R7 5800X sistem tık sesi çıkarıp kapanıyor

askingokce

Hectopat
RAM
16 GB
Ekran kartı
1060 6 GB
Anakart
Asrock 450M
İşlemci
Ryzen 7 5800X
Herkese iyi günler, işlemcimi değiştirdim fakat sorun yaşıyorum. Bilgisayar kendini en ufak zorladığında tık sesi gelip kendini kapatıyor. Bu konular hakkında pek bilgim olmadığı için sizden yardım almak istiyorum.

Ryzen 5 2500X'ten Ryzen 7 5800X'e geçiş yaptım. Daha sonra sorun yaşamaya başladım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Herkese iyi günler, işlemcimi değiştirdim fakat sorun yaşıyorum. Bilgisayar kendini en ufak zorladığında tık sesi gelip kendini kapatıyor. Bu konular hakkında pek bilgim olmadığı için sizden yardım almak istiyorum.

Ryzen 5 2500X'ten Ryzen 7 5800X'e geçiş yaptım. Daha sonra sorun yaşamaya başladım.

Hocam PSU yeterli gücü veremiyor olabilir PSU modeliniz nedir?

İşlemci ısınıyor olabilir mi?

İşlemci ısınıyor olabilir mi?
Merhaba ilk işlemciyi taktığımda overclock otomatik olarak biostan açılmış sanırım 4800 gibi hızlara çıkmaya çalışıyordu ve 90 dereceyi görüp kapandı otomatik olarak fakat ondan sonra 55-60 derecede bir oyuna girmeye çalışırken yük altına bindiğinde kapandı ve kapanırken tık sesi duydum. Şuan bilgisayar açık ve 38 derece ama zorlarsam tekrar kapanacağından eminim.
PSU nedir? Hangi soğutucu ile kullanıyorsun?

High Power Eco 500W 85+ Bronze 38A Single Rail, stok fan ile kullandım​

Hocam PSU yeterli gücü veremiyor olabilir PSU modeliniz nedir?

High Power Eco 500W 85+ Bronze 38A Single Rail Aktif PFC​

BIOS'u sıfırla PBO kapat düzelir.
Bu konuyu araştırıyorum teşekkür ederim yorumun içim
Az önce OCCT programıyla stress testi denedim, testi baslattıktan 1 saniye sonra bilgisayar kendini kapattı

Dosya Ekleri

• indir.png
    indir.png
    57,7 KB · Görüntüleme: 42
Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı