R7 5800HS laptop için Windows 10 vs 11

phenex

Hectopat
Merhaba arkadaşlar;

Yeni laptop aldım, bu gece kurulumunu yapacağım. FreeDOS laptop sistem özellikleri;
- R7 5800HS -16 GB RAM -3050 Ti -1TB

Windows 10 mu kurmalıyım yoksa Windows 11 mi?
Eğer Windows 11'de problem yaşamazsam kurmak istiyorum. Laptopta oyun vs. oynamayacağım dolayısıyla oyun uyumsuzlukları için bir endişem yok. Sadece IDE programları gibi yazılım geliştirme programları ya da başka başka herhangi bir şeyde sorun yaşatır mı? Kısacası hatalı durumlar almak istemiyorum. Sizce yüklemeli miyim? Bir sorun yoksa yüklemek isterim, tek kaygım bu gibi hatalı durumlar yaşamam olur. Başka dezavantajlar varsa belirtirseniz sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar;

Yeni laptop aldım, bu gece kurulumunu yapacağım. FreeDOS laptop sistem özellikleri;

Eğer Windows 11'de problem yaşamazsam kurmak istiyorum. Laptopta oyun vs. oynamayacağım dolayısıyla oyun uyumsuzlukları için bir endişem yok. Sadece IDE programları gibi yazılım geliştirme programları ya da başka başka herhangi bir şeyde sorun yaşatır mı? Kısacası hatalı durumlar almak istemiyorum. Sizce yüklemeli miyim? Bir sorun yoksa yüklemek isterim, tek kaygım bu gibi hatalı durumlar yaşamam olur. Başka dezavantajlar varsa belirtirseniz sevinirim.

Benim işlemcim Ryzen 5 3550H 3 4 aydır W11 kullanıyorum performans zaten aynı 1 2 buga rastladım belki hatırlamıyorum tam ama hiçbir zaman Windows 10'u aratacak türden bir bugla karşılaşmadım. W11 öneririm.

Merhaba arkadaşlar;

Zephyrus mu aldınız?

Hocam onlar tek kanal RAM değil mi?
Hocam tek kanaldan kastın ne tam olarak? Modelden modele değişiyor RAM özellikleri. Benim almış olduğum 16 GB Tek RAM lehimli. Bir soket daha boş yani 32 GB'a yükseltme yapabiliyorum. Başka modelinde de sanırım 8GB RAM lehimli, 8 GB RAM olarak (toplam 16 GB RAM) sokete takılı. Onda da en fazla 24 GB yükseltme yapılabiliyor.
Benim işlemcim Ryzen 5 3550H 3 4 aydır W11 kullanıyorum performans zaten aynı 1 2 buga rastladım belki hatırlamıyorum tam ama hiçbir zaman Windows 10'u aratacak türden bir bugla karşılaşmadım. W11 öneririm.
İnternette bazı yerlerde FreeDos iken Windows 11 kurulumunda sıkıntılar yaşandığını okudum, acaba önce 10 kurup daha sonra gelen yükseltme bildirisi ile mi yükseltme yapsam?

Hocam tek kanaldan kastın ne tam olarak? Modelden modele değişiyor RAM özellikleri. Benim almış olduğum 16 GB tek RAM lehimli. Bir soket daha boş yani 32 GB'a yükseltme yapabiliyorum. Başka modelinde de sanırım 8 GB RAM lehimli, 8 GB RAM sokete takılı. Onda da en fazla 24 GB yükseltme yapılabiliyor.

İnternette bazı yerlerde FreeDOS iken Windows 11 kurulumunda sıkıntılar yaşandığını okudum, acaba önce 10 kurum daha sonra gelen yükseltme bildirisi ile mi yükseltme yapsam?

İyi düşünmüşssünüz hocam çift kanal AMD de çok önemli yaparsanız güzel sonuçlar alırsınız.
Hocam tek kanaldan kastın ne tam olarak? Modelden modele değişiyor RAM özellikleri. Benim almış olduğum 16 GB tek RAM lehimli. Bir soket daha boş yani 32 GB'a yükseltme yapabiliyorum. Başka modelinde de sanırım 8 GB RAM lehimli, 8 GB RAM sokete takılı. Onda da en fazla 24 GB yükseltme yapılabiliyor.

İnternette bazı yerlerde FreeDOS iken Windows 11 kurulumunda sıkıntılar yaşandığını okudum, acaba önce 10 kurum daha sonra gelen yükseltme bildirisi ile mi yükseltme yapsam?

Hocam öyle yapınca kirli bir kurulum oluyor yükselttiğiniz zaman 10'dan kalan bir sürü datalar kalıyor , en iyisi direk W11 kurmak onunla bir alakası yoktur eminim. Bir sıkıntı çıkacağını düşünmüyorum.

Hocam 32 GB RAM yap mı diyorsun yani, aklımdan geçen de oydu aslında fakat şuan biraz böyle kullanmayı düşünüyorum, daha sonra 16 GB RAM alıp 32'ye yükseltmeyi düşünüyorum. Ayrıca kesin olmamakla birlikte sanırım ASUS, kullanıcının RAM takmasını serbest bırakıyormuş yani garanti durumunu bozmuyormuş.

Hocam 32 GB RAM yap mı diyorsun yani, aklımdan geçen de oydu aslında fakat şu an biraz böyle kullanmayı düşünüyorum, daha sonra 16 GB RAM alıp 32'ye yükseltmeyi düşünüyorum. Ayrıca kesin olmamakla birlikte sanırım ASUS, kullanıcının RAM takmasını serbest bırakıyormuş yani garanti durumunu bozmuyormuş.

Evet, daha sonra 16 daha alıp 32 yaparsanız RAM'ler çift kanal çalışacağı için performans artışı olur oyunlarda vs. ASUS'u bilmiyorum ama çoğu firma RAM, SSD yükseltmelerine bir şey demiyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı