Burası boşuna mı var adıgüzel? Size soruyoruz işte.Arkadaş Hindistan gibi, teknolojiyi geriden takip ediyor.RTX 3060'ın üretimi bile durdu. Artık 5000 serisi var. En az 5060 Tİ koymalı o bütçeye.
Hocam şu an en doğru ekran kartı ve işlemci kombinasyonunu bulmaya çalışıyorum. Diğer malzemeler masraf dışı. En doğrusu hangisiyse onu alırım, problem değil.Hocam şimdi sistemde bu bütçede ekran kartı biraz sırıtıyor benim önerim aşağıdaki şekilde:
Ayrıca kesinlikle bu bütçelerde bir üstteki arkadaşın önerdiği m2 ssd tercih etmeyiniz.
1.işlemci
AMD Ryzen 5 7600X Altı Çekirdek 4.7 GHz İşlemci Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz AMD Ryzen 5 7600X Altı Çekirdek 4.7 GHz İşlemci fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! AMD Ryzen 5 7600X Altı Çekirdek 4.7 GHz İşlemci özelliklerini incele, 7.225,00 TL'den başlayan fırsatları yakala!www.akakce.com
2.anakart
3.SSD
4.ekran kartı
Gainward RTX 4070 TI Super Panther OC NED47TSS19T2-1043Z 256 Bit GDDR6X 16 GB Ekran Kartı Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz Gainward RTX 4070 TI Super Panther OC NED47TSS19T2-1043Z 256 Bit GDDR6X 16 GB Ekran Kartı fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! Gainward RTX 4070 TI Super Panther OC NED47TSS19T2-1043Z 256 Bit GDDR6X 16 GB Ekran Kartı özelliklerini incele, 32.599,11 TL'den başlayan fırsatları...www.akakce.com
5.RAM
6.PSU
7.işlemci soğutucu.
Havit Gamenote F2002 Su Soğutmalı Fan 3lü Siyah
Havit Gamenote F2002 360mm İşlemci Sıvı Soğutucu Siyah - AM5 ve Intel LGA1700 Uyumluwww.havitstore.com.tr
8.kasa
Havit CF925 Şeffaf Bilgisayar Kasası 3 Fanlı Siyah
Havit CF925 Tamperlı Cam Gaming Oyuncu Kasası 3 Fanlı Siyah - Kumandalı ve Modüllü ITX/M-ATX/ATX/E-ATX Uyumluwww.havitstore.com.tr
Ayrıca renk tercihinize göre kasa ve soğutucuyu ayarlayabilirsiniz.
Hocam güvenilir olmasa önermezdim bazıları sadece fiyata odaklanıp öneride bulunabiliyor ama galax eski ve kaliteli bir markadır araştırın olumsuz yorum bulamazsınızBurası boşuna mı var adıgüzel? Size soruyoruz işte.
Hocam şu an en doğru ekran kartı ve işlemci kombinasyonunu bulmaya çalışıyorum. Diğer malzemeler masraf dışı. En doğrusu hangisiyse onu alırım, problem değil.
Ben Asus ve Gigabyte harici ekran kartı üreticisi pek duymadım. Kalbi üreten Nvidia ve AMD ama bir sürü de marka var. Bunlardan hangisi güvenli neye dikkat etmeliyim bilmiyorum. Gainward ya da Galax güvenilir mi mesela?
Hocam güvenilir olmasa önermezdim bazıları sadece fiyata odaklanıp öneride bulunabiliyor ama galax eski ve kaliteli bir markadır araştırın olumsuz yorum bulamazsınız
Hocam bir ekleme daha yapayım eğer 5070 ti fiyatlarına çıkabiliyorsanız da yine bunu tercih edin, o listedeki en f/p gigabyte gibi dursada bunun uygunluğu sizi endişelendirmesin:
Hocam bu listeden F/P olarak hangisini önerirsin?
Ayrıca bunlara da bir bakmanı rica ederim;
Sapphire Radeon RX 7900 XT Nitro+ Gaming OC Vapor-X 20GB GDDR6 320 Bit Ekran Kartı
Sapphire Radeon RX 7900 XT Nitro+ Gaming OC Vapor-X 20GB GDDR6 320 Bit Ekran Kartı fiyatı ve teknik özellikleri için hemen Sinerji Bilgisayar'a gelin ve en iyi fiyatlar ile sahip olunwww.sinerji.gen.tr
AMD ekran kartları hakkında fazla bir bilgim yok ve nvidia kadar iyi olmadığı söyleniyor. RTX tarafına bakacak olursak palit ve gigabyte marka olarak iyidir, gainward hakkında da pek kötü yorum görmedim. Ama hiçbirinin şunun kadar f/p olabileceğini düşünmüyorum:
GALAX GeForce RTX 5070 1-Click OC 12GB GDDR7 192 Bit DLSS 4 Ekran Kartı (57NON7MDBROC) – 2 Yıl Birebir Değişim Garantili
GALAX GeForce RTX 5070 1-Click OC 12GB GDDR7 192 Bit Ekran Kartı – 2 Yıl Birebir Değişim Garantiliwww.gaming.gen.tr
Hocam bir ekleme daha yapayım eğer 5070 ti fiyatlarına çıkabiliyorsanız da yine bunu tercih edin, o listedeki en f/p gigabyte gibi dursada bunun uygunluğu sizi endişelendirmesin:
GALAX GeForce RTX 5070 Ti EX Gamer 1-Click OC 16GB GDDR7 256 Bit DLSS 4 Ekran Kartı (57IZN6MDBUEX) – 2 Yıl Birebir Değişim Garantili
NVIDIA Blackwell tarafından desteklenen GeForce RTX™ 50 Serisi GPU’lar, oyunculara ve içerik üreticilere oyunun kurallarını değiştiren özellikler sunuyor.www.gaming.gen.tr
Ryzen 5 7500f veya üstü bir modele bakabilirsinHocam biri 28 lira diğeri 42 lira... Az fark da yok hani... Neyse bakacağım. İşlemci ne önerirsin?
R7-7700 bundan daha iyi değil mi?Ryzen 5 7500f veya üstü bir modele bakabilirsin
Hocam istediğim 60 bin ama beklentilerime göre tavsiyenize uymak için kasa toplamı 100 bine kadar çıkarım.Konuda ki sistemleri görünce kanım çekildi. Hiçbiri bu bütçede alınmaz. @efebatiin sistemi dışında. Sizin maksimum bütçeniz nedir? Adam akıllı bir kasa toplayalım. @HanKaĞaN
60k lık kasada ile 100k lık kasa arasında dağlar kadar fark olur. Tavsiyem alabiliyorken 100k lık kasa almanız. Ülkede ve dünyada ne olacağı belli olmuyor. Alabiliyorken alın uzun yıllar arkanıza bakmayın.Hocam istediğim 60 bin ama beklentilerime göre tavsiyenize uymak için kasa toplamı 100 bine kadar çıkarım.