R7 5800x3D - RTX 3070 sistem nasıl?

LuciferStarz

Decapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar birkaç yıl önce bir sistem toplamıştım. Şimdi de birçok donanıma güncelleme yaparak daha iyi hale getirmeye çalıştım. Değiştirdiğim donanımların yanında "yeni" yazıyor. Sizce sistemde yetersiz ya da yanlış seçim yapmış mıyım? Sizin de değerli görüşlerinizi öğrenmek isterim teşekkürler.

➥ Motherboard: MSI B550-A Pro DDR4 (yeni)
➥ Processor: AMD Ryzen 7 5800x3D (yeni)
➥ RAM: PNY XLR8 Epic 2x8GB DDR4 3200 MHz.
➥ Graphic Card: MSI GeForce RTX 3070 Gaming X Trio 8 GB (yeni)
➥ Processor cooler: MSI MAG CoreLiquid 360r V2 360mm (yeni)
➥ M.2 SSD for Windows: Kingston PCIe 4.0 NVMe 1TB 3.500 MB/2.100 MB.
➥ M.2 SSD for Games: Kingston PCIe 4.0 NVMe 1TB 3.500 MB/2.100 MB.
➥ ATX case: Lian Li lancool 216 (yeni)
➥ Power Supply: MSI MAG A750GL PCI-E5 750W 80+ Gold (yeni)
➥ Operating System: Windows 10 Pro.

Equipment features.
➥ Monitor 1: ASUS VG248QG 165Hz 0.5 ms 24.
➥ Monitor 2: ASUS VG248QG 165Hz 0.5 ms 24 (yeni)
➥ Mouse: Rampage SMX-R44
➥ Headset: HyperX Cloud II.
➥ Keyboard: Logitech G213.
➥ Microphone: HyperX Cloud II.
➥ Webcam: -

Gayet güzel ve daha yüksek ekran kartını kaldırabilecek bir işlemci uzun süre değiştirmeye ihtiyaç duymaz o yüzden am4 olması dert edilecek bir şey değil. Güle güle kullanın güzeel bir sistem.

Yanlış seçim yok ama bence AM4 direkt yanlışlık olmuş.

Neye göre yanlışlık olmuş ben de anlamadım doğrusu? AM5, AM4'e göre çok daha iyi ve performanslı diyecekseniz boşuna yorulmayın. AM4 sistem toplamak varken onca farkı sırf sistemim AM5 olsun diye verirseniz bu sizin kişisel tercihinizden çok alım gücünüzün diğer insanlardan daha iyi olduğundandır. Yaşadığınız ülkedeki piyasadan haberdar değilseniz bu da sizin eksikliğiniz.

Avrupa'da yaşayan biri olarak ben bile DDR5'e gelir gelmez geçmeyi düşünmedim ki hala da geçmeyi düşünmüyorum, sırf insanlara gösteriş yapıcam diye 2-3 yıldır kullandığım sistemi hiç fiyatına 2. el piyasasında satmayı da düşünmüyorum. Ki bu benim şahsı görüşüm; yeni çıkan bir şeyi almaktansa 2 sürüm düşüğünü almak çok daha mantıklı bir hareket. Ha paranızı bunlara vermişsiniz ha çöpe atmışsınız ikisi de aynı şey.

Hocam fikriniz için teşekkür ederim peki bunu detaylandırabilir misiniz?

Size gelince, bu tarz olumsuz yorumlara kulak asmamanızı tavsiye ederim. Bu devirde Türkiye gibi bir ülkede bütçenize göre hareket etmek en mantıklı hareket olacaktır. Durduk yerde sırf daha iyi bilgisayar toplayacağım diye bankadan kredi çekip mevcut değeri 50k olan bir sisteme neredeyse 2 katı parayı faiziyle geriye ödemek hiç akıllıca bir hareket değil. Kaldı ki borcunuz bitene kadar değer kaybedecek ve yenilenecek piyasayı saymıyorum bile. Mevcut sisteminiz temiz ve dikkatli kullandığınız sürece sizi uzun yıllar idare eder. @mertunuvar arkadaşımızın da söylediği gibi 5800x3D çok iyi bir işlemci ve ileride daha iyi bir ekran kartı ile upgrade de yapabilirsiniz. Hayırlı uğurlu olsun, uzun yıllar kullanmanız dileğiyle.

Neye göre yanlışlık olmuş ben de anlamadım doğrusu? AM5, AM4'e göre çok daha iyi ve performanslı diyecekseniz boşuna yorulmayın. AM4 sistem toplamak varken onca farkı sırf sistemim AM5 olsun diye verirseniz bu sizin kişisel tercihinizden çok alım gücünüzün diğer insanlardan daha iyi olduğundandır. Yaşadığınız ülkedeki piyasadan haberdar değilseniz bu da sizin eksikliğiniz.

Avrupa'da yaşayan biri olarak ben bile DDR5'e gelir gelmez geçmeyi düşünmedim ki hala da geçmeyi düşünmüyorum, sırf insanlara gösteriş yapacağım diye 2-3 yıldır kullandığım sistemi hiç fiyatına 2. el piyasasında satmayı da düşünmüyorum. Ki bu benim şahsı görüşüm; yeni çıkan bir şeyi almaktansa 2 sürüm düşüğünü almak çok daha mantıklı bir hareket. Ha paranızı bunlara vermişsiniz ha çöpe atmışsınız ikisi de aynı şey.

AM4 soket 2016 yılı çıkmış mazide kalmış bir soket. Bu soketin en güçlü işlemcisini de alsan maksimum ömrü 3 senedir? Sen bugün AM4 ister 5700 ister 5800X al fark etmez. Şu anda 2022 çıkışlı AM5 var iken paranı çöpe atmış olursun. Ekonomiden bahsetmiş. Şimdi size soruyorum maksimum 3 sene kullanabileceğiniz upgrade edemeyeceğiniz bir işlemciye bir iki bin lira az verince mi ekonomik oluyor? Yoksa en az 2 nesil desteklenen kaliteli bir AM5 işlemciye mi?

Hocam fikriniz için teşekkür ederim peki bunu detaylandırabilir misiniz?

Umarım dediklerim açıklayıcı olmuş ve 2016 yılı çıkışlı eskimiş bir sokete bu kadar para bayılmamışsınızdır. Zira ondan çok daha alınabilir olan 7600 ya da 7500F gibi bir sistem alabilirsin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet mesaj sayısı üç haneye ulaşmamış bir yazar bana laf sallamış cevabını verelim.
AM4 soket 2016 yılı çıkmış mazide kalmış bir soket. Bu soketin en güçlü işlemcisini de alsan maksimum ömrü 3 senedir? Sen bugün AM4 ister 5700 ister 5800X al fark etmez. Şu anda 2022 çıkışlı AM5 var iken paranı çöpe atmış olursun. Ekonomiden bahsetmiş. Şimdi size soruyorum maksimum 3 sene kullanabileceğiniz upgrade edemeyeceğiniz bir işlemciye bir iki bin lira az verince mi ekonomik oluyor. Yoksa en az 2 nesil desteklenen kaliteli bir AM5 işlemciye mi?

Umarım dediklerim açıklayıcı olmuş ve 2016 yılı çıkışlı eskimiş bir sokete bu kadar para bayılmamışsınızdır? Zira ondan çok daha alınabilir olan 7600 ya da 7500F gibi bir sistem alabilirsin. Bu tarz yazarları ciddiye almamanı dilerim.

Hocam siz buraya tavsiye vermeye mi geldiniz sorun çıkartmaya mı?
Görüş ve öneri alıyorum tartışma konusuna döndü resmen konu.
Burada tercihim AM4 yanına oldu AM5 sistem biraz daha fazla bütçe istiyor guazy hocamın dedikleri mantıklı geldi açıkçası insanların mesajlarına göre yargılanması da ayrı bir komiklik kimseyi savunup taraf tutmuyorum yanlış anlamayın ama bazı insanlar gerçekten mantığı konuşturuyor. Burada AM4 veya AM5 olarak bakmayın konuya soru açık ve net olarak konuda belirtildi zaten anakartıma gelecek olursak aynı serisiden elimde mevcuttu ve çok aşırı memnun olduğum için tekrar almak istedim şu an için piyasada olan birçok oyunu sorunsuzca ve yüksek FPS'lerde oynatabilecek bir sistem olduğunu düşünüyorum benim için nesil AM4 AM5 önemli değil ben performansına bakan tiplerdenim yanlış anlaşılma olmasın en ucuza en iyi performansı nasıl alırım o açıdan bakıyorum.

Evet mesaj sayısı üç haneye ulaşmamış bir yazar bana laf sallamış cevabını verelim.
AM4 soket 2016 yılı çıkmış mazide kalmış bir soket. Bu soketin en güçlü işlemcisini de alsan maksimum ömrü 3 senedir? Sen bugün AM4 ister 5700 ister 5800X al fark etmez. Şu anda 2022 çıkışlı AM5 var iken paranı çöpe atmış olursun. Ekonomiden bahsetmiş. Şimdi size soruyorum maksimum 3 sene kullanabileceğiniz upgrade edemeyeceğiniz bir işlemciye bir iki bin lira az verince mi ekonomik oluyor. Yoksa en az 2 nesil desteklenen kaliteli bir AM5 işlemciye mi?

Umarım dediklerim açıklayıcı olmuş ve 2016 yılı çıkışlı eskimiş bir sokete bu kadar para bayılmamışsınızdır? Zira ondan çok daha alınabilir olan 7600 ya da 7500F gibi bir sistem alabilirsin. Bu tarz yazarları ciddiye almamanı dilerim.

Mesaj sayısı düşük olunca ne oluyor cahil ve bilgisiz mi oluyor? İstersen 2011 yılında çıksın benim beklentilerimi karşılıyorsa ben daha fazla para ödemeyi enayilik olarak görüyorum. Ayrıca adamın bütçesi o kadarına yetmiş belli ki, fazlasını verebilecek olsaymış zaten daha iyisini alırmış. Adam burada sistem topladım "şu donanım yerine şunu koysaymışsın, sanki bu sistemde daha iyi olurmuş" gibisinden yorum bekliyorum diyor. Sen AM4 çöp git AM5 al diyorsun. Sonra kalkıp bir de bilmişlik taslıyorsun, varsa paran IBAN atsın arkadaş üstünü tamamla AM5 alsın. Yok ama boş yapmayı seviyorum ondan yazdım diyorsan o ayrı. Umarım gerekli tıbbi desteği en kısa zamanda alırsınız.

Hocam siz buraya tavsiye vermeye mi geldiniz sorun çıkartmaya mı?
Görüş ve öneri alıyorum tartışma konusuna döndü resmen konu.
Burada tercihim AM4 yanına oldu AM5 sistem biraz daha fazla bütçe istiyor guazy hocamın dedikleri mantıklı geldi açıkçası insanların mesajlarına göre yargılanması da ayrı bir komiklik kimseyi savunup taraf tutmuyorum yanlış anlamayın ama bazı insanlar gerçekten mantığı konuşturuyor. Burada AM4 veya AM5 olarak bakmayın konuya soru açık ve net olarak konuda belirtildi zaten anakartıma gelecek olursak aynı serisiden elimde mevcuttu ve çok aşırı memnun olduğum için tekrar almak istedim şu an için piyasada olan birçok oyunu sorunsuzca ve yüksek FPS'lerde oynatabilecek bir sistem olduğunu düşünüyorum benim için nesil AM4 AM5 önemli değil ben performansına bakan tiplerdenim yanlış anlaşılma olmasın en ucuza en iyi performansı nasıl alırım o açıdan bakıyorum.

Dostum varsa bütçen git AM5 al ha yok benim bütçemde 1 kuruş daha para yok dersen kulak asma. Bunun gibiler her forumda mevcut. Yardımcı olmak yerine mualefet olmaya bayılırlar. Sen şimdi o sistemi AM5 olarak dizmeye kalksan DDR5 anakart RAM derken fazladan bir sürü paran gidecek. Kaldı ki oynayacağın oyunların hepsini rahatlıkla oynayabileceğin bir sistem. 10 sene sonrasını düşünen arkadaş 10 sene sonraki teknolojiyi biliyor mu sor bakalım :D ileriye yönelik sistem toplasan ne fark edecek? 10 sene kullanırım diye alırsın garantisi biter çöpe atarsın bu işler şans işi kaldı ki 10 sene sonra bakalım daha ne işlemciler çıkacak. Tekrar hayırlı olsun, güle güle kullan.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı