R7 5800H Yavaş Render Alıyor

Şu ana kadar ben hep amatör olarak takıldığım için dediklerinizi teoride anlıyorum ancak zaten istesem de ben bu şekilde bir video yapamam. Ancak dediğinizi anladım: ağır video olsa da hafif basit bir video olsa da fark etmeksizin işlemci kullanımım düşük. Umarım inşAllah doğru anlamışımdır. Ben kendi işlemcimle normal basit video render alıyorum, video uzunluğu genel olarak 40 dakika-1saat arasında oluyor ve render alırken %90 işlemci kullanımı görüyorum. Bu yüzden neden sizde bu kadar az kullanılmış onu da ancak Adobe programlarının İntel'e özel bir optimizasyona sahip olması ile açıklayabilirim sanırım.
Intel adobe işine ek olarak tek kanal ramın etkisi olabilir mi diye de düşündüm. En iyisi bi diğer programlarda render deniyeyim olmadı redditte falan başka 5800H kullanan birine sorarım performansını.

Intel adobe işine ek olarak tek kanal ramın etkisi olabilir mi diye de düşündüm. En iyisi bi diğer programlarda render deniyeyim olmadı redditte falan başka 5800H kullanan birine sorarım performansını.
Açıkçası ben mesela HandBrake programını denemenizi tavsiye ederim, ben sadece format değiştirmek için -.mkv olan uzantıyı .mp4 yapabilmek için- kullandım/kullanıyorum ve hep işlemcimi %100 kullandırtıyor tavsiye ederim. Bunun dışında evet ben çift kanal RAM ile kullanıyorum, belki faydası vardır.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı