I5-12400F, Ryzen 5 5600 gücünde zaten. Monitörün iyi olup olmadığı hakkında bir fikrim yok. Alabilirsiniz sistemi.Merhaba, R7 5800x3d almaya çalıştığımda bana 3 bin liralık soğutucu ve gt501 almam gerekiyor gereksiz pahalılaşıyor. Eğer siz de intel i5 12400f yeterli bir işlemci olarak düşünüyorsunuz Technopat'ın sistemini alıp Cooler Master 27" GM27-FQS 1ms 165hz HDMI,DisplayPort G-Sync-FreeSync 2K Gaming Monitör
bu 2k monitörü almayı düşünüyorum. Hem bu sistemin anakartı da güzel.
Teşekkürler tekrar bi posta bakar misiniz belki ekstra bir yorumunuz olur. Hep aynı sorular farkındayım ama insanın sorasi geliyorI5-12400F, Ryzen 5 5600 gücünde zaten. Monitörün iyi olup olmadığı hakkında bir fikrim yok. Alabilirsiniz sistemi.
TECHNOPAT-TN3 / INTEL i5-12400F / ASUS Radeon ROG RX 6800 GAMING OC 16GB / 16GB RAM / 500GB M.2 SSD Gaming Bilgisayar
TECHNOPAT-TN3 oyuncu bilgisayarı ASUS RX 6800 ekran kartı ile üst seviye oyun deneyimini en uygun fiyat ile sunmak için tasarlandı.www.gaming.gen.tr 
SSD'yi mutlaka Kingston 1TB NV2 yapın.
İşlemci soğutucu olarakta bu:
Türkiye' nin Exclusive Eticaret Platformu 16. Yılına Giriyor
İnternetten AlıÅveriÅin DoÄru Adresi Gelbura.comwww.gelbura.com 
Hayırlı olsun.
Bunda çok düşünülecek bir şey yok bence,Özetle, sistemler sırayla 27.400₺, 33.237₺ ve 33.341₺. Benim burada yapabileceğim en mantıklı seçim ne olur sizce? öncelikle 30 bin üstü tutan sistemler bütçemi aşıyor fakat aradaki fiyat farkı gerçekten etkileyen bir fiyat farkıysa kendimi zorlayabilirim. 2. Sistemdeki işlemciyi kullanmak çok istiyordum fakat hem zorunlu olarak sıvı soğutucu seçtirtiyorlar ve seçtiğimiz zaman da kasayı yükseltmemizi istiyorlar yani işlemciyi almak istersem ekstradan 4.000 TL masraf yapıyorum. Ona rağmen karlı gözüküyorum ama gene de böyle bir masraf yapmak mantıklı mı emin değilim. 3. sisteme gelecek olursak ilk sistemle neredeyse aynı sistem ama 9 bin lira pahalı. Sanırım en mantıksız sistem bu. İlk sistem de güzel gözüküyor fakat özelleştirme yok, işlemciyi yükseltemiyorum, onun yerine 2K çok güzel bir monitör alıyorum. Çok kararsızım, ilk sistem mi daha mantıklı yoksa ikinci sistem mi emin olamadım bir türlü. Siz olsanız hangisini seçerdiniz?
Çok teşekkür ederim. Kararımı verdim Technopat sistemi ve monitörü alıyorum.Bunda çok düşünülecek bir şey yok bence,
TECHNOPAT-TN3 / INTEL i5-12400F / ASUS Radeon TUF RX 6800 GAMING OC 16GB / 16GB RAM / 500GB M.2 SSD Gaming Bilgisayar - Gaming.Gen.TR
Bu sistem çok daha iyi olacaktır, ileride daha iyi bir işlemci alabilirsiniz zaten I5'i satıp. Ayrıca GT501 her ne kadar iyi bir kasa olsa da gereksiz pahalı. Daha ucuza çok daha kaliteli kasalar var. İleride işlemci ve kasayı satıp daha iyilerini alabilirsiniz. Hem sıvı soğutucu gerektirmiyor i5-12400F, hava soğutucu yeterli.
İleride daha büyük ekran kartları ve sıvı soğutma isteyen işlemciler için kasayı ve işlemciyi satıp sonra daha iyilerini alıp sıvı soğutma yerleştirebilirsiniz. Öbür türlü gereksiz pahalı oluyor özelleştirmelerle.
İşlemcilerin oyunda performansa aşırı etkisini göremezsiniz çünkü zaten RX 6800'ü besleyebiliyor hem I5-12400F hem de Ryzen 5600. Sonra ihtiyaç duyarsanız geliştirirsiniz, gerçekten gerek yok şu an.
Hayırlı olsun.Çok teşekkür ederim. Kararımı verdim Technopat sistemi ve monitörü alıyorum.
Sanırım konu sahibi takamadı ya da kendisine yanlış ürün geldi. TUF RX 6800 ASUS'un sitesinde 13 inç / 320 mm uzunluğunda yazıyor alt alta. Diğer satıcılara baktığımda da 320 mm gösteriyor kartı. Eğer bunu okuduğunuzda boş yere endişelendirdiysem kusura bakmayın.Hayırlı olsun.
Sipariş verdiniz mi? Başka birisi GT301 kasaya RX 6800 takarken sıkıntı yaşadığını, ekran kartının kasaya sığmadığını söylüyor. İsterseniz biraz bekleyelim.
Sipariş verdiyseniz bence iptal edin, arkadaşın sorununu anlayana kadar en azından beklemenizi öneririm.
RX 6800 TUF modelinin 13 inç yani 330.2 mm uzunluğunda olduğu yazıyor ASUS'un sitesinde ancak GT301'in Gaming.gen.tr'de 330mm desteklediği yazarken ASUS'un sitesinde 320mm desteklediği yazıyor. İsterseniz özelleştirme kısmından GT501 yapıp öyle sipariş edin, hem ileride kasa değiştirmenize gerek kalmaz.
Hazır sistemde ekran kartının kasaya sığmaması gibi bir sorun olacağını düşünmüyorum ama beklemenizi öneririm.
5800x3D ile 6800XT darboğaz yapacağını düşünmüyorum, yapıyorsa da bir bilgim yok.Yanına da 6800xt tarz bir ekran kartı şu an en iyi ve ölümcül kombinasyonlar içinde. Ancak nedense bu ekran kartı 1440p'de işlemci için darboğaz yapıyor tarzında gönderiler
Konuyu tam okumamışsınız sanırım, 5800x3D seçildiğinde hem zorunlu kasa değişiyor hem de zorunlu soğutma aldırıyor site. Aslında sorun yok ama değişen parçalar gereksiz pahalı. Hiç gerekmiyor bütçeyi aşmaya.Almışsınız sanırım ama almışken 5800x3d almak mantıklı bence
Kartın gücünden dolayıdır hocam, 2K ultra da bile oyununa göre darboğaz yapabiliyor.Almışsınız sanırım ama almışken 5800x3d almak mantıklı bence, 10 sene idare eder. Yanına da 6800xt tarz bir ekran kartı şu an en iyi ve ölümcül kombinasyonlar içinde. Ancak nedense bu ekran kartı 1440p'de işlemci için darboğaz yapıyor tarzında gönderiler okudum yabancı sitelerde. Bir bilginiz var mı? @Sere @waltmeisterrr @messinicocugu
Konuyu tam okumamışsınız sanırım, 5800x3D seçildiğinde hem zorunlu kasa değişiyor hem de zorunlu soğutma aldırıyor site. Aslında sorun yok ama değişen parçalar gereksiz pahalı. Hiç gerekmiyor bütçeyi aşmaya.