R7 5800X 90 derecede çalışıyor

Makaleler
3
Eski kullandığım basit hava soğutucu ile bu testi yaptım, oyunlarda falan 75 dereceyi geçmiyor ama stress testinde anında 90'lara geliyor, çok az da olsa sanki sürekli artacak gibi duruyor veya frekans düşürüyor. Sizce başka soğutucuya geçmek gerekir mi?

Screenshot_1.png

Son düzenleyen: Moderatör:
kanka bende r5 5600x var. Ben de böyle sıcaklıklar alıyordum. Uzun sürede sıkıntı olabileceğini düşünüyorum. Ben sıvı soğutmaya geçtim. Bu sıcaklıkların nedeni de işlemciler güçlü ama stok soğutucular kötü. O nedenle oluyor.

@MefeS hocam haklı. Bu kadar güçlü bir işlemciyi stok fan zor soğutur.

Eski kullandığım basit hava soğutucu ile bu testi yaptım, oyunlarda falan 75 dereceyi geçmiyor ama stress testinde anında 90'lara geliyor,.

Tabii normal. 5800X soğutması güç bir CPU.

çok az da olsa sanki sürekli artacak gibi duruyor veya frekans düşürüyor. Sizce başka soğutucuya geçmek gerekir mi?
Daha performanslı bir soğutucuya geçmen geçmen gerek. CPU'nun tam potansiyelini kullanmak istiyorsan.

5000 serisi işlemciler bir önceki nesle kıyasla daha çok ısı üretiyor sebebi yüksek frekanslarda çalışmaları. Yazın oyun oynarken 75 civarı dereceler çok değil normal kabul edilir. Ama şahsi düşüncem o bütçeyi işlemciye ayırdıysam güzel birde soğutma alırım. Bence sende stok soğutucu ile kullanma.

Yani bende kararsız kaldım, işlemciyi ikinci el aldım zaten. Mevcut kule soğutucunun iş çıkaramayacağını düşünüyordum ama masaüstünde denediğim bazı oyunlarda işte fena iş çıkarmadı. Bu işlemcinin önerilen maksimum sıcaklığı 90 derece zaten. Stress testinde birkaç snde çıkıyor sabitleniyor. Sonra çok az az artıyor. 10dk denedim 91.5 dereceye kadar geldi işte fotoğraftaki gibi. Sıcaklıklar aşırı artmıyor ama frekansı Msı Afterburner ile takip ediyorum sabit değil, oynuyor. Şimdi buna 240 veya 280mm'lik sıvı soğutucu alsak nereden baksan 900-1000TL tutar. Şuan için bir sıkıntı gözükmüyor ama işlemciye zamanla zarar verir mi işte orada kararsız kaldım.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı