R7 5800X ve GTX 1050Tİ sistemde FPS düşüşü ve ekran donması

Oyunlarda anlık olarak bir anda 200, 300 FPS'den 30"a çakılmalar gerçekleşiyor. Bazen o FPS düşüşünden sonra bir anda ekranım donuyor ve reset atmak zorunda kalıyorum. Ne yapmam gerekiyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yanlış bilgi
Oyunlarda anlık olarak bir anda 200, 300 FPS'den 30"a çakılmalar gerçekleşiyor. Bazen o FPS düşüşünden sonra bir anda ekranım donuyor ve reset atmak zorunda kalıyorum. Ne yapmam gerekiyor?

O işlemciyle o ekran kartını zorunluluktan kullanıyorsundur umarım. Ne kadar darboğaz yaptığını buradan hissettim.

5800 nerede 1050 nerede kadere bak kadere.
3060 dan aşağısı kesmez o işlemciyi.

Yanlış bilgi
Hocam ekran kartı çok düşük. ekran kartı kaynaklı darboğaz olabilir eğer uygun bir ekran kartı düşünüyorsanız RX6600 alabilirsiniz.

Olay görüntüleyicisinde bir hata görünüyor mu?
OCCT ile 20 şer dakika Ekran kartı, işlemci ve PSU testi çalıştır bakalım donma olucak mı?
RAM lerinide Memtest86 ile kontrol edebilir misin?
İşlemci kaynaklı darboğaz olur ama o darboğaz sonucu sistem bu şekilde tepki vermez.
30 FPS e düşüp ekran kilitlenmesi darboğaz ile olacak şey değil.

O da var ama arkadaşın imzasında ekran kartı 2080super ama şu an kullandığı ekran kartı gtx1050ti belki driver kaynaklı bir sorun olabilir driver'ları kontrol etse belki sorunu çözer.

O da var ama arkadaşın imzasında ekran kartı 2080super ama şu an kullandığı ekran kartı gtx1050ti belki driver kaynaklı bir sorun olabilir driver'ları kontrol etse belki sorunu çözer.
Olabilir. Ben donanımsal sorunları eleyip kafası rahat etsin diye testleri yazdım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…