Çözüldü R7 5800X - GTX 1080 sistemde KMODE_EXCEPTION_NOT_HANDLED mavi ekran hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

vrouge

Attopat
Daha fazla  
Minidump Rapor Linki
https://gofile.io/d/aoeEB9
RAM
Corsair 8 GB CL16 Vengeance 2x
SSD veya HDD modeli
MSI Spatium M390 PCI-Express 3.0 500 GB M.2 SSD
Ekran kartı
Asus GTX 1080 STRIX-GTX1080-A8G-GAMING 256 Bit GD
Anakart
MSI b 450m a promax
İşlemci
Ryzen 7 5800x
KMODE_EXCEPTION_NOT_HANDLED diye bir hata alıyorum bayağıdır. Format attım, parça değiştirdim, hiçbir şekilde çözemedim; neden kaynaklanıyor hata, bulamadım. Yardımcı olursanız sevinirim.

Sistem özellikleri.
-R7 5800X.
-ASUS ROG 1080 8 GB.
-2x8 Corsair Vengeance CL16.
-MSI Spatium M390 PCI-Express 3.0 500 GB M.2 SSD.
-MSI B450M-A Pro Max.
Bu da minidump dosya linkim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Memtest86 ile bellek testi yapıp sonuçları atın.
BIOS güncelleyin.
Güncelleme sonrası tekrar BIOS'a girip restore defaults ve save yapın.
Bunları yükle.
Logitech, Stellseries, Vangurard kaldır. Kulaklık takılı sanırım ? Evet ise onu'da sök.

Ekran kartın güncel değil. Bu şekilde silip sonra güncel sürümü Nvidia sayfasından manuel indirip yükle.

MemTest86 ile bellek testi yapıp sonuçları atın.
BIOS güncelleyin.
Bunları yükle.
Logitech, SteelSeries, vangurard kaldır. Kulaklık takılı sanırım? Evet ise Onu'da sök.

Ekran kartın güncel değil. Bu şekilde silip sonra güncel sürümü NVIDIA sayfasından manuel indirip yükle.

Yapıp döneceğim hemen.

MemTest86 ile bellek testi yapıp sonuçları atın.
BIOS güncelleyin.
Bunları yükle.
Logitech, SteelSeries, vangurard kaldır. Kulaklık takılı sanırım? Evet ise Onu'da sök.

Ekran kartın güncel değil. Bu şekilde silip sonra güncel sürümü NVIDIA sayfasından manuel indirip yükle.

Yapıp döneceğim hemen.

Memtestten yaptım testi 2 saate yakın sürdü fakat HTML olarak kaydetmeyi unuttum. Bir hata gözükmüyordu, en sonki ekranda işlemcimi başka bir sisteme takıp o sistemi kullandığımda sorun olmayan sistemde mavi ekran yedi 1-2 defa. Sorun işlemcimde büyük ihtimalle ama sadece LoL oynarken bilgisayar mavi ekran yiyor, başka hiçbir şeyde sorun yok. Riot'la da iletişime geçtim Riot'ta çözemedi.

Sorunu çözdüm ben bu arada CPU undervolt yapınca düzeldi kapanma yaşamadım hiç. Birkaç gün sonra tekrar yazıp kapatacağım konuyu kapanmazsa.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı