğer bileşenlere zarar verebilir bu sıcaklıklar.

Anlık olarak oyun sırasında kontrol etmenizi tavsiye ederim; MSI Afterburner ile gelen RivaTuner' ı kullanabilirsiniz.
Hocam anlık sıcaklıklar bunlar zaten. Afterburner da aynı değerleri gösteriyor. AMD 105 dereceye kadar izin veriyor ama sizin de dediğiniz gibi anakart elimde kalacak bu gidiş. Bütün derslerim bilgisayar üzerinden, 3-4 gün bile serviste kalsa bilgisayar bütün dönemimi etkiler. Yazılımsal kaynaklı mı diye merak ediyorum. İşlemci boost frekansından kısmadan çözülebilirse çok iyi olacak.

Hocam anlık sıcaklıklar bunlar zaten. Afterburner da aynı değerleri gösteriyor. AMD 105 dereceye kadar izin veriyor ama sizin de dediğiniz gibi anakart elimde kalacak bu gidiş. Bütün derslerim bilgisayar üzerinden, 3-4 gün bile serviste kalsa bilgisayar bütün dönemimi etkiler. Yazılımsal kaynaklı mı diye merak ediyorum. İşlemci boost frekansından kısmadan çözülebilirse çok iyi olacak.

Siz yine de servisi arayın, yedek bilgisayar temin ederler belki.

Soğutucu standları da tercih edebilirsiniz. Sürekli evde kullanıyorsanız mantıklı olur.

Ek olarak, OMEN serisi biraz kronik gibi gördüğüm kadarıyla. Oyunlarda Throttling yapmıyorsa ve performansta bir sorun yoksa soğutucu stand, işlemci ve frekans ısıdan dolayı sık boğaz oluyorsa da servis yolu son seçenekler.

@Rens İşlemciniz için Undervolt yapabilir misiniz bir araştırın her şeyden önce, eğer oluyorsa frekans vs. kısmadan tüm sorun tek işlemle çözülebilir.

Son düzenleme:
Termal macun pump out olmuş olabilir. Dediğin durumu 11400H işlemcisi ile çok yaşadım. Kaliteli bir macun alıp çok ince tabaka halinde ve az bir şekilde sürmeni tavsiye ederim.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı