R7 5800x3D oyunlarda 80 dereceye ulaşıyor

CanAkyol

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba, 5800x3D'yi soğutmak için bir süredir sıvı soğutmalar arasında git gel yapıyorum. Sanırım problem işlemciden kaynaklı olabilir. Bilgisayar açılırken yüksek sıcaklıkta başlıyor 70-75 gibi. Stres testinde direkt 90 derece ulaşıyor. Boştayken 45-60 arası gidiyor oyunda 70-80 arası ama bu bile normal olmaması lazım sanırım. Sorun neden kaynaklı olabilir?

Merhaba, 5800x3D'yi soğutmak için bir süredir sıvı soğutmalar arasında git gel yapıyorum. Sanırım problem işlemciden kaynaklı olabilir. Bilgisayar açılırken yüksek sıcaklıkta başlıyor 70-75 gibi. Stres testinde direkt 90 derece ulaşıyor. Boştayken 45-60 arası gidiyor oyunda 70-80 arası ama bu bile normal olmaması lazım sanırım. Sorun neden kaynaklı olabilir?
Stok fan
Kalitesiz termal macun
Kasanın hava akışı
dediğiniz gibi işlemci sorunu.
Fan düzgün oturtulmamış olabilir
Hava sıcaklığı
Toz

arctic liquid III 360mm kullanıyorum, kullandığım termal macun mx-6 kasamda 7 adet fan var. yan ve alt içeri doğru, egzoz ve üstteki sıvı soğutma dışarı doğru hava üflüyor. Toz yok kasam daha yeni. Sırf bu nedenden dolayı kasa değiştim. Aklıma hiçbir mantıklı neden gelmiyor. Pompa fanını CPU fana takıyorum çünkü pompa fanı yok ama bu neden oluyor olamaz. İşlemcim mi arızalı yada anakartla mı alakalı bir sorun acaba

Sıvı soğutma kaç yıllık?
4 5 günlük, bunun öncesinde corsair h115 denedim onda sıcaklık kabus ötesiydi. Şu an en iyi değeri bu sıvı soğutmayla aldım. Temel sorun sanırım ani işlemlerde sıcaklığın üst noktalara yükselmesi. Stres testindede bu yüzden fırlıyor. İşlemciyi garanti olduğu için teknik servise yollayabilirim ama sorun işlemci mi anakart mı o benim aklımı kurcalıyor.

5800X3D yapısı gereği çok ısınan bir işlemci, hatta overclock yapılamıyor. Ama bu denli ısınması normal mi emin değilim.
1728703354730.png

Şöyle bir ss atsam faydası olur mu

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı