R7 5800x3D - RTX 3070 sistem nasıl?

Teşekkür ederim ram ve ekran kartı dışında pekte bi şey göremedim
Nasil goremediniz hocam DDR 5 sistem direkt. 4070ti 3090'i cok cok rahat geciyor. Ustune AM5 istediginiz gibi gelistirebilirsiniz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Yorum ve görüş öneri alıyorum kalkıp sen birinin konusuna yok o çöp bu çöp dersen insanın ister istemez siniri bozuluyor.
Bir şeye çöp dendiği yok. Örnek verelim futbol ile benzetme yapalım. Bir tarafta 34 yaşında Messi Olsun bir tarafta 21 Yaşında mbappe. Görünen performansta Messi Önde fakat sen bir kulüp sahibi olsan genç ve geleceği olan birini mi alırsın? Yoksa İyi olmasına rağmen artık bırakma noktasına gelmiş birisi mi? 5800x3d Messi iken Mbappe 7bin serisi bir işlemci gibi kalır. Karar senin.

Bir şeye çöp dendiği yok. Örnek verelim futbol ile benzetme yapalım. Bir tarafta 34 yaşında Messi Olsun bir tarafta 21 Yaşında mbappe. Görünen performansta Messi Önde fakat sen bir kulüp sahibi olsan genç ve geleceği olan birini mi alırsın? Yoksa İyi olmasına rağmen artık bırakma noktasına gelmiş birisi mi? 5800x3d Messi iken Mbappe 7bin serisi bir işlemci gibi kalır. Karar senin.
1 ekleme yapayim 5800X3d 7500f'ten kotu...
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Aynen öyle zaten performans olarak Messi Önde demiştim ama Bu Ne zamana kadar ? : ) Bu arada aşağıdaki videoda ki resimden fiyat farkı faktörünün de devreye girmesi çok daha iyi oldu. Umarım Alan arkadaş da buna dikkat eder.

Neye göre yanlışlık olmuş ben de anlamadım doğrusu? AM5, AM4'e göre çok daha iyi ve performanslı diyecekseniz boşuna yorulmayın. AM4 sistem toplamak varken onca farkı sırf sistemim AM5 olsun diye verirseniz bu sizin kişisel tercihinizden çok alım gücünüzün diğer insanlardan daha iyi olduğundandır. Yaşadığınız ülkedeki piyasadan haberdar değilseniz bu da sizin eksikliğiniz.

Avrupa'da yaşayan biri olarak ben bile DDR5'e gelir gelmez geçmeyi düşünmedim ki hala da geçmeyi düşünmüyorum, sırf insanlara gösteriş yapacağım diye 2-3 yıldır kullandığım sistemi hiç fiyatına 2. el piyasasında satmayı da düşünmüyorum. Ki bu benim şahsı görüşüm; yeni çıkan bir şeyi almaktansa 2 sürüm düşüğünü almak çok daha mantıklı bir hareket. Ha paranızı bunlara vermişsiniz ha çöpe atmışsınız ikisi de aynı şey.

Size gelince, bu tarz olumsuz yorumlara kulak asmamanızı tavsiye ederim. Bu devirde Türkiye gibi bir ülkede bütçenize göre hareket etmek en mantıklı hareket olacaktır. Durduk yerde sırf daha iyi bilgisayar toplayacağım diye bankadan kredi çekip mevcut değeri 50k olan bir sisteme neredeyse 2 katı parayı faiziyle geriye ödemek hiç akıllıca bir hareket değil. Kaldı ki borcunuz bitene kadar değer kaybedecek ve yenilenecek piyasayı saymıyorum bile. Mevcut sisteminiz temiz ve dikkatli kullandığınız sürece sizi uzun yıllar idare eder. @mertunuvar arkadaşımızın da söylediği gibi 5800x3D çok iyi bir işlemci ve ileride daha iyi bir ekran kartı ile upgrade de yapabilirsiniz. Hayırlı uğurlu olsun, uzun yıllar kullanmanız dileğiyle.

Şu forumdaki en mantıklı yorumlardan bir tanesi.

Şimdi size soruyorum maksimum 3 sene kullanabileceğiniz upgrade edemeyeceğiniz bir işlemciye bir iki bin lira az verince mi ekonomik oluyor?

5800X3D 3 yılda çöp olacak bir işlemci değil.

Attığın videolardan birinde böyle bir şey belirtilmiş. Eğer videoyu yükleyen yanlış yazmadıysa bu test düzgün bir test olmamış çünkü 5800X3D'nin FCLK'si 2400 MHz'e eşitlenmiş olamaz. FCLK ile MCLK eşit olmazsa en azından AM4 özelinde fazlasıyla performans kaybı ve gecikme yaşanıyor. FCLK çekirdekler ve bellek kontrolcüsü arasında iletişimi sağlayan arayolun frekansı.

Screenshot_20231031-223804_YouTube.jpg

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı