R7 5800x3D için soğutucu önerisi

SecrettARL

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
B550m Pro-vdh Wifi
Rx 6600xt
Ryzen 7 5800X3D
32gb 3600mhz RAM
2TB M.2 SSD
1000W PSU
RAM
32gb 3600mhz
Anakart
Prime B450-PLUS
Selam.
Ryzen 7 3800X yerine Ryzen 7 5800x3D alacağım fakat tam uyumlu olur mu ekran kartından kaynaklı darboğaz gibi sıkıntılar yaşar mıyım sormak istedim. Bir de soğutucu olarak çok büyük olmayan fiyat performans alabileceğim ürünleri yazabilirseniz sevinirim çok kararsızım açıkçası. Altta alakalı donanım bilgilerimi yazacağım.

• Prime B450-Plus
  • XFX RX 6600XT SWFT
  • 32 GB 3600MHz RAM
  • 1000WATT PSU (Gold olması lazım tam emin değilim)
  • Kasa: 46cm yükseklik, 52cm uzunluk, 20cm derinlik (Kasa çok eski olduğundan net bilgiler değil. Önceden işlemci sıvı soğutması kullanabildim kaç mm hatırlamıyorum.)
Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
@SecrettARL
O sisteme 5800x3D almak yerine ekran kartı yükseltmesi yapman daha mantıklı olur bütçen varsa.
Oynadığım tek oyun valorant, işlemci bazlı oyun. Ekran kartım yeni ve işlemcim 3 yıllık, soğutması eskidi ve bazı problemleri var bu yüzden değiştirmek istiyorum.

Oynadığım tek oyun Valorant, işlemci bazlı oyun. Ekran kartım yeni ve işlemcim 3 yıllık, soğutması eskidi ve bazı problemleri var bu yüzden değiştirmek istiyorum.
Siz bilirsiniz. O halde bütçenizi belirtin, öneri yapalım hocam.

3000 TL ye kadar bütçem var fakat belirttiğim gibi fiyat performans bir sıvı soğutma istiyorum. Kaliteli 240mm sıvı soğutucuları mantıklı geliyor şuan.

Master Liquid ML240 illusion gayet iyi fiyatı da aşırı değil RGB seviyorsanız RGB modları çok fazla ve ışıkları yumuşak göze çok iyi geliyor soğutma performansı da mükemmel.

3000 TL'ye kadar bütçem var fakat belirttiğim gibi fiyat performans bir sıvı soğutma istiyorum. Kaliteli 240mm sıvı soğutucuları mantıklı geliyor şu an.
Kasanın teknik özelliklerini bilmediğimizden dolayı sığıp sığmayacağını bilemeyeceğiz, bunu bilmeden öneri yapamayız.

Bir şekil sığdırırım diyorsan şunlara bakabilirsin.

Kasanın teknik özelliklerini bilmediğimizden dolayı sığıp sığmayacağını bilemeyeceğiz, bunu bilmeden öneri yapamayız.

Bir şekil sığdırırım diyorsan şunlara bakabilirsin.

Performansına diyecek yok ama soğutucunun beğenmediğim tarafı ölçüleri ve pompası sanki padişahın giydiği pabuç gibi çok çirkin eğer kasamda hem görüntü hem performans istiyorsanız ben kullanıyorum bu soğutucuyu işlemcim Ryzen 9 5900X soğutucu Corsair H150i Elite Capellix beyaz boşta 40 derece PUBG de 58 derece Valorant 65 derece kasam ASUS ROG Helios. Ekran kartı ASUS ROG STRIX RTX 3080 Ti.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı