R7-5800H vs i7-11800h

Cinebench de Single Core da bazen saçmalıyor ekran donuyor ama testi yapıyor. Ama PC reset atacak kadar donduysa o ayrı.
pc reset atacak kadar donmadi uygulamayi actim kapadim hocam. Test degerli normal çıktı
Hepsini fulleyin 1200p yapın çözünürlüğü. 75 derece normal merak etmeyin :) 10.000 puan civarı olmalı.

Cinebench mi dondu pc mi? Eğer pc donduysa normal değil. Güncellemeleri kontrol edin. Ayrıca önce ölü piksel ve ışık sızması testi yapılmalı.
Hocam monitör kısmında ekran çözünürlüğü 2560x1600 yazıyor.
Bu şekilde yapmayacak mıyım ben şimdi? yoksa 1920x1200 mü yapayım?
Anti - aliasing i ne seçeyim?
Bir de test süresini nasıl ayarlayacağım?

Dosya Ekleri

• IMG_20210516_150526.jpg
    IMG_20210516_150526.jpg
    67,2 KB · Görüntüleme: 37
  • 16211756973231871641872591293549.jpg
    16211756973231871641872591293549.jpg
    93,3 KB · Görüntüleme: 44
Hocam simdi bir şey soracağım. Ben eski laptopumda batarya yı söküp kullanıyordum pili öldürmemek için. Bunda batarya içinde gömülü vaziyette. Hep şarjda kullansam olur mu yoksa doldukça çıkarmam mı gerekiyor?
Pili %20 civarına indirin. Tekrar şarja takın ve Lenovo Vantage üzerinden pil tasarruf kipini açın. %60'a kadar dolmasını sağlayacak. Bataryanın ömrünü uzatmak için olan bir özellik. Sürekli prizde kullanacaksanız açmanızı öneririm. Uzun vadede fark yarattığını söylüyor Lenovo mühendisleri.

Pili %20 civarına indirin. Tekrar şarja takın ve Lenovo Vantage üzerinden pil tasarruf kipini açın. %60'a kadar dolmasını sağlayacak. Bataryanın ömrünü uzatmak için olan bir özellik. Sürekli prizde kullanacaksanız açmanızı öneririm. Uzun vadede fark yarattığını söylüyor Lenovo mühendisleri.
her zaman mı bu şekilde yapayım. Yoksa pil tasarruf kipini sürekli mi açacağım?

Öncelikle işlemcilerden anladıgım kadarıyla laptop alacaksın Intel 11th gen olanlarda PCI-e 4.0 desteklediği için Ryzen'dan X2 kadar hızlı SSD destekler ve arastırmalarıma göre de Intel biraz daha performanslı. Ancak burada dediğine göre senin için bu iki işlemci arasında tek dusunmen gereken PCI-e 4.0 konusudur, onun içinde bu işlemcilerle kullanacak her ekran kartı için her iki işlemci de yeterli olacaktır. Senin ekran kartını dusunmen lazım.
öncelikle işlemcilerden anladıgım kadarıyla laptop alıcaksın intel 11th gen olanlarda pcie 4.0 desteklediği için ryzendan x2 kadar hızlı ssd destekler ve arastırmalarıma göre de intel biraz daha performaslı ancak burda dediğine göre senin için bu iki işlemci arasında tek dusunmen gereken pcie 4.0 konusudur onun içinde bu işlemcilerle kullanıcak her ekran kartı için her iki işlemcide yeterli olucaktır senin ekran kartını dusunmen lazım 3060 ların bile aynı markada farklı performansta olan versiyonları var

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı