R7 5800X için yükte 49 derece normal mi?

Sabahtan beri direttiğin nedir öyleyse? İkisinin klasmanı bile farklı. En azından çekirdek sayılarını biliyorum işlemcilerin.

Git oku bunları review kısımlarını çekirdek yapılarını çöz lütfen.

Çekirdek farkı ve yapı farkı ayrı şeylerdir dostum. Dil bilgin zayıf sanırım.

Dil bilgisi ile alakası yok belirtiğim şeyler çok beli neden AI gibi tek mesaja takılı kalıyorsun Total'de yazdığıma bakıp konuşsana? 1 mesaja takılıp kalıyorsun ve orada yapıdan bahsetiğim AP açık oratada?

@NAVEAX Daha çekirdek sayılarının bile aynı olduğunu fark etmeden (?) gelmiş farklı diyorsun evet bel(l)i. Apaçıkta ortada. Sana göre AI bana göre en başta öğrenilecek şeyleri bilmeden gelip yorum yapmana takılmamın sebebi daha çekirdek sayılarını bilmeden gelip insanlarla tartışmaya girmen. Kısacası 7800x3D hem performans hem de her konuda 5800X gibi bir işlemciden iyi ve ısınmasıyla övünülecek bir işlemci değildir.

Türk Dil Kurumu | Sözlük Öneriyorum.

Sen daha okuduğunu anlamıyorsun bak gene tek bir konuda takılı kaldın ben sana sıcaklıktan bahsetim konuyu nasıl değiştirdin bilmiyorum ama eğer Türkçemi beğenmediysen Rusça veya İngilizcede konuşabiliriz Türkçem çok iyi değil kusura bakma ama ben gördüğüm bilgiye inanırım kulaktan doğma bilgi anlatıyorsun bana şu anda.

@NAVEAX AMD'nin resmi sitesinde her iki işlemci 8 Core 16 thread. Yapı farkı ve çekirdek farkı ayrı şeylerdir. Gördüğün şeyler doğru değil gibi. Bir göz doktoru vakti de gelmiş o zaman? Hata yaptığın şeyden ders almak yerine kaçmaya başvuruyorsun. Oyun testi atıp 5800X daha çok ısınıyor diye diye övdüğün işlemci aslında rezil. Her yerde bunu görebilirsin. 7800x3D oyun odaklı 5800X günlük kullanım odaklıdır. İlk oyun atıp sonra stres testi atarsan tabii ki de eleştireceğim ve senin üstüne çıkacağım dostum yaptığın ve yazdığın şeyler birbirini tutmalı. Bir RDR2 veya Cyberpunk'ta 7800x3D daha çok ısınırken 5800X daha az ısınır. Sebebi ne mi? Oyun odaklı bir işlemci 7800x3D. Oyundan stres testine geçersen işler değişir. Senin sektör değiştirme vakti gelmiş sanki?

Gayet serin zaten 49 derece yük altında

Övün medim ki sorduğum soru konu başında yazıyor zaten sıcaklık değerleri iyi mi? Eğer övüncek olsaydım giderdim 285K veya 14900KS çakardım gereğinden fazla bir işlemciyi hava atardım ama atmıyorum çünkü ihtiyacım yok? Anlıyor musun?

@NAVEAX Övünmeseydin 4 sayfa yazı yazmaz ve teste göre sıcaklık değişiyor der geçerdin. Oyun attıysan oyun sıcaklığı, render veya ağır testler attıysan ona göre konuşurum. Sıkıştığın yerde konu değiştir dostum. Çekirdek farkı gibi.

Yazdığım ve soruşarım gayet açık ve net ve sen vatanın gibi 7800x3D koruyorsun gidip kendi ülkeni koru bu kadar bu işlemciyi koruyacağına ve ben sana bir şey kantılayacağım derken araştırmamı yaptım zaten ben stres yüküne bakarım işlemcinin zaten sorduğum soru bu çünkü oyun oynamıyorum ben kod yazıyorum AI uygulamaları yapıp çalıştırıyorum siber güvenlik uzmanı olarak çalışan biriyim ben ve ayrıca senin son yazdığın yazı bayağı terbiyesiz bir cümle senin sektör değiştirme vaktin gelmiş gel oturalım bilgi kapıştıralım o zaman sen burada daha çekirdeğin yapısını bilmediğin bir X3D teknolojisi var bak hiçbir şey bilmiyorsun bu konu hakkında gelmişsin savunuyorsun çok güzel tamam bende sana öyle olmadığını kanıtlarıyla birlikte sunuyorum sen yok değil yok o bu yok şu diyorsun bu ne? Sen kanıtı inkar ediyorsun? Amacın ne? Yanlış bilgiyi yayıp X3D fanboyluğumu yapmaya çalışıyorsun? Ve şöyle bir parantez açayım ben donanım uzmanı değilim ve benim bilmediğim bir şeyde benden daha bilgisiz olduğunu söylediğimde neden evirip çevirip konuyu her seferinde değiştiriyorsun? Bak bakalım ben hiç konudan sapmış mıyım? Eğer satmak isteseydim 5600 ile 7800x3D'nin oyunda aynı sıcaklık gösterdiğini söyleyebilirim veya 14600KFnin 7800x3D serin olup ve daha ucuz olup yer yer 7800x3D geçtiğini ve kafa kafaya bir işlemci olduğunu söyleyebilirim fark etinmi konunun nasıl dağıldğını ben burada oyun performansı kıyaslamıyorum ben burada iş performansı kıyaslamıyorum sıcaklığa bakıyorum eğer çok ısınsın istiyorsam giderim 7950X alırım veya 9950X?

1 tane oyun atım 4 tane statik test buyur? 1 tane oyuna konuştun 4 statik teste cevabın nerede buyur?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…