Elektronik R7 5800H RTX 3060 IdeaPad Gaming 3 22.999 TL!

Zaten ısınmayan laptop yoktur. Önemli olan ısınsa bile ne kadar stabil kalabildiğidir. Arkadaş kullanmış. Stabil kalıyorsa tamamdır. Alınabilir.
Aynen öyle aslında, hatta sizin gibi güzel yorum yapanları gördüğüm zaman inancım daha da artıyor bu işlere. Millet modelimi savunacağım derkene ne hallere giriyor Technopat'ta full izle, HD izle. 3840 çarpı 2160 izle.

Millet masaüstü derecelerine alışıyor bu tarz yorumlar yüzünden sonra acaba laptopta mı sorun var diye forumlara dökülüyorlar. Bir yerden tanıdık geldi bu sistem ama...

Her neyse benim arakadaşımın ekran kartı 80 dereceye o kadar hızlı çıkıyor ki anlatamam. Haliyle 84 85 dereceleri görüyor ve korkudan oynayamıyor bunu söylemek istiyorum altıma da adam gelip en az ısnınan model bu yazıyor. Mağduriyet var ortada sen ne anlatıyon diyemiyorum ya adama, içime oturuyor. Ha teste baktığımda laptop gayet stabil o sıcaklığın 80 dereceye hızla vurması da muhtemelen fanların devrinin yavaş artmasından.

Bir de Lenovo markası seviliyor güzel marka bende sert davranmak istemiyorum da, Lenovo kitlesi tehlikeli onu anlamış oldum. Bilmiyorum o İdeapad Gaming 3'ten çok memnun değildi, indirim konusu gördüm üstüne fikrimi söyleyeyim dedim bir baktım sıcak çalışmadığını iddia etmeler mi dersin ? Yoksa ürünü kullanmayanlar varken kullananı neden dinleyelim diyerek kullanmamak ile suçlayanları mı ? 😀

Her markanın kötü veya iyi ürünü oluyor. Belki de arkadaşımın cihazı kötüdüdür lakin bu goy goy geçenler ile KS'nin farklı fikirlere, seslere karşı sessiz kalması, cihaz ısınmıyor diyenlere beğendim, demeyenlere sessiz kalması acınası bir gerçek. Herkes aynı fikirli olacak diye bir şey yok ama koca konuda emin olun bu modeli kullandığı için savunanlar kabak gibi sırıtıyor.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Aynen öyle aslında, hatta sizin gibi güzel yorum yapanları gördüğüm zaman inancım daha da artıyor bu işlere. Millet modelimi savunacağım derkene ne hallere giriyor Technopat'ta Full izle, HD izle. 3840 çarpı 2160 izle.

Millet masaüstü derecelerine alışıyor bu tarz yorumlar yüzünden sonra acaba laptopamı sorun var diye forumlara dökülüyorlar. Bir yerden tanıdık geldi bu sistem ama...

Her neyse benim arakadaşımın ekran kartı 80 dereceye o kadar hızlı çıkıyor ki anlatamam. Haliyle 84 85 dereceleri görüyor ve korkudan oynayamıyor bunu söylemek istiyorum altımada adam gelip en az ısnınan model bu yazıyor. Mağduriyet var ortada sen ne anlatıyon diyemiyorum ya adama içime oturuyor. Ha teste baktığımda laptop gayet stabil o sıcaklığın 80 dereceye hızla vurması da muhtemelen fanların devrinin yavaş artmasından.

Bir de Lenovo markası seviliyor güzel marka bende sert davranmak istemiyorumda, lenovi kitlesi tehlikeli onu anlamış oldum bilmiyorum o IdeaPad Gaming 3'ten çok memnun değildi, indirim konusu gördüm üstüne fikrimi söyleyeyim dedim bir baktım sıcak çalışmadığınü iddia etmeler mi dersin? Yoksa ürünü kullanmayanlar varken kullananı neden dinleyeim diyerek kullanmamak ile suçlayanları mı? 😀

Her markanın kötü veya iyi ürünü oluyor. Belki de arkadaşımın cihazı kötüdüdür lakin bu goy goy geçenler ile ksnin farklı fikirlere, seslere karşı sessiz kalması, cihaz ısınmıyor diğenlere beğendim demeyenlere sessiz kalması acınası bir gerçek. Herkes aynı fikirli olacak diye bir şey yok ama koca konuda emin olun bu modeli kullandığı için savunanlar kabak gibi sırıtıyor.

Dayı niye böyle içine dert oldu da uzun uzun yazdın? Yaptığın yorum, konuya hiçbir şey katmıyordu farkında mısın? "benim Casper'dan daha çok ısınan model."

Ne anlamamız lazım şimdi bu cümleden? Sen kimsin? Senin Casper'ın ne? Ne bir bilgi ne bir argüman var. Kötüleme amaçlı yapılmış bomboş yorum. Senin arkadaşının kullandığı laptop kötü diye hepsi mi kötü olacak. Ya da diğer laptoplar ile aynı stabil ortamda karşılaştırdın da diğerlerinden geride olduğunu tespit ettin de mi böyle ahkam keserek konuşuyorsun?

IdeaPad Gaming 3 serisi, kasa değişikliği yaşadı mesela. Bu kasa değişikliği soğutma sisteminde farklılık getirdi ve bu değişiklik öncesi üretilen kasalar ısınıyordu. Belki arkadaşının kullandığı eski kasa nereden bilelim? Bomboş yorum atıp bir de üstüne trip atmayın.
 
Dayı niye böyle içine dert oldu da uzun uzun yazdın? Yaptığın yorum, konuya hiçbir şey katmıyordu farkında mısın? "benim Casper'dan daha çok ısınan model."
Sen ne kattıysan bende onu katıyorum hatta senin farkında olamayacağın kadar çok hem de. İkimizde aynı veya benzer modeli kullanıyorsak, medeni bir şekilde sende bana saygı duymalısın ki bende sana saygı duyayım. Ben gidip arkadaşıma Lenovo ideapad 3 gaming en soğuk cihaz dersem bana kahkaha ile güler, sende burada bana resmen onu söylüyorsun. Çok basit bir şekilde kendimi ifade ettim orada, tartışmaya açık bir tarafı bile yok. Memnun olmayan biri benim en yakın arkadaşlarımdan biri, haliyle kendisi adına üzülüyorum ve ben o yorumu o yüzden yaptım, altına gelen yorumlar beni alıntılamadığından da zaten size cevap vermedim. Bu verdiğim cevabı alınacağınıza emindim ama sizin gibi yorum yapan ideapad 3 hakkında çok fazla kullanıcı var bende o sıcaklıkları beklemediğim anda görünce şaşırmıştım. Şaşkınlığımı dile getiriyordum, bunu nasıl bir "trip" malzemesi haline getirdiniz bilmiyorum ama sinir olduğunuz çok net anlaşılıyor ki sizde kendi kronik tribinizi atmışsınız. Size göre yorumum bir şey katmamış olabilir, benim açımdan çok şey katıyor. Bende biraz sinir olduğumu kabul edebilirim.
Ne anlamamız lazım şimdi bu cümleden? Sen kimsin?
Sana söylemiyorum ki ben bunu ? Genele söylüyorum. Sen anlamak zorunda bile değilsin, adın geçmiyor, mesajın geçmiyor. Ayrıca sen kimsin ? Önce sen kendini tanıt bence. Lenovo İdeapad 3 en serin çalışan veya soğuk diyen tek kişi sen değilsin. Konu içinde olmasa bile ben genele söylediğim için bunu üstüne alınmak zorunda değildin bile. Hatta ben sizin mesajlarınızı sonradan gördüm, yani genel eleştiri yaptığım kısım sonradan eklendi normalde sıradan bir model eleştirisi mesajıydı o. Kusursuz bir model yok, modeli geçtim cihaz yok. Haliyle siz ve aşağınızdaki yorumlar benim dikkatimi çekti zaten ama amacım genele söylemekti size değil. Yoksa alıntı yapardım sizden korkacak halim yok. Hele direkt kullanmadığımı iddia eden kişi zaten ön yargının babasını yapmış, ona bir şey demezken bana demeniz çok komik. Bir de kendi mesajınıza kendiniz arkadaşının cihazı sorunlu olabilir diye cevap vermeniz daha trajik.
Ne bir bilgi ne bir argüman var. Kötüleme amaçlı yapılmış bomboş yorum.
Aynen, ben orada mağdur var diyorum sende bunu çıkarmışsın. Klişe bir cümle o zaman bende kurayım, senin yorumunda sponsorlu içerikten farksız bomboş bir yorum, madem alıntıladın mesajımı direkt senin üzerinden örnek vermeye başlayabilirim. Arkadaş, anlamıyorum. Zaten bir cihaz ısınmıyorsa, zorlanmıyor demektir. Bunu neden söylüyorum ? Ben kalkıp furmark testini o arkadaşımın cihaza yapmasam o da 85 derece gördüğüne inanmayacaktı. Ben bunu yaptım o çok şaşırdı, ben şaşırmadım Casper kullanıyorum sonuçta ama ben ise 80 derecelere çabuk çıkmasına çok şaşırdım. Onu yanında da kendisine dile getirdim burada da dile getiriyorum aslında. Sebebi de muhtemelen fanların biraz geç devriye girmesi. Sende hemen yorumumun altına tersini yazmışsın, hadi senin yorumunu geçtim altındaki yorum daha kötü. Hayır, cihazı hiç kullanmamış olsam bende inanacağım ısınmıyor aynen diye. Bir de belki arkadaşımın cihazı sorunlu ? Elindeki cihaz ile bu kaba yorumu genelleme yaparak yapmak sana yakışıyor mu ? Altında ki arkadaş ile takım olmuşsunuz, "Ürünü kullanmamış ancak öyle duyduğu için kötü diyenler varken senin gibi ürünü kullanan kişileri niye önemseyelim hocam? Technopat burası." diye yazmış adam. Ya bir kere bir cihaz hakkında bilgi vermek için bir cihazı kullanmak şartında mı herkes ? Buna kime sorsan hayır der. Sende bu mesaja takmamışsın bana takıyorsun.
Senin arkadaşının kullandığı laptop kötü diye hepsi mi kötü olacak.
Evet, bende onu diyorum. Ne güzel demek ki empati kurabiliyormuşsun ! Bunu forumda başarabilen insan çok az bence. O zaman sen neden bana tüm sinirini kusuyorsun acaba ?
Herhalde eleştirirken en iyi laptop dememi beklemedin ?
Ya da diğer laptoplar ile aynı stabil ortamda karşılaştırdın da diğerlerinden geride olduğunu tespit ettin de mi böyle ahkam keserek konuşuyorsun?
Onu da açıkladım, yorumumu bir daha oku istersen. Yine anlamadıysan, özetlemem gerekirse öncelikle iki laptopta aynı ortamda merak etme. Onun cihazı 80 dereceleri epey hızlı görüyordu, laptopunun devri yavaş artıyor çünkü. Kendisi de bu derecelere alışkın biri değil masaüstü kullanmış yıllarca sizin yorumlarınız yüzünden de laptopunun sorunlu olduğuna inanıyor ama inanın benim laptoptan daha hızlı yüksek dereceleri görmesine rağmen stabil bir performans veriyor testlerde. Yani sorunlu değil cihazı ya da ben bir sorun göremedim en azından. Haliyle siz soğutmasını beğeniyorum, veya ısınmıyor deseniz bile bir şey demeyeceğim. En soğuk cihaz dediğiniz zaman alttaki yorum ile patladım biraz, Casper'dan sıcak deme sebebim ise zaten G870 laptopun GPU güç limiti bulunması, benim laptopum 4060 olduğundan 140W çekmesi lazım ama 105W görebiliyor en fazla, ideapad 3'ün GPU'su ise MAXP yani tam güçte çalışıyor GTX1650 resmen 100W zorluyor. Yani Casper kasasına güvenemeyip MAXP koymamış ama Lenovo koymuş, doğal olarak MAXP cihazlar MAXP olmayan cihazlardan daha fazla ısınacak ? Yanlış mıyım ? Sadece GPU kullanan oyunlarda fark ettiğim akdarıyla benim laptoptan daha çok ısınıyor, orada yanlış bir bilgi yok yani. Ha işlemciye aynı anda yük bindiren oyunlarda ikisi de hemen hemen aynı derecelerde diyebilirim. Ben 10 15 dakika oynadıktan sonra 84 85 dereceleri görüyorum işlemciye yük vermeyen ama GPU %100 kullanan oyunlarda o zaten daha 2. 3. dakikalarda turbo fanın yavaş girmesinden 80 derece üstünü görüyor. Bence bunu yapması da normal, siz zaten cihazınızı savunmaktan öteye gidemezsiniz şu an çünkü emek verdim o laptopu anlamak için. Bir kere control center o kadar basitki Lenovo'nun modlarını bulamam bile uğraştırdı.
ahkam keserek konuşuyorsun?
Ahkam kesmiyorum orada, bir yorumu beğendim. Kendim o yorumdan ne anladığımı açıkladım tabii sizden izin alacağım gibi bu gidişle de neyse.
IdeaPad Gaming 3 serisi, kasa değişikliği yaşadı mesela. Bu kasa değişikliği soğutma sisteminde farklılık getirdi ve bu değişiklik öncesi üretilen kasalar ısınıyordu.
LOQ serisinden bahsediyorsun sanırım çünkü kasası 2021 model kendisi 2023 yılında aldı eski değil yani, araştırdım. İdeapad Gaming 3'ün son kasalarından. Model kodunu da veririm istiyorsanız. 82K100CTTX08
LOQ'tan önceki son kasalardan bu ayrıca sizde İdeapad 3 demişsiniz o yenilenen kasalar LOQ. Model kodunu önceki yorumlarda da belirtmiştim.

Bomboş yorum atıp bir de üstüne trip atmayın.
Ya şu mesaja cevap bile verme gereği duymuyorum da 2 kere yazar mı bir insan ? Aynı şeyi. Abartmayın artık şunları. Markaları takım gibi tutanlardan bıktım resmen. Sen futbol takımı tutmazsın böyle ya. Lenovo kitlesi tehlikeli diyordum ama bu kadarda beklemiyordum.

Aslında ekstrem bir şekilde ısınan değil, ortalama soğutmaya sahip bir model fakat milletin aklında niye böyle kalmış bilemiyorum. 120 Hz modellerin ekrani dandik geliyor sadece o kadar.
Srgb oranı düşük ve ufo testi yaptım sonucu berbat çıktı onunda ekranı 120hz ama başka idepad 3'lerde panel değişiyor mu ? Değişiyor olabilir.

şirkette Monster, Lenovo ve ASUS olmak üzere kullandığım toplam 3 adet laptop var. En az ısınan ve stabil olan model bu. Kulaktan dolma bilgilerle, internette gördüğünüz yalan yanlış videolarla lütfen deneyim yaşamadığınız ürüne çamur atmayın. Eleştirilecek yönleri muhakkak vardır. Argümanlarınızla yazarsanız daha faydalı olur.
Bir de Monster'ı tahmin edebiliyorum aşağı yukarı çünkü genelde gaming notebook üretiyor ama Asus'un özellikleri ne Allah bilir ? Hangi model yani sen bana sormuşsun ama sende yazmamışsın.
 
Son düzenleme:
Her markanın kötü veya iyi ürünü oluyor. Belki de arkadaşımın cihazı kötüdüdür lakin bu goy goy geçenler ile KS'nin farklı fikirlere, seslere karşı sessiz kalması, cihaz ısınmıyor diyenlere beğendim, demeyenlere sessiz kalması acınası bir gerçek. Herkes aynı fikirli olacak diye bir şey yok ama koca konuda emin olun bu modeli kullandığı için savunanlar kabak gibi sırıtıyor.
Konuyu takip bile etmediğim için anca gördüm, benim doğru olmadığını bildiğim bir fikre herhangi bir beğeni atmamam neden acınası oluyor onu anlamadım? Ifade atmadığıma göre o fikre katıldığım herhangi bir nokta yok demektir. Ben bu kasayı kullanıyorum, haliyle biliyorum. (Aslında kullanmama da gerek yok bilmem için) Sizin arkadaşınızın cihazı hakkında soracağım tek soru "bu cihaz alındığından beri mi öyle?" olur. Korkudan oyun oynayamamasi da saçma olmuş, cihaz zaten kendisi güç kısar 86 civarına geldiğinde. Istediği gibi oyun oynayabilecegini soyleyebilirsiniz kendisine.
 
Konuyu takip bile etmediğim için anca gördüm, benim doğru olmadığını bildiğim bir fikre herhangi bir beğeni atmamam neden acınası oluyor onu anlamadım?

Çünkü zaten bilgi ile veya fikir ile bir işim yok, arkadaşın cihazı hakkında konu açacaktım zira pek iyi yorumlar gelmedi bunun hakkında bana IdeaPad 3 Gaming hakkında. Haliyle indirim konusunda sizin fikirlerinizi alayım diye geldim sonra yazmaya da üşendim. Dolayısı ile oraya kısa ve klişe bir mesaj attım. Ne 1 etiketleyen var ne soru soran. 😀
Hadi Lenovo hakkında işte 3 marka arasından en soğuk diyeni es geçtim çünkü fikir yormuydu bu, altındaki yorum apaçık yanlıştı. Cihazı kullanmayanlar varken kullananları niye dinleyelim, önemseyelim? Diye bir soru mu? Olur. Adamın takıldığı şeye bak. Ben cihaz Casper'dan bile sıcak çalışıyor demişim zaten 3 yorum var yukarıda modeli övmeyen tek yorum benim. Dolayısı ile bu yorumlar bana geliyor diye okudum ben de, içinde önemli bilgiler veriyor olabilirler dedim nasılsa cihazı kullanmışlar ya? Okumasam zaten ne onlar beni alıntılar ne de ben onları. Haliyle aklıma gelen fikir de madem bunlar birbirlerine destekleyen yorumlar yazdılar, ben bunlara ne yazsam tersini yazacaklardı muhtemelen düşününce sonuçta cihazı ben de kullanmadım mı? Kullandım. O zaman o yorumu direkt alıntılamak yerine bende yanlış olduğunu nasıl anlatırım diye düşünürken aklıma aynısını ben neden yapmayayım dedim? Zaten illa ki o cihazı övmeyen tarafsız bir yorum gelecekti, başka yorumun üzerinden cevap verdim, aynı kendilerinin yaptığı gibi. Bu sefer tabii atladı ama istediğim kişi değil. Kendi fikrini söyleyen ve cihazı öven şahıs alınıp geldi, o istemediğim bir şeydi ama oldu yapacak bir şey yok. O vesile ile ben de yaşadıklarımı aslında sizde okursunuz diye attım çünkü sizin konunuz, ortada ufak bir tartışma var sizin bilginiz de benim için kıymetli, haliyle bir hani sizin cihazınız sorunlu gibi bir mesaj atarsınız diye düşünmüştüm siz de hiç tepki vermeyince orada onu dile getirdim. Bilinmezlikler arasında yüzdüm resmen. Sorun konusu açsam tabii daha mantıklı ama ilk mesajımın fikir olduğunu ikimizde kabul edebiliriz, dolayısı ile zaten o mesajımı beğenmenizi beklemedim kalkıp merak etmeyin.

Konuyu takip bile etmediğim için anca gördüm, benim doğru olmadığını bildiğim bir fikre herhangi bir beğeni atmamam neden acınası oluyor onu anlamadım? Ifade atmadığıma göre o fikre katıldığım herhangi bir nokta yok demektir. Ben bu kasayı kullanıyorum, haliyle biliyorum. (Aslında kullanmama da gerek yok bilmem için) Sizin arkadaşınızın cihazı hakkında soracağım tek soru "bu cihaz alındığından beri mi öyle?" olur. Korkudan oyun oynayamamasi da saçma olmuş, cihaz zaten kendisi güç kısar 86 civarına geldiğinde. Istediği gibi oyun oynayabilecegini soyleyebilirsiniz kendisine.

Ayrıca moderatör olmuşsunuz hayırlı olsun.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Çünkü zaten bilgi ile veya fikir ile bir işim yok, arkadaşın cihazı hakkında konu açacaktım zira pek iyi yorumlar gelmedi bunun hakkında bana IdeaPad 3 Gaming hakkında. Haliyle indirim konusunda sizin fikirlerinizi alayım diye geldim sonra yazmaya da üşendim. Dolayısı ile oraya kısa ve klişe bir mesaj attım. Ne 1 etiketleyen var ne soru soran. 😀
Hadi Lenovo hakkında işte 3 marka arasından en soğuk diyeni es geçtim çünkü fikir yor muydu bu, altındaki yorum apaçık yanlıştı. Cihazı kullanmayanlar varken kullananları niye dinleyelim, önemseyelim? Diye bir soru mu? Olur. Adamın takıldığı şeye bak. Ben cihaz Casper'dan bile sıcak çalışıyor demişim zaten 3 yorum var yukarıda modeli övmeyen tek yorum benim. Dolayısı ile bu yorumlar bana geliyor diye okudum bende, içinde önemli bilgiler veriyor olabilirler dedim nasılsa cihazı kullanmışlar ya? Okumasam zaten ne onlar beni alıntılar ne de ben onları. Haliyle aklıma gelen fikirde madem bunlar birbirlerine destekleyen yorumlar yazdılar, ben bunlara ne yazsam tersini yazacaklardı muhtemelen düşününce sonuçta cihazı bende kullanmadım mı? Kullandım. O zaman o yorumu direkt alıntılamak yerine bende yanlış olduğunu nasıl anlatırım diye düşünürken aklıma aynısını ben neden yapmayayım dedim? Zaten illaki o cihazı övmeyen tarafsız bir yorum gelecekti, başka yorumun üzerinden cevap verdim, aynı kendilerinin yaptığı gibi. Bu sefer tabii atladı ama istediğim kişi değil. Kendi fikrini söyleyen ve cihazı öven şahıs alınıp geldi, o istemediğim bir şeydi ama oldu yapacak bir şey yok. O vesile ile bende yaşadıklarımı aslında sizde okursunuz diye attım çünkü sizin konunuz, ortada ufak bir tartışma var sizin bilginizde benim için kıymetli, haliyle bir hani sizin cihazınız sorunlu gibi bir mesaj atarsınız diye düşünmüştüm sizde hiç tepki vermeyince orada onu dile getirdim. Bilinmezlikler arasında yüzdüm resmen. Sorun konusu açsam tabii daha mantıklı ama ilk mesajımın fikir olduğunu ikimizde kabul edebiliriz, dolayısı ile zaten o mesajımı beğenmenizi beklemedim kalkıp merak etmeyin.

Ayrıca moderatör olmuşsunuz hayırlı olsun.
Öncelikle teşekkürler, dediğim gibi konuyu takip etmediğim için bilemiyorum, detaylı okumaya fırsatım olmadı. Yazdığım yorumda da fazla bilgi yoktu zaten, yoksa birebir kullandığım cihazda daha fazla fikir verebilirdim. Yanlış anlaşılmalar kurbanı olmuş.
 
Öncelikle teşekkürler, dediğim gibi konuyu takip etmediğim için bilemiyorum, detaylı okumaya fırsatım olmadı. Yazdığım yorumda da fazla bilgi yoktu zaten, yoksa birebir kullandığım cihazda daha fazla fikir verebilirdim. Yanlış anlaşılmalar kurbanı olmuş.
Sizce konu sahibi olup konuyu takip etmemeniz ne kadar doğru, her neyse olan olmuş. Kolay gelsin size.
 

Geri
Yukarı