R7 7700X 3060 Ti sistem reset atıyor

TodLiche

Centipat
Daha fazla  
Ekran kartı = MSI RTX 3060 Ti xtrio.
İşlemci = AMD Ryzen 7 7700X.
Anakart = MSI B650M a Wi-Fi 6400 MHz.
PSU = Corsair 750W Bronze.
Bilgisayarımı açıyorum fakat kendi kendi açıldıktan sonra reset atıyor. Neden kaynaklanabilir?

Merhaba, reset atması belirli bir sürede mi oluyor yoksa rastgele mi? Reset attığı zamanlar bilgisayar yük altında mı yoksa boşta mı?
Merhaba, bilgisayara format attırdım, bilgisayar açılıyor 10 saniye sonra reset atıyor. O 10 saniyede ekranda donmalar fare imleçi takılarak ilerliyor. Bu arada yazılımsal mı acaba diye 2 defa attırdım formatı

Merhaba, reset atması belirli bir sürede mi oluyor yoksa rastgele mi? Reset attığı zamanlar bilgisayar yük altında mı yoksa boşta mı?
Birde Reset atarken psu güç kesiyor rgbler kapanıyor sonra tekrar açılıyor

Son düzenleme:
Anlattığınıza göre sistemsel bir sıkıntı yok. Prizden PSU'ya gelen kablo arızalı olabilir veya PSU'nun kendisinde bir arıza oluşmuş olabilir. Elinizde başka PSU güç kablosu varsa onun ile tekrar deneyin.

Anlattığınıza göre sistemsel bir sıkıntı yok. Prizden PSU'ya gelen kablo arızalı olabilir veya PSU'nun kendisinde bir arıza oluşmuş olabilir. Elinizde başka PSU güç kablosu varsa onun ile tekrar deneyin.
Ekran kartı 650w güç alıyor, işlemci 105w yetersiz kalıyor olabilir mi acaba?

Başka bir kablo ile denedim fark etmedi çünkü

Sistem parçalarının 750W doldurması imkansız. Ayarlar>Hakkında>Gelişmiş Sistem Ayarları>Başlangıç ve Kurtarma>Otomatik Yeniden Başlat seçeneğinin tikini kaldırıp dener misin?
Akşam bu dediğinizi yapacağım fakat bilgisayarda yavaşlama ve donmalar oluyor yani fare imleci donarak ilerliyor

Akşam bu dediğinizi yapacağım fakat bilgisayarda yavaşlama ve donmalar oluyor yani fare imleci donarak ilerliyor
Hocam siz akşam birde arama kısmına "Olay Görüntüleyicisi>Hata>Bu Olayın Tüm Örneklerini Görüntüle" yaparak bir ekran görüntüsü atın, ona da bakalım. Hatta mevcut ise "Hata" ile aynı kısımda olan "Önemli" başlığının da ekran görüntüsünü atın.

Hocam siz akşam bir de arama kısmına "Olay Görüntüleyicisi>Hata>Bu Olayın Tüm Örneklerini Görüntüle" yaparak bir ekran görüntüsü atın, ona da bakalım. Hatta mevcut ise "Hata" ile aynı kısımda olan "Önemli" başlığının da ekran görüntüsünü atın.

Bu tip hatalar var hocam.

Dosya Ekleri

• IMG_2453.jpeg
    IMG_2453.jpeg
    423,5 KB · Görüntüleme: 47
  • IMG_2454.jpeg
    IMG_2454.jpeg
    462,3 KB · Görüntüleme: 30
  • IMG_2455.jpeg
    IMG_2455.jpeg
    474,9 KB · Görüntüleme: 28
Son düzenleyen: Moderatör: