R7 5800X sistem nasıl toplanmalıdır?

Daha fazla  
Arkadaşlar iyi günler, öncelikle Technopat Sosyal'de yeniyim. Bir sistem toplamak istiyorum ve bu konuda tecrübesi olan arkadaşlardan yardım almak istiyorum.

1. AMD Ryzen 7 5800X işlemci almak istiyorum. (5400 TL ortalama)
2. MSI MAG X570 Tomahawk Wi-Fi 4600 MHz anakart almak istiyorum. (2800 TL)
3. G.Skill trend Z 4000 MHz CL 18 (2*8) çift kanal RAM aldım. (2000 TL ye)
4. MSI MAG CoreLiquid 280r sıvı soğutucu almak istiyorum. (1400 TL)
5. Corsair CP-9020234 750W modüler Gold PSU almak istiyorum. (1800 TL)
6. HP 1 TB 950ex M.2 SSD aldım. (1000 TL ye)
7. MSI MAG Forge 100R bilgisayar kasası aldım. (600 TL ye)

Sistem için şu anda sadece görüntü almak için 1030 ekran kartı takacağım daha sonrası için 3070 Ti almayı planlıyorum. Bu sitemle ilgili olumlu ya da olumsuz yorumlarınızı açıklamalarıyla bekliyorum yardımcı olursanız sevinirim. Şunu çıkar şunu al gibi yorumları açıklamalarıyla yaparsanız dikkate kesinlikle almak istiyorum bilgisayardan çok fazla anlayan birisi değilim ama makine mühendisi olduğum için kullanacağım programları uzun süre idare edebilecek bir bilgisayar toplamak istiyorum kendi bilgilerimle böyle bir sistem kurdum ama nasıl bir sistem topladım yorumlarınızı almak isterim. Herkese şimdiden teşekkür ederim sağ olun.

MSI sıvı soğutucu yerine başka bir markadan sıvı soğutucu bakmanızı öneririm. Sizin dediğiniz model kronik sıkıntılı olması lazım. İnsanlar sürekli garantiye gönderiyor yenisini alıyor ancak yenisi de bozuluyor. Tam olarak bu model mi bilmiyorum ama ben olsam uzak dururdum.

İkinci olarak güç kaynağını daha kaliteli bir şey seçebilirsiniz. Sizin seçtiğiniz güç kaynağı RM750, japon kondansatör kullanmıyor. Onun yerine XPG Core Reactor veya japon kondansatör kullanan başka bir güç kaynağı tercih edebilirsiniz. Onun dışında iyi gözüküyor bence.

Teşekkür ederim aslında soğutucu olarak marka bütünlüğü olsun diye MSI seçtim ama galiba dediğiniz gibi bir sorunları varmış onu değiştireceğim. Ama güç kaynağı olarak bir fikrim yok açıkçası tavsiyelere açığım o konuda da (Asus 650w güç kaynağı var ama bu sistem için 650w çok düşük kalır diye düşünüyorum.)

Alışveriş yapacağınız siteleri veya mağazaları bilmemekle beraber bütçenizi de fazla aştırmak istemem. 300-400 TL farkla alabileceğiniz daha iyi güç kaynaklarını yazayım.

XPG 850W - XPG Core Reactor 850W 80 Plus Gold Tam Modüler Güç Kaynağı
RMX 750W Beyaz- https://www.hepsiburada.com/corsair...ent=c&utm_term=k&wt_pc=akakce.c.k.pc&v=1.93.4
RMX 850W - https://www.hepsiburada.com/corsair...ent=c&utm_term=k&wt_pc=akakce.c.k.pc&v=1.28.3

3'ü de güzel kaynaklardır. Japon kapasitör kullanıyorlar. En mantıklısı XPG olarak gözüküyor.

Ekran kartı olarak 3070 Ti 8 GB olduğu için önermem. Para yeterse 3080 veya AMD istersen 6800 XT gibi bir şeyler düşünebilirsin.
Ekran kartı için şu an sadece görüntü alma amacım var aslında onun için 3070 Ti diye afaki olarak yazdım şu an 1030 ya da 1050 ti alıp (2.el dahi olabilir az tutar ödemek için) kullanmak istiyorum. Ülkemizde her şeyin fiyatları uçtu tamam ama ekran kartları çok ayrı seviyede saçma sapan sayılara çıktı ekran kartı için şu an bir bütçe düşünmedim ama 1-2 sene için en fazla 10.000 diyebilirim 20-30 binlere asla kart almam. Asla o fiyatlara düşmezsede ferraride tüple devam ederiz. :)
Alışveriş yapacağınız siteleri veya mağazaları bilmemekle beraber bütçenizi de fazla aştırmak istemem. 300-400 TL farkla alabileceğiniz daha iyi güç kaynaklarını yazayım.

XPG 850W - XPG Core Reactor 850W 80 Plus Gold Tam Modüler Güç Kaynağı
RMX 750W Beyaz- https://www.hepsiburada.com/corsair...ent=c&utm_term=k&wt_pc=akakce.c.k.pc&v=1.93.4
RMX 850W - https://www.hepsiburada.com/corsair...ent=c&utm_term=k&wt_pc=akakce.c.k.pc&v=1.28.3

3'ü de güzel kaynaklardır. Japon kapasitör kullanıyorlar. En mantıklısı XPG olarak gözüküyor.
XPG dediğiniz gibi ideal görünüyor. Hem arada çok fazla fiyat farkı yok hem de ileride yapılacak güncellemelere karşı fazladan 100W güç sağlıyor sağ olasınız bu bilgiler için

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı