R7 5800x3D RX 7800 XT alınır mı?

50 bin TL bütçeye 5800x3D ve 7800XT toplayacaktın. Attığım sistemdeki hem işlemci çok daha güçlü hem ekran kartı yani.

Sağ olun çok teşekkür ederim.

Fark etmez. Kendin harici OC ile uğraşmadığın sürece fark olmaz. Ayrıca attığım model zaten A620 ama üst düzey giriş seviye B650 olanlardan daha iyi.

Sağ olun attığınızi alıp geçsem sorun yaşar miyim?

Bu bütçeyle AM5 sistem dizmenizi tavsiye ederim.
Eğer wifi desteği, ekstra M2 portları, ATX boyutlu olması, ileriye dönük güçlü işlemcileri taşıyabilecek bir anakart olması sizin için önemli değilse B650nin basitleştirilmiş versiyonlarından veya A620 pro da tercih edebilirsiniz. Ancak bence anakartın belli standartları olması gerekir.
Aynı bütçe ile anakarttan kısıp R7 7800X3D tercih edebilirsiniz.
Bütçeniz varsa anakartı değiştirmenizi tavsiye etmem. Direkt R7 7800X3D seçebilirsiniz.

Bu bütçeyle AM5 sistem dizmenizi tavsiye ederim.
Eğer wifi desteği, ekstra M2 portları, ATX boyutlu olması, ileriye dönük güçlü işlemcileri taşıyabilecek bir anakart olması sizin için önemli değilse B650nin basitleştirilmiş versiyonlarından veya A620 pro da tercih edebilirsiniz. Ancak bence anakartın belli standartları olması gerekir.
Aynı bütçe ile anakarttan kısıp R7 7800X3D tercih edebilirsiniz.
Bütçeniz varsa anakartı değiştirmenizi tavsiye etmem. Direkt R7 7800X3D seçebilirsiniz.
Attığın sistem saçma olmuş. Tomahawk anakart gereksiz o bütçe için. Ayrıca 700 watt çeken bir ekran kartına 850 watt gold güç kaynaklı kasa takmışsın ki 4090 kullanırsın o kasa ile. 48 bin TL'ye 7500F kullanmaktansa aynı 50 bin TL'ye 7800X3D alır.

Attığın sistem saçma olmuş. Tomahawk anakart gereksiz o bütçe için. Ayrıca 700 watt çeken bir ekran kartına 850 watt gold güç kaynaklı kasa takmışsın ki 4090 kullanırsın o kasa ile. 48 bin TL'ye 7500F kullanmaktansa aynı 50 bin TL'ye 7800X3D alır.
İleriye dönük bir kasa olduğunu zaten belirttim. Bu bütçe ile şuan alınabilecek en iyi sistemi alıp upgrade için bir alan bırakmak istenmiyorsa zaten anakarttan bütçe kısılıp 7800X3D gibi bir işlemciye verilebileceğini yazdım.

Benim için karton gibi bir anakart kullanmak yerine bol slotlu, soğutmalı bir anakart almak daha önemli. Çünkü bu kasada birkaç sene sonra 7500F değişip yerine yeni nesil X3D işlemcilerden birisi gelecek. Anakartla beraber gelen wifi özelliği de benim için önemli. Wifi destekli olan AM5 soketli herhangi bir anakart zaten 6000₺. Ben 7500₺ye 6 taksitle bulmuşken buna fırsat denir.

Kasa konusuna gelince, PSU seçerken esas önemli nokta PSU'nun kalitesidir. Tek faktör kaç W güç çektiği değildir. >700W üst tier bir PSU ile kasayı ayrı ayrı almak daha ekonomik olmuyordu. Bu sebepten bu kasa tercih edildi.

İleriye dönük bir kasa olduğunu zaten belirttim. Bu bütçe ile şuan alınabilecek en iyi sistemi alıp upgrade için bir alan bırakmak istenmiyorsa zaten anakarttan bütçe kısılıp 7800X3D gibi bir işlemciye verilebileceğini yazdım.

Benim için karton gibi bir anakart kullanmak yerine bol slotlu, soğutmalı bir anakart almak daha önemli. Çünkü bu kasada birkaç sene sonra 7500F değişip yerine yeni nesil X3D işlemcilerden birisi gelecek. Anakartla beraber gelen wifi özelliği de benim için önemli. Wifi destekli olan AM5 soketli herhangi bir anakart zaten 6000₺. Ben 7500₺ye 6 taksitle bulmuşken buna fırsat denir.

Kasa konusuna gelince, PSU seçerken esas önemli nokta PSU'nun kalitesidir. Tek faktör kaç W güç çektiği değildir. >700W üst tier bir PSU ile kasayı ayrı ayrı almak daha ekonomik olmuyordu. Bu sebepten bu kasa tercih edildi.
Attığım anakart 170 watt besleme gücüne sahip. Mosfet soğutmalı bir model. Senin geleceğe dönük dediğin saçmalık. Asıl sen işlemciyi o bütçede kısarsan ilerde upgrade ihtiyacı duyarsın. 7800X3D dediğin 1080P'de 4080super'e kadar besliyor. Sen adama boşa 7500F aldırıp ilerde upgrade yapmayı zorunlu kıldırıyorsun. Attıığım anakartı bile bilmiyosun. 4 ram slotlu 3 tane M2 slotu olan wifi ve bluetooth bulunduran bir model. Ayrıca adam sistemi kendi montajlayabilir mi onu sormuyorsun ?

7900GRE dediğin kart zaten her oyunu 2K'da hiç zorlanmadan yüksek FPS'ler ile oynatan bir kart. Çok isterse 9000 ve 6000 serisi geleceği zaman yeni bir ekran kartı alır takar. İşlemci ise zaten şuan bile gerekenin çok üstünde güçlü bir işlemci. CS2 ve Valorant'ı 700-800FPS'ler ile oynatan bir işlemci. Senin futureproof olmak adına kasaya ve anakarta falan döktüğün boş para ile asıl futureproof sistem dizilir.

Arkadaş neden sürekli saçmalık kelimesini kullanıyorsun. Ben farklı bir bakış açısı getiriyorum. Seninkini almasın benimki gibi yapsın demiyorum.

Attığın anakart A620 olmasına karşın güzel. Söylediğin gibi mATX yapıda olmasına karşın dolu bir anakart. Topladığın sistem de gayet makul. Ben zaten anakarttan kısılıp işlemciye verilebileceğini yukarıda defalarca belirttim. Elbette daha ucuz anakart kullanmanın bazı maliyetleri var. Daha yüksek sıcaklıklar, daha düşük kararlılık, daha az overclock desteği, daha az upgrade imkanı gibi. 6+2+1 Power Phase sahip bir mATX anakart ile 14+2+1 power phase olan bir ATX anakart arasında elbette kayda değer farklılıklar olacaktır. Mümkünse B650 tercih etmesini önermekte abes bir şey yok. Ama senin tercihine de saygı duyuyorum senin aksine.

Sinerjiden her şey dahil tam olarak 48bin₺lik bir kasa önermişsin. Fiyat çok makul ancak biliyorsun ki Sinerjide taksit yok. Aynı kasanın parça parça alınarak çok daha ucuza toplanabileceğini, taksit imkanlarından faydalanılabileceğini, özelleştirmenin daha istenildiği gibi yapılabileceğini anlatıyorum.

Tabi ki elinde nakti varsa, sistemi kendi montajlamak istemeyen bir arkadaşsa gidip Sinerjiden veya gaminggentr gibi sitelerden hazır sistemlere bakabilir. O zaman senin önerilerini dinlemesi daha iyi olur.

Kendisi montajlamak istiyorsa da benim attığım tablo iyi bir başlangıç noktası olabilir. İsteklerine ve ihtiyaçlarına göre istediği ürünleri alabilir. Ben daha büyük kasa, daha fazla geliştirilecek alan istiyorum ve ona göre alışverişimi yaptım. Sen A620M Pro ile 7800X3D alarak geliştirmeye yer bırakmamak ve elindeki bütçeyle tek seferde en iyi sistemi toplamak istiyor olabilirsin.

7800X3D zaten çok başarılı bir işlemci ama şuan için bu sistemi beslemeye 7500F yetiyor. Darboğaz yapmıyor. İşlemci ağırlıklı oyunlarda da performansı gayet iyi. AM5 henüz yeni sayılabilecek bir platform ve daha çook işlemciler gelecektir ve belki bazıları şuanki 7800X3Dden daha bile mantıklı olacak. O zaman geldiğinde ben anakartıma ve PSU'ma güvenerek istediğim işlemciyi seçebilme özgürlüğüne sahip olacağım.

Ayrıca kasa seçiminde ön Type-C portu olması da bir avantajdır. Ben bu detayları dahi göz önünde bulundurdum. İkinci el alışverişi sık yapan ve indirimleri takip eden birisi olarak PSU kısıtlaması nedeniyle ekran kartı değiştirememek ve bu esneklikten mahrum kalmak da istemiyorum. O nedenle Kasa+PSU tercihimi tablodaki gibi yaptım.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı