R7 5800x3D işlemciye RAM tavsiyesi

anilk91

Megapat
Anakart
MSI Mpg X570s Carbon Max Wıfı
Arkadaşlar merhaba.

R7 5800x3D işlemcim mevcut, bunu "MSI MPG X570s Carbon Max Wi-Fi" anakart üzerinde kullanacağım.

Bu anakarta Corsair Vengeance RGB Pro 32 GB(2x16 GB) 3600MHz CL18 DDR4 RAM takmayı düşünüyorum. İleride bu RAM'lerden bir takım daha alıp taktığımda işlemcim RAM'lerde performans kaybına ve frekans düşümüne neden olur mu?

Geçen konunuzda yazmıştım detaylı araştırmadığım için 2 slot diye düşünmüştüm. 4x8 olarak kullanabilirsiniz, performans kaybı olmaz. Hatta daha sağlıklı olur.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

1664142697368.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Geçen konunuzda yazmıştım detaylı araştırmadığım için 2 slot diye düşünmüştüm. 4x8 olarak kullanabilirsiniz, performans kaybı olmaz. Hatta daha sağlıklı olur.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Eki Görüntüle 1528245

Hocam eminmiyiz, işlemci 2 kanal desteği sunuyor ancak benim alacağım işlemci 4 kanal modeliydi.

2 adet 2 kanal 2x16GB 3600MHz ram aldım artık :D deneyip göreceğiz sonucu buradan belirtirim.

Hocam emin miyiz, işlemci 2 kanal desteği sunuyor ancak benim alacağım işlemci 4 kanal modeliydi.

2 adet 2 kanal 2x16 GB 3600MHz RAM aldım artık :D deneyip göreceğiz sonucu buradan belirtirim.

Hocam herhangi bir problem oldu mu PC de? Şu an anakart ve işlemci uyumu nasıl bende sizin gibi yapmayı düşünüyorum da.

Hocam herhangi bir problem oldu mu PC de? Şu an anakart ve işlemci uyumu nasıl bende sizin gibi yapmayı düşünüyorum da.
Dostum 2 adet 2x16 gb ram aldım, kullanıyorum gayet de başarılı hiç bir sorun yaşamadım. Araştırmalarım sonucu şunu anladım; 4 kanal teknolojisi çok yaygın ve kullanılan bir teknoloji değilmiş, yani çok kısır ve masraflı bi teknoloji. Her anakart ve her işlemci desteklemiyor. İşin kötü yanı hem işlemcinin hem anakartın desteklemesi gerekiyormuş.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı