R7 7700 RX 6700 XT sistemde DotA2 oynarken ekran donuyor

wndctw

Zeptopat
Daha fazla  
RAM
16 GB Ram
Ekran kartı
AMD Radeon RX 6700 XT
Anakart
B650M-A WIFI II
İşlemci
AMD Ryzen 7 7700 8-Core Processor 3.80 GHz
Merhaba,

DotA2 oynarken bir anda oyun donuyor ve bir daha düzelmiyor. Diğer oyunlarda denemedim.
Görev Yöneticisi'nden sonlandırdığım zaman ise bir daha ne oyunu ne Görev Yöneticisi'ni ne de herhangi bir uygulamayı açamıyorum. Oyunu sonlandırdıktan sonra PC'yi yeniden başlatmazsam da 3-4 dk sonra bilgisayar komple donuyor.

AMD Adrenalin ile izleyeyim dedim. CPU2 bir anda %100 kullanıma erişiyor ve hemen sonrasında %0'a düşüyor. Bir daha da %0 değişmiyor.

Yaklaşık 1-1, 5 aydır bu sorunum var ne yaptıysam düzelmedi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hiç indirmedim.
Hmm peki ozaman. Hizmetlerden Sysmain ve Bağlı Kullanıcı Deneyimleri ve Telemetrisi servisini kapatıp devre dışı bırakır mısınız? bunlar CPU derecesini ve Kullanımını ciddi ölçüde arttırır ayrıca Çekirdek yalıtımı kapatın. bu saydıklarım CPU kullanımını ciddi ölçüde azaltır (Sağlıksız kullanıcılar için) Ama donma sorununa kesin çözüm olur mu bilmiyorum. Gameloop olsaydı Gameloopun kendi hizmetini kapatıp devredışı bırakınca düzeliyordu oynadığınız oyunun hizmeti varsa deneyebilirsiniz değişen birşey olmazsa veya soruna yol açarsa geri açarsınız.

Hmm peki ozaman. Hizmetlerden Sysmain ve Bağlı Kullanıcı Deneyimleri ve Telemetrisi servisini kapatıp devre dışı bırakır mısınız? bunlar CPU derecesini ve Kullanımını ciddi ölçüde arttırır ayrıca Çekirdek yalıtımı kapatın. bu saydıklarım CPU kullanımını ciddi ölçüde azaltır (Sağlıksız kullanıcılar için) Ama donma sorununa kesin çözüm olur mu bilmiyorum. Gameloop olsaydı Gameloopun kendi hizmetini kapatıp devredışı bırakınca düzeliyordu oynadığınız oyunun hizmeti varsa deneyebilirsiniz değişen birşey olmazsa veya soruna yol açarsa geri açarsınız.
Pardon açıklamada CPU2 yazmışım GPU2 olacak. Ekran kartı %100'e vuruyor bi anda sonra 0'a düşüyor. Konuyu da güncelleyemiyorum süre geçtiği için. :(

Technopat Haberler

Geri
Yukarı