UnFcKiBle
Kilopat
Arkadaşlar, selamlar. Yeni ekran kartı aldıktan sonra oyun oynarken oyunu Alt Tab'a atıp arka planda işlem yaparken, mesela oyun altta açık bir şekilde Chrome'da gezerken, 3-5 saniyelik görüntü donması(bilgisayar donmuyor sadece görüntü donuyor) yaşıyorum. Bu sorun yeni ekran kartı aldıktan sonra olmaya başladı. Bir ay önce Alt Tab'da işlem yapıp tekrar oyuna geçiş yaparken bilgisayar dondu ve kapandı. Anakart "otomatik onarım yapılıyor" ekranında sürekli olarak kendini boot etti. Birçok çözüm denedim, en son format atmak zorunda kaldım. Bugün, bir ay sonra, aynı durum tekrar başıma geldi. Bu sefer bilgisayar kendini yine onarmayıp çalışıp sürekli bir şekilde boot ederken aşağıda görselde belirttiğim hatayı aldım. Bu görseldeki ekranda hiçbir şekilde (USB 2.0 portunu kullanmayı denedim) klavyelerimi veya faremi kullanmayı başaramadım. USB'yle boot edip CMD'den gerekli bütün onarımları manuel gerçekleştirmeye çalıştım ancak yine hiçbir sonuç alamayıp format atmak zorunda kaldım. Sizce bu sorunun sebebi nedir veya bir çözümü var mıdır? Ekran kartı dahil bütün sürücülerim güncel. Sistem özelliklerim aşağıdaki gibidir:
- Ryzen 7 5800X3D
- Gigabyte Aorus Elite 9070XT
- ASUS TUF Gaming B550 Plus Wi-Fi II
- G.Skill 8x2 3600MHz CL16 RAM DOCP'li
- Sapphire 360mm sıvı soğutma
Son düzenleme: