R7 5800X overclock nasıl yapılır?

FurkanMetehan

Decapat
Daha fazla  
Halihazırda elimde AMD Ryzen 7 5800X bulunmakta bunu 5800x3D ile değiştireceğim. Merak ettiğim husus şu; AMD işlemciler için hız aşırtma yapmak istiyorum ama konu hakkında hiç bilgiye sahip değilim, önerebileceğiniz bir rehber bulunuyor mu?

Halihazırda elimde AMD Ryzen 7 5800X bulunmakta bunu 5800x3D ile değiştireceğim. Merak ettiğim husus şu; AMD işlemciler için hız aşırtma yapmak istiyorum ama konu hakkında hiç bilgiye sahip değilim, önerebileceğiniz bir rehber bulunuyor mu?
PBO ve CO yapmak mantıklı hem daha hızlı hem daha serin çalışıyor, ha ben 200 mhz ile yetinemem bana çok daha hızlısı gerekiyor diyorsan manuel oc yapıcaksın, onuda internetten yapan kişilerden değer al o değerlere yakın bir şekilde deneme yanılma ile yap.

ryzen master videoları var ordan bakıp deneyebilirsin

yalnız soğutman iyimi
Nzxt kraken ın 240 mm sıvı soğutması mevcut

PBO ve CO yapmak mantıklı hem daha hızlı hem daha serin çalışıyor, ha ben 200 mhz ile yetinemem bana çok daha hızlısı gerekiyor diyorsan manuel oc yapıcaksın, onuda internetten yapan kişilerden değer al o değerlere yakın bir şekilde deneme yanılma ile yap.
Tek sorun hiç rehber videosu bulamam

Hiçbir bilginiz yoksa sadece frekans arttırma ve en az hız aşırtma yapmanız daha sağlıklı olur ama evvela soğutucunuz önemli. Fakat bahsettiğiniz işlemcinin yanlış hatırlamıyorsam manuel hız aşırtması mevcut değildi.
Bu tam işe yaramayabilir. Zira ilgili kişinin anakartı, işlemci soğutucusu, kasa fanları ve hava sirkülasyonu ve elbette işlemci silikonu önemli değişkenlerdir.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hiçbir bilginiz yoksa sadece frekans arttırma ve en az hız aşırtma yapmanız daha sağlıklı olur ama evvela soğutucunuz önemli. Fakat bahsettiğiniz işlemcinin yanlış hatırlamıyorsam manuel hız aşırtması mevcut değildi.

Bu tam işe yaramayabilir. Zira ilgili kişinin anakartı, işlemci soğutucusu, kasa fanları ve hava sirkülasyonu ve elbette işlemci silikonu önemli değişkenlerdir.
Şöyle söyleyeyim o zaman;
NZXT H5 Elite Kasası (ön tarafı cam)

Asus 750W ROG STRIX 750W Gold Aura Edition 80+ Gold Tam Modüler Güç Kaynağı

NZXT Kraken Z63 280 mm Intel-AMD Uyumlu Sıvı Soğutucu

Rog Strix 4070 Ti Asus Rog Strix B550-F Gaming 4600mhz(OC) Anakart

Rog Strix 4070 Ti Oc Ekran kartı mevcut.

İşte deneye deneye derken amacım kendine ne uygun değerini bulması idi.

Şöyle söyleyeyim o zaman;
NZXT H5 Elite Kasası (ön tarafı cam)

Asus 750W ROG STRIX 750W Gold Aura Edition 80+ Gold Tam Modüler Güç Kaynağı

NZXT Kraken Z63 280 mm Intel-AMD Uyumlu Sıvı Soğutucu

Rog Strix 4070 Ti Asus Rog Strix B550-F Gaming 4600mhz(OC) Anakart

Rog Strix 4070 Ti Oc Ekran kartı mevcut.
İstediğiniz frekans kaç? Tam olarak bilmiyorum ama bu işlemci manuel hız aşırtma konusunda biraz sıkıntılı daha doğrusu zahmetli yani normal CPB ve PBO açıp direkt core ratio'dan frekans belirleyemiyorsunuz bclk üzerinden yapmanız gerekiyor.
Bu da neden olmadığı hakkında eski yöneticisinin ilgili açıklaması:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

İşte deneye deneye derken amacım kendine ne uygun değerini bulması idi.
Elbette böyle olmalı ama parametre çok fazla genellikle çekirdek oranına verilen değerle bclk temel değeri çarpımının voltaj dengesi üzerine yapılmaya çalışılan biraz daha temel işlem o bakımdan öyle belirttim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı