R7 5800X ve X570 için soğutucu ve RAM tavsiyesi

Katılım
12 Haziran 2017
Mesajlar
234
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Öncelikle bu bilgisayarda CoD Warzone 2 oynanacak. Ekstra yayın da yapılabilir.
İşlemci: R7 5800X alındı.
Anakart: MSI MAG X570s Torpedo Max alındı.
Ekran kartı: NVIDIA RTX 3070 Ti kullanılacak.
PSU: FSP 750W 85 Plus var.
Soğutucu olarak:
https://www.amazon.com.tr/dp/B00L7U...333&creativeASIN=B00L7UZMAK&linkCode=asn&th=1
Bu kule tipi soğutucuyu düşündüm. RAM olarak kararsızım çünkü 4000 MHz almayı düşünürken Recep beyin videosunda 3600 MHz RAM'lerin 4000 MHz RAM'lere oranla Ryzen 5. nesil işlemcilerde daha uyumlu çalıştığını göstermesi fikrimi değiştirdi. Ayrıca bu kasada fan çoklayıcıya da ihtiyacımız var. Öneriniz varsa ona da bakabilirim. RAM linki atamamamın sebebi 3000 MHz'den sonra gelen RAM'ler konusunda bir bilgimin olmaması. Nasıl çalıştığına dair bile bir bilgim yok. Hep stok kullanan birisiyim mümkünatı varsa aldığım RAM'i de öyle kullanacağım. Ama tercihim tabii ki düşük CL değeri olması en azından düşük CL'nin RAM performansında önemli etken olduğunu biliyorum :) oyunda performansı arttıracaksa RAM değeri 4600 MHz bile çıkarabilirim. Ram bütçesi olarak F/P tercih ediyorum çünkü 32GB alacağım.
 
Son düzenleme:
Bütçeyi belirtmemişsiniz bütçe azsa fp olarak bunu öneririm kendim kullanıyorum beyazda var isterseniz.
Konuyu düzenledim 32 GB alacağız. F/P ve 2x16 olursa daha iyi olur.
 
Bu nasıl sizce? Birde sizin attığınız ram fazla kullanılan bir ram değil pek güvenemedim.
 
Bu nasıl sizce? Birde sizin attığınız ram fazla kullanılan bir ram değil pek güvenemedim.
amd ler 3600mhz ile çok uyumlu çalışıyor boşuna 600 tl fark vermeye gerek yok overclok yapmayı düşünüyosanızda corsair vengaence ram ler i öneririm

 
Birde ben işlemci soğutucusu olarak Noctua NH-D15 alacağım. Sizce Corsair rami alma durumumda soğutucu ile anakarta sığar mı? Kasa ATX olduğundan kasadan yana bir korkum yok ki zaten yan tarafı açık kullanıyoruz. Kasada ikisinin de ekstra yer kaplayacağını düşününce sığmayabilir diye düşünüyorum şu an. Ama Corsair'in kalite kokan ramlerini kullanmak için işlemci soğutucusundan fedakarlık edip değiştirebilirim.
 
Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı