R7 5800X sistem nasıl?

Neon Ninja

Picopat
Daha fazla  
Evet önceki sistemden pek memnun olmadığım için bazı önemli değişiklikler yaptım... Sistem hakkındaki düşüncelerinizi alabilir miyim?
Ayrıca sistem sadece oyun amaçlı değil aynı zamanda render amaçlı olduğu için 5600X yeterli olur yazmazsanız sevinirim :D

AMD Ryzen 7 5800X.

‌Xfx AMD Radeon RX 6600 XT qick.

‌Gskill Trident Z Neo RGB (2x16) 3600MHz DDR4 CL16 RAM.

‌Aoc 165Hz 1ms 23.6inç monitör.

‌Msı MPG B550 Gaming Edge Wi-Fi AM4 5100MHz OC anakart.

‌Samsung 980 Pro 500GB M.2 SSD.

‌Seagate Ironwolf NAS HDD 4TB.

‌Gametech Velar RGB kasa.

‌Corsair RM750 750W 80+ Gold modüler PSU.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle bütçe var ise 5800X öneririm.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

1630483868855.png

Render işlerinde çoklu çekirdek kullanıldığı için 5800X önde.
Sistem toplam kaç TL?
HDD olarak bunu öneririm.

Sıvı soğutma almanızı öneririrm.
Bütçeniz yok ise işlemciyi 5600X alıp, yanına 240mm sıvı soğutma alınabilir.
@Neon Ninja

Öncelikle bütçe var ise 5800X öneririm.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Eki Görüntüle 1154776

Render işlerinde çoklu çekirdek kullanıldığı için 5800X önde.
Sistem toplam kaç TL?
HDD olarak bunu öneririm.

Sıvı soğutma almanızı öneririrm.
Bütçeniz yok ise işlemciyi 5600X alıp, yanına 240mm sıvı soğutma alınabilir.
@Neon Ninja

Zaten sıvı soğutma kullanıyorum ve HDD'yi de Seagate seçmekle doğru yaptığıma eminim... Yine de sağol :d Ayrıca sistem 16 Bin TL

Nvidia çoğu yazılımda daha iyi iş çıkarıyor, eğer GPU isteyen bir yazılım kullanacaksan ona da dikkat et.
Sıvı soğutma yerine Dark Rock Pro 4 öneririm.
Premiere gibi birçok uygulamada RTX3060 ile olan farkına baktığımda ve fiyatının 3060ın yarısı olduğunu göz önüne aldığımda ayrıca buna rağmen 3060'dan %15'e yakın daha performanslı olduğunu da göz önünde bulundurarak kesinlikle AMD :D ama bunun nedeni kartın yeni çıkmış olması (11 Ağustos) ve Benim çıktığı gibi aynı gün almış olmam yani kısacası ekran kartı elimde ve 3060'ı 4000TL ye bile verseler 4800 verip yine bunu alırdım (4800'e aldım :D). Yoksa benim bu derece güçlü bir Kart almam mümkün değil :d Fırsat kollayıp aldım. Not: Aldıktan 2 saat sonra gözümün önünde 1200tl zam yedi kart :'D

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı