R7 5800X hala yeterli mi?

Bütçe
40000

Rourke

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, 5800X işlemciyi upgrade etmeye gerek var mı? Yoksa hala yeterli bir işlemci midir? Eğer yeterli ise sistemimde hangi parçaları güncellememi tavsiye edersiniz?
Sistemim şu şekilde:
AMD Ryzen 7 5800X 8-Core Processor / MSI MEG B550 unıfy-X / 2x8 GB Corsair DDR4 3600 MHz-CL16 / Noctua NH-U12a / ASUS TUF Gaming NVIDIA GeForce RTX 3080 Ti OC Edition / 970 Pro nvme™ M.2 SSD 1 TB / 970 Pro nvme™ M.2 SSD 500 GB / WD blue 1 TB / Corsair 4000D airflow 850 watt /corsaır vengeance® K65 compact mechanical Gaming keyboard / Razer DeathAdder Chroma mouse / Sennheiser gsp 670 oyuncu kulaklığı / ASUS ROG Swift OLED PG27AQDM.

Günümüz için gayet yeterli bir sistem. DDR5'e geçebilirsiniz daha güncel olması açısından ama şu anda da yeterli.

Amaç oyunsa bence uyumlu bir sistem olmuş. 5800X3D diyeceğim, o da fiyatını hak etmiyor şu an. Yeni bir sistem dizilene kadar bu sistem götürür bence.
Gen4 M.2 SSD takılabilir.

5800x kötü bir işlemci değil. Elbette ddr5 geçmek istiyorsanız geçilir. Ancak onun dışında 3080ti yi en kötü 4070ti ile değiştirmeniz lazım bence. 4080 almayacaksanız şimdilik yeterli bir sistem.

Günümüz için gayet yeterli bir sistem. DDR5'e geçebilirsiniz daha güncel olması açısından ama şu anda da yeterli.
Am4 sanırım sistemim. Forumda biraz baktım, 5800x3d kullanabileceğim en iyi işlemciymiş anladığım kadarıyla.

Peki 16gb Ram kafi midir. Ddr 5 yapınca mı 32gb yapmak lazım?

Am4 sanırım sistemim. Forumda biraz baktım, 5800x3d kullanabileceğim en iyi işlemciymiş anladığım kadarıyla.

Peki 16gb Ram kafi midir. Ddr 5 yapınca mı 32gb yapmak lazım?
Zaten ram işlemci anakart üçlüsünü değiştireceksiniz hocam. Uzun vadeli olması açısından 32 gb tercih edebilirsiniz.

Amaç oyunsa bence uyumlu bir sistem olmuş. 5800X3D diyeceğim, o da fiyatını hak etmiyor şu an. Yeni bir sistem dizilene kadar bu sistem götürür bence.
Gen4 M.2 SSD takılabilir.
Cevap için teşekkür ederim. Mevcut ssdlerimin hızlı olduğunu sanıyordum. Gen4 m2 ssd sanırım çok daha hızlı. Oyun yüklemelerine baya etki eder mi? Genelde oyun için kullanıyorum sistemi.

Cevap için teşekkür ederim. Mevcut ssdlerimin hızlı olduğunu sanıyordum. Gen4 m2 ssd sanırım çok daha hızlı. Oyun yüklemelerine baya etki eder mi? Genelde oyun için kullanıyorum sistemi.

Yani, bütçeniz varsa GEN4 bir SSD ile değiştirebilirsiniz ama bu tabiri caizse "hayat kalitesi" artışı olur, performansa etkisi yok. Ryzen 7 5800x3D alacağınıza 2000-3000 daha masraf yapıp hem daha performansli hem de daha güncel bir sistem olan 7500F + B650 + DDR5 2x16 Ram kombosu yapabilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı