R7 5800X sistem toplama

Aşağıdaki sistemi almayı düşünüyorum ama nasıl sizce?

Eki Görüntüle 1443381

Bütçenin 2000TL altında istersen ekran kartını yükseltebilirsin.
İşlemci:
Ankart:
RAM(4X):
Ekran kartı:
Kasa:
PSU:
SSD:

Renderla işi yok mu? Yokmuş.
5600 RTX 3060 tarzı sistem toplasın o zaman.
5600X-5700X-5800X tekli çekirdek performansları aynı olduğu için oyun performansları çok yakın.
Ryzen 7 olunca nasıl ömrü uzun oluyor acaba? Çok saçma ve ezber bir düşünce.

Hocam bunlar arkadaşın düşüncesi ben olsam direk hazır sistem alırım zaten

2017'de çıkan ekran kartını 2020'de çıkan işlemciyle kullanabilir. En çöp ekran kartını en iyi işlemci ile de kullanabilir.
Sonucu?
İşlemciyi yakabilir. O sisteme sıvı soğutma %100 kesin ve şart. İşlemci zaten zarar görebilir ısı kaynaklı. Daha da ısrar edip o kadar parayı basarak o "Ryzen istiyorum ben API" dediği işlemciden olabilir. Kendisi bilir

Performansa, darboğaza karışmıyorum bile.

12-15 bin arası ama Ryzen 7'de kararlı.

Hazir sistemlere bak. Illa Ryzen 7 istiyorsa ekran kartindan cok kismasi gerekecek. Bu da fayda degil zarar olacak.
Zaten render ile isi olmayacaksa 5600X veya 5600 alsin AMD tarafinda.
Hem boylece ekran kartina para kalir. Cok daha iyi sistem kurarsin.

Asil 5800X + RX550 ikilisi uzun omurlu degil. RX550 su an ki AAA oyunlarin hiçbiri icin yeterli degil.
Ama @Hououin Kyouma de dedigi gibi (5600x/5600 + RTX 3060/rx6600xt) ikilisi cok daha ileriye donuk olacaktir.

Hocam SSD ve RAM aynı kalacak şekilde bütçeye uygun anakart, AMD işlemci (seri önemli değil) ve AMD ekran kartı önerebilir misiniz? Ben de arkadaşa yaptığı hatayı söylemiş ve öneride bulunmuş olurum.

Eyvallah hocam anladım.

Soyle bir şey alinabilir. Ancak hazir sistemlere bakmani oneririm.
+Islemci illa AMD olmayacaksa daha iyi bir sistem alinir. 12100f/11400f + 3060ti/rx 6700XT gibi...
+PSU ve kasada alinmasi lazim. CPU sogutucusuda almanı oneririm.

eyvallah teşekkür ederim hocam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…