R7 5800X için uygun voltaj değeri nasıl olmalı?

elegiac

Hectopat
Makaleler
1
Yer
İstanbul
Merhaba arkadaşlar Ryzen 7 5800X işlemcide uygun voltaj değeri ne olmalı merak ediyorum. Şu an 1.20V'ye ayarlı. Sıvı soğutmama bazı kişiler kötü dedi ama oyunlarda 2K'da maksimum 60-65 dereceyi gördüm. Ortalama olarak da 50-55 derece. Ve OC yapmamış olmama rağmen 4850MHz sabit çalışıyor. 5GHz'e çıkartırsam zarar verir miyim ve tahmini sıcaklık değerleri ne olur? Son olarak da 5GHz için 1.20v yeter mi?
Sıvı soğutma: Cooler Master Masterliquid ML240l V2.

rdr 2 4k oynadım az once 60 küsürlerde oynadım
Hocam dediğim gibi oyun içinde 75 dereceleri geçmiyorsa sıkıntı yoktur. Stress testi işlemciyi %100 çalıştırıyor, tam yük altında ne derecelere çıkabiliyor onu göstermeye yarıyor. Daha çok OC yapanların veya arada benim gibi "İşlemcim sürekli maksimum Ghz'da çalışsın isteyenlerin yaptıkları manuel ayarlamaların test edilmesinde kullanıyor. Çünkü biz frekansı sabitlediğimiz için sıcaklık artsa da işlemci buna müdahale edemeyecektir ( en fazla aşırı ısınınca kendini kapatır deniyor). Yani otomatik pilotu devre dışı bırakıyoruz sabit ve yüksek performans için. Bu durumda işte sürekli işlemciyi takip edemeyeceğimiz için acaba ne olur gibisinden tatbikat yaptırıyoruz bu şekilde. Ben olaya tam hakim değilim, fikirimi söylüyorum. Düzelten çıkmayınca doğru kabul ediyorum.
@elegiac Dediğim ayarlarda denediniz mi hocam? Aıda64'de ilk 3 seçenek işaretli iken, 10dk bir stress testinden başarılı bir şekilde geçebiliyor mu 4.8Ghz sabit olarak 1.20 volt ile? Çünkü ben denediğimde pc restant yiyor. 1.30'un altı kurtarmıyor, 1.35-1.4 volt arasında ise aşırı ısınıyor. Artic 280 mmlik sıvı soğutucu var, Artic Mx-4 termal macun var. Ortalama 25-30 derece ortam sıcaklığı var. Yanlış anlama seni yalanlamaya falan çalıştığım yok, sadece neyi eksik yapıyorum onu bulmaya çalışıyorum. Çünkü denediğimde bendeki 5800x ve sistem bunu aksini verdide. En fazla 4.6 Ghz alabildim, onda da 1,0375 volt ile. Lakin Aıda64 testinden geçerken Prime95 de ilk dk'dan yattı. Sitede bu OC uzmanları illa vardır, kimsenin ilgisini çekmemiş arkadaş.
Tam düşündüğüm gibi.

Son düzenleme:
Selamlar bende arkadaşla aynı işlemci ve aynı sıvı soğutucuyu kullanıyorum. Stress test yaptım işlemci 91 derecede sabit olarak kaldı bir ayar yapmam vs. gerekiyor mu ?

4.4 ghz 1.25 v ile 75-80w güç çekiyor - snowman t6 ultra ve mx4 macun ile 65-71 arası değerler alıyorum. ( 1080 P rx6700xt)

Oyunlardaki fps kaybı ortalama %3-5 arası acayip değersiz.

Bu işlemci korkunç ısınan bi işlemci arkadaşlar. Sağlam 360mm sıvı soğutmanız yoksa 1.3v’un üzerine çıkmayı düşünmeyin bile.

Serin çalışsın istiyorum dersen BIOS'tan AI tweaker bölümünden CPU Core ratioyu 38.00 yap kafan rahat etsin. Eğer benim gibi render yapacaksan hava soğutucu kullan. Ama sadece oyun tarzı uğraşacaksan eğer simdilik soğutucunu değişmeni öneririm 105 wattlık işlemci kullanıyorsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…