R7 5800x3D ile 4x8 GB 3600 MHz RAM çalıştırılabilir mi?

wormcu

Femtopat
Daha fazla  
Anakart
X570 AORUS MASTER
3700X işlemci.
X570 Aorus Master anakart.
G.Skill Trident Neo 2x8 GB 3600 MHz RAM.

Sistem özelliklerim bu şekilde artık RAM yetmemeye başladı. Ben de aynı RAM'dan 1 çift daha aldım. Ancak RAM'ları taktım XMP profili seçtiğimde 3600 MHz'e çıkıyor ve mavi ekran alıyorum. Ben de durum böyle olunca işlemcim ile alakalı diye düşündüm. Hazır güncelleme yapıyorum bari 5800x3D işlemci almayı düşündüm. Sorun yaşar mıyım size danışmak istedim.
Yani 5800x3D işlemci ile 4x8 GB 3600 MHz çalıştırabilir miyim?

2 RAM ile 3600 çalışırken 4 RAM ile genelde daha düşük frekansta çalışır. Anakartların RAM desteği sayfasında yazıyor genelde bu bilgi.

3200Mhz deneyin, olmazsa 3000, sonra 2993 şeklinde sırayla devam edin.

IC farklı olabilir.
Döküm alabilir miyim?

peki sizce
3000'e çek hocam problem olmaması lazım böyle.
2 RAM ile 3600 çalışırken 4 RAM ile genelde daha düşük frekansta çalışır. Anakartların RAM desteği sayfasında yazıyor genelde bu bilgi.

3200Mhz deneyin, olmazsa 3000, sonra 2993 şeklinde sırayla devam edin.
Peki bu durum işlemci performansımı çok etkilerim yani 4 kanal kullanmak yerine 2 kanal mı kullanmam lazım . Bu işlemci quad mı ?

IC farklı olabilir.
Döküm alabilir miyim?
Akşam eve geçince bakıp paylaşırım .

peki sizce

Peki bu durum işlemci performansımı çok etkilerim yani 4 kanal kullanmak yerine 2 kanal mı kullanmam lazım . Bu işlemci quad mı ?

Akşam eve geçince bakıp paylaşırım .
Çok fazla performansi etkileyeceğini sanmıyorum ama 4 ram de taksan iki ram de taksan Dual Channel çalışır. Elinizde ram olmada 2*16 daha mantıklı olurdu.

Peki bu durum işlemci performansımı çok etkiler mi? Yani 4 kanal kullanmak yerine 2 kanal mı kullanmam lazım? Bu işlemci quad mı?

Frekans düşürmeden de sorun çözülebilir. 3700X veya 5800X3D Quad Channel desteklemiyor. Ekran görüntüsü atar mısın?

Frekans düşürmeden de sorun çözülebilir. 3700X veya 5800X3D Quad Channel desteklemiyor. Ekran görüntüsü atar mısın?

akşam eve geçince atarım.

ez.jpg

akşam eve geçince atarım.

ez.jpg

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı