R7 5800x3D vs. i5-13600K

Makaleler
2
Yer
Isparta
Daha fazla  
Meslek
Makine Mühendisi
Selamlar. İşlemcimi yükseltmek istiyorum. Sistemim:
  • Anakart: GIGABYTE B450 AORUS M 3600 MHz (OC)
  • CPU: AMD Ryzen 5 5600
  • RAM: CORSAIR 32GB (2x16GB) DDR4
  • GPU: Gigabyte RTX 4070 Ti Eagle OC
  • AIO: Cooler Master ML240L V2

Elimdeki anakartı değiştirmeme gerek var mıdır AMD için? Eğer gerek varsa Intel tarafına yönelmek mi, yoksa AMD tarafına yönelmek mi daha mantıklı olur? Oyun ağırlıklı bir sistem olacak. İşlemci gücü gerektiren başka bir işim yok.

Bence AM5'e geçmeniz hepsinden daha mantıklı olur toplam 11k civarına denk gelir RAM anakart SSD.
Elinizdeki parçalarda 5K civarına satılabilir ve 6-7k tutar AM5'e geçmek ayrıca daha az ısınır ve 5800x3D ye geçmek 5K tutuyor işlemci satılırsa.

Anakartı değiştirip güzel bir VRM soğutmasına sahip anakart alman gerekir.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Performansı toplam harcayacağınız paraya göre değerlendirip ona göre tercih yapabilirsiniz.

Bence AM5'e geçmeniz hepsinden daha mantıklı olur toplam 11k civarına denk gelir RAM anakart SSD.
Şöyle yapılabilir.

11800TL oluyor bunlarla oyunda 7600X ile 7700X arasında çok fark yok.
RAM'ler daha düşük modellerde alınabilir.

Elinizdeki parçalarda 5K civarına satılabilir ve 6-7k tutar AM5'e geçmek ayrıca daha az ısınır ve 5800x3D ye geçmek 5K tutuyor işlemci satılırsa.
Hocam SSD ihtiyacım KC3000 var elimde 1 TB. Anakartı ve rami satma niyetim yok ikinci bir pc topluyorum oraya koyacağım çıkan parçaları.

Şöyle yapılabilir.
Hocam 6 çekirdek işlemcinin geleceği nasıl olur sizce?

SSD'yi yanlış yazmışım işlemci olacaktı kafam nereye gittiyse :D
Ve o zaman daha da mantıklı olur eski parçalar değerlendirilir.
Evet hocam ikinci bir pc yapmak istiyorum. Elimde RTX 3070 var onu değerlendirmek istiyorum. :)

Technopat Haberler

Geri
Yukarı