R7 5800X için yükte 49 derece normal mi?

@NAVEAX yukarıda oyunda 7800x3D renderda 5800X'in daha çok ısınacağını belirttim. Okuduğunu anlamıyorsun galiba?

Tek diyeceğim bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp buyur öğren diye sana gitim kaynak buldum açıkladım X3D'nin çekirdek yapısını özetleyen sayfa atım oku diye bakarsan okusan mantıksal olarak zaten geri dönüp baktığında söylediğin şeyin yanlış olduğunun farkına varacaksın.

@NAVEAX yukarıda oyunda 7800x3D renderda 5800X'in daha çok ısınacağını belirttim. Okuduğunu anlamıyorsun galiba?

Bende sana şöyle dedim oyunda da 5800X ısınır ve Total'de 5 6 derece fark var statik teste girersek bu değer 10 15'i bulur.

Tek diyeceğim bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp buyur öğren diye sana gitim kaynak buldum açıkladım X3D'nin çekirdek yapısını özetleyen sayfa atım oku diye bakarsan okusan mantıksal olarak zaten geri dönüp baktığında söylediğin şeyin yanlış olduğunun farkına varacaksın.

Bende sana şöyle dedim oyunda da 5800X ısınır ve Total'de 5 6 derece fark var statik teste girersek bu değer 10 15'i bulur.

"Bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp" kısmına hak verdim.

Ben mi yanlış konuşuyorum 7800x3D anlatıyor tamam ama yanlış anlatıyor testlerde bile dediği uymuyor onu geçtim işlemcinin çekirdek yani Core layout bile dediğini inkar ediyor ben onu anlatamıyorum.
Boş ver herkes öğrendiği yerden gitsin bence gerçeği yakında öğreniriz.

Vatana girmişsin, başka işlemciler sokmuşsun durumlar bayağı karışık anlaşılan. Fazla kafaya takma, forum burası.

Öğrenmediğim şey nedir? Çekirdek yapı farkını biliyorum 3D işlemcilerde L3 sıkıştırılır tek bir katmana bundan dolayı oyunlarda daha fazla ısınırlar.
Donanım bilgin yoksa beğenmedim at geç burada bir şey yarıştırmaya gerek yok. Amaçları farklı olan cisimleri gelmiş karşılaştırıyorsun ve inatla devam ettiriyorsun. Eğer oyun amaçsa ve 7800x3D'ye rakip istiyorsan Intel'den ara. Render rakibi istiyorsan aynı üretici değil rakiplerinden ara. Anlayabileceğin basit bir örnek veriyorum.

SUV pistte yarışmak için yapılmamıştır değil mi, ama coupe gibi araçlar daha iyi performans Sergilerler. Senin yaptığın da bu. Amacına göre test karşılaştırmıyorsun. Render işlemcisi istiyorsan rakiplerine bak kendisinin üstüne altına veya aynı şekilde çıkmış oyun revizyonlarına değil. Savunduğum şey 7800x3D değil konunun en başında oyun testi atıp 5800X'in o amaçla üretilmediğini bilerek ve testlerine göre 7800x3D devasa bir farkla 3-4 derece daha sıcak ve performanslı çalıştığı için testine göre muamele ve konuşmanı yapman gerekiyor. 7800x3D'ye nasıl geldik peki? Soğutucum iyi mi? İyi. 5800X'e normal mi? Normal. Eee sorun ne? Normal hatta 7800x3D'yi bile ayakta tutar dedikten sonra bu duruma getirdin kardeşim.

10 yıldır bu sektördeyim, herkes bildiği konulara gidebilir, şartlarına ve amaçlarına uygun karşılaştırma yapmak en önemli kuraldır bu sektörde.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı