R7-7700 ve RTX 3060 Ti OC Pro toplama sistem nasıldır?

Arkadaş Hindistan gibi, teknolojiyi geriden takip ediyor. 😁 RTX 3060'ın üretimi bile durdu. Artık 5000 serisi var. En az 5060 Tİ koymalı o bütçeye.
Burası boşuna mı var adıgüzel? Size soruyoruz işte.

Hocam şimdi sistemde bu bütçede ekran kartı biraz sırıtıyor benim önerim aşağıdaki şekilde:

Ayrıca kesinlikle bu bütçelerde bir üstteki arkadaşın önerdiği m2 ssd tercih etmeyiniz.

1.işlemci

2.anakart

3.SSD

4.ekran kartı

5.RAM

6.PSU

7.işlemci soğutucu.

8.kasa

Ayrıca renk tercihinize göre kasa ve soğutucuyu ayarlayabilirsiniz.
Hocam şu an en doğru ekran kartı ve işlemci kombinasyonunu bulmaya çalışıyorum. Diğer malzemeler masraf dışı. En doğrusu hangisiyse onu alırım, problem değil.

Ben Asus ve Gigabyte harici ekran kartı üreticisi pek duymadım. Kalbi üreten Nvidia ve AMD ama bir sürü de marka var. Bunlardan hangisi güvenli neye dikkat etmeliyim bilmiyorum. Gainward ya da Galax güvenilir mi mesela?

Burası boşuna mı var adıgüzel? Size soruyoruz işte.

Hocam şu an en doğru ekran kartı ve işlemci kombinasyonunu bulmaya çalışıyorum. Diğer malzemeler masraf dışı. En doğrusu hangisiyse onu alırım, problem değil.

Ben Asus ve Gigabyte harici ekran kartı üreticisi pek duymadım. Kalbi üreten Nvidia ve AMD ama bir sürü de marka var. Bunlardan hangisi güvenli neye dikkat etmeliyim bilmiyorum. Gainward ya da Galax güvenilir mi mesela?
Hocam güvenilir olmasa önermezdim bazıları sadece fiyata odaklanıp öneride bulunabiliyor ama galax eski ve kaliteli bir markadır araştırın olumsuz yorum bulamazsınız

Hocam güvenilir olmasa önermezdim bazıları sadece fiyata odaklanıp öneride bulunabiliyor ama galax eski ve kaliteli bir markadır araştırın olumsuz yorum bulamazsınız

Hocam bu listeden F/P olarak hangisini önerirsin?

Ayrıca bunlara da bir bakmanı rica ederim;

Son düzenleme:
AMD ekran kartları hakkında fazla bir bilgim yok ve nvidia kadar iyi olmadığı söyleniyor. RTX tarafına bakacak olursak palit ve gigabyte marka olarak iyidir, gainward hakkında da pek kötü yorum görmedim. Ama hiçbirinin şunun kadar f/p olabileceğini düşünmüyorum:

Hocam bir ekleme daha yapayım eğer 5070 ti fiyatlarına çıkabiliyorsanız da yine bunu tercih edin, o listedeki en f/p gigabyte gibi dursada bunun uygunluğu sizi endişelendirmesin:

Son düzenleme:
AMD ekran kartları hakkında fazla bir bilgim yok ve nvidia kadar iyi olmadığı söyleniyor. RTX tarafına bakacak olursak palit ve gigabyte marka olarak iyidir, gainward hakkında da pek kötü yorum görmedim. Ama hiçbirinin şunun kadar f/p olabileceğini düşünmüyorum:

Hocam bir ekleme daha yapayım eğer 5070 ti fiyatlarına çıkabiliyorsanız da yine bunu tercih edin, o listedeki en f/p gigabyte gibi dursada bunun uygunluğu sizi endişelendirmesin:

Hocam biri 28 lira diğeri 42 lira... Az fark da yok hani... Neyse bakacağım. İşlemci ne önerirsin?

Hocam istediğim 60 bin ama beklentilerime göre tavsiyenize uymak için kasa toplamı 100 bine kadar çıkarım.
60k lık kasada ile 100k lık kasa arasında dağlar kadar fark olur. Tavsiyem alabiliyorken 100k lık kasa almanız. Ülkede ve dünyada ne olacağı belli olmuyor. Alabiliyorken alın uzun yıllar arkanıza bakmayın.

CPU: 9800x3d
GPU: 5070Ti
Anakart: Gigabyte X870e Aorus Elite
Ram: XPG Lancer 2x16 32gb 6000mhz cl30
SSD: Samsung 990 pro
Sıvı Soğutma: DeepCool LT720 360mm
Kasa+PSU: Raijintek Ponos Ultra MS4 850w

100k.

CPU: 7800x3D
GPU: 5080
Anakart: MSI PRO X870-P Wİ-Fİ
Ram: XPG Lancer 2x16 32gb 6000mhz cl30