macOS konusunda cok yeniyim. İlgimi cekti Technopat'ta izledigim kurulum videolari.
Yeni bir MiniPC aldim, harici ekran karti yok.
İslemci olarak da AMD Ryzen 7 5800H with Radeon Graphics var.
Dahili ekran kartli bir şey.
Beelink'in bir sistemi, 32 GB RAM, 1TB M.2 SSD mevcut sistemde.
Cok detayini bilmiyorum ama Çinli bir marka awz diye bir firmanin urettigi bir anakarti mevcut ve AMI BIOS var. BIOS'ta cok bir mudahale edecek yer de goremedim açıkçası. Eski mavi BIOS'lardan
Forumdaki yonergeleri takip edip bir kurulum USB'si olusturdum.
USB'den baslattigimda kurulum menusu geliyor, Ventura kur dedigimde siyah ekranda yazilar cikip en son "couldnt alloc class 'applekeystoretest!' " diye bir hata verip kalıyor.
Sizce bu sisteme macOS kurulur mu yoksa bosuna mi ugrasiyorum? Fikirlerinizi merak ediyorum teşekkürler.
Merhaba, kısaca anlatmak gerekirse Apple hangi işlemci ve ekran kartını kulanıyorsa onu kullanarak kurabilirsiniz.
Örnek verirsem 2020'ye kadar yani Intel 10. Nesil'de dahil 10. Nesil'e kadar Laptoplarında Intel kullandı ve bizde bu sayede ekran kartı desteği dahil 10. nesil çıkmış laptoplara kurulum yapabildik. 11. nesil ve sonrasında Intel işlemci kullanmadı, yamalar ve eski uyumluluklar ile kurulum yaptık ama bu seferde ekran kartını kullanamadık çünkü Apple o ekran kartını kullanmadı.
AMD içinde aynı durum, işlemci için yama yapıyor olsakta sen dahili ekran kartını kullanamayacaksın. Kurulum yapınca 3-8 MB VRAM ile kalacaksın. Bana kalırsa tavsiye etmem, VMware ile kurulum yapmak daha iyi olabilir.
Ama yinede deneme yapabilirsin lakin sonuç aynı olacak, bana kalırsa sistemsel kurulum boşa zaman kaybı
Merhaba. macOS konusunda cok yeniyim. İlgimi cekti Technopat'ta izledigim kurulum videolari. Yeni bir MiniPC aldim, harici ekran karti yok. İslemci olarak da AMD Ryzen 7 5800H with Radeon Graphics var. Dahili ekran kartli bir şey. Beelink'in bir sistemi, 32 GB RAM, 1TB M.2 SSD mevcut...
Merhaba. macOS konusunda cok yeniyim. İlgimi cekti Technopat'ta izledigim kurulum videolari. Yeni bir MiniPC aldim, harici ekran karti yok. İslemci olarak da AMD Ryzen 7 5800H with Radeon Graphics var. Dahili ekran kartli bir şey. Beelink'in bir sistemi, 32 GB RAM, 1TB M.2 SSD mevcut...
Ben bu isi beceremicem herhalde, videodaki butun herseyi ayni yaptim ama atladigim bisey var sanirim, bu hatada kaliyorum, bios ta cok degistirebilecegim pek ayar yok, secure boot u falan disable yapabildim sadece... butun gece bununla ugrastim ve sonuc bu
Ben bu isi beceremicem herhalde, videodaki butun herseyi ayni yaptim ama atladigim bisey var sanirim, bu hatada kaliyorum, bios ta cok degistirebilecegim pek ayar yok, secure boot u falan disable yapabildim sadece... butun gece bununla ugrastim ve sonuc bu