R7 5800x3D sisteme 3500TL anakart önerisi

Bütçe
3500

Yekta Bey

Centipat
Yer
Malatya
RAM
Corsair 16×2 GB 3600MHz cl18
İşlemci
Ryzen 7 5800x3d
Merhaba hocalarım, işlemcimin ihtiyacını karşılayacak anakart arıyorum. Bütçem en fazla 3500TL. Şöyle bir anakart var ama anakart piyasası hakkında az şey biliyorum, fiyatı nasıl?

Son düzenleyen: Moderatör:
Wifi özellikli bu kart düşünülebilir :
Onun dışı bu kartlar tercih edilebilir :

Benzer bir konu açtığımda gelen bir öneriydi:

Bütçenizi aşıyor gibi ancak, iki haftadır üst üste İncehesap sitesindeki klasik cuma indirimlerinde 3500 civarı bir fiyata düştüğünü gözlemledim. Bu akşam bakılabilir belki yine.

Wifi özellikli bu kart düşünülebilir :
Onun dışı bu kartlar tercih edilebilir :

"Onun dışı bu kartlar tercih edilebilir" kısmı sonrasında Aorus Elite dışındaki hiçbir model tercih edilmemeli. Gaming X olan modelinin VRM performansı ve sıcaklıkları çok kötüydü, V2 versiyonunda ne gelişmiştir bilmiyorum. B550M-K da keza öyle. O konuda overall'da fiyatına göre en iyi anakart bu:

Arkadaşıma aldırdım 5700X ile kullanıyor. Top tier VRM performansı için B550M Bazooka bulunabiliyorsa o da alınabilir. Asrock bir tier altında kalıyor.

Benzer bir konu açtığımda gelen bir öneriydi:

Bütçenizi aşıyor gibi ancak, iki haftadır üst üste İncehesap sitesindeki klasik cuma indirimlerinde 3500 civarı bir fiyata düştüğünü gözlemledim. Bu akşam bakılabilir belki yine.

Anakart gerçekten güzelmiş. Cuma indirimi olursa sipariş edeceğim hocam.

İşlemciyi aldınız mı almadıysanız AM5 daha mantıklı olur
Aldıysanız bunları öneririm.
Daha şık dursun isterseniz

"Onun dışı bu kartlar tercih edilebilir" kısmı sonrasında Aorus Elite dışındaki hiçbir model tercih edilmemeli. Gaming X olan modelinin VRM performansı ve sıcaklıkları çok kötüydü, V2 versiyonunda ne gelişmiştir bilmiyorum. B550M-K da keza öyle. O konuda overall'da fiyatına göre en iyi anakart bu:

Arkadaşıma aldırdım 5700X ile kullanıyor. Top tier VRM performansı için B550M Bazooka bulunabiliyorsa o da alınabilir. Asrock bir tier altında kalıyor.
Arkadaş max 3.5K bütçe belirttiği için düşük fiyatları da önerdim, sistem topluyor ise anakarttan kısması gerekebilir diye düşündüm.
Gaming X in V2 modelinde düzelttiler diye hatırlıyorum.
Asrock u da önerecektim fakat BIOS konusunda itirazı olabilir diye önermedim.

Arkadaş Max 3.5k bütçe belirttiği için düşük fiyatları da önerdim, sistem topluyor ise anakarttan kısması gerekebilir diye düşündüm.
Gaming X'in V2 modelinde düzelttiler diye hatırlıyorum.
ASRock'u da önerecektim fakat BIOS konusunda itirazı olabilir diye önermedim.

Hocam aklımı okumuşsunuz. BIOS benim için önemli :D

İşlemciyi aldınız mı almadıysanız AM5 daha mantıklı olur.
Aldıysanız bunları öneririm.
Daha şık dursun isterseniz.

AM5 tüm sistemin fiyatını uçuruyor. Ayrıca işlemciyi dün sipariş ettim.

Asrock u da önerecektim fakat BIOS konusunda itirazı olabilir diye önermedim.

BIOS'una girdik detaylı geçen. Kamera açtı arkadaşım bana gayet iyiydi aslında çok ince ayarlar yapmana izin veriyor. Hatta "buna ne gerek vardı?" dediğim yerler bile oldu. Bu arada o 2450 TL fiyata Aorus Elite yine alınır. Fiyatı güzel. Hatta ben olsam onu alıp geçerdim sanırım. Daha ucuzmuş, hemen hemen denkler çünkü Asrock ile. Asrock milim farkla iyi.

Elite'in arkasında Type-C portu yok Asrock'un var. Böyle ufak tefek farklar da mevcut.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı