R7 7700X 4070 sistem uyumlu mu?

Uyumsuz olduğunu bile bile önermek daha büyük fiyasko. Attığın konuda bile uymuyor, ona rağmen fan çıkart demişsin. Niye fan çıkartıp yarım yamalak kullansın adam? Böyle sistem falan tavsiye edilmez. Bir bileşeni sığdıracağım diye uyumsuz bileşenler öneriyorsun. Şurada gram haklılık payın yok, kusura bakma. Attığın sistem uyumsuz, uzatmaya gerek yok.

O kasa bu bütçenin kasası değil, mahalle bilgisayarcıları gibi tavsiye olmuş.

Yahu adama uyumsuz sistem öneriyorsun, hâlâ üste çıkmaya çalışıyorsun. Bu ne saçma sapan bir tavırdır? Attığın sistem uyumsuz kardeşim, u-y-u-m-s-u-z. Git kendin al çok beğeniyorsan, fanları söker kullanırsın 4080 Super'li sistemde. Hatta direkt ön panele baltayla girsin.
Bütçem olsa alırım.

Sistem uyumsuz dediğin kasadaki 1 fanın ekran kartını engellemesi :D Sen aşırı abartıyorsun. Gören de ekran kartı işlemci , anakart falan uyumlu değil sanacak. Bu fiyata daha iyisini topla diyorum sana dostum. Gönül isterdi ki Lancool 3 koyup 850w Msi gold koyalım. Ama bütçe yeterli değil. İşlemciden kısmak istemedim. Kasa ve psu gayet de iyi.

Sonuç olarak 80k'ya alabileceği en yüksek performansı veren, parça kalitesi düşük olmayan bir sistem var ortada. 1 fanın eksik olmasını çok abarttın sen. Fanları söker kullanırsın demişsin çarpıtmışsın baya. 3 ön fan var. 1 tane eksik olacak. Sistemin soğutması zaten kötü değil bir şey etkilemeyecek. Olay bu.

Ekran kartını 4070 Ti'a düşürmek, kalan parayla da daha kaliteli bir kasaya geçiş yapmak en mantıklısı. Çok zorlama bir sistem oluyor gibi. Ayrıca, AM5 sistemlerde sweetpoint 6000MHZ-CL30. Z5 Neo'nun bu özelliklerdeki bir kit'ini tercih etmek en doğrusu.
4070ti'ye düşürürsek X serisi anakart alır. Kasa psu değişir. Psu kalitelerinde fark olmaz gibi bir şey. Kasa bir tık daha büyük olacak ve X serisi anakart olmuş olacak. 4080'den vazgeçilir mi bilmiyorum. Arkadaşın kararı.

Son düzenleme:
Sistem uyumsuz dediğin kasadaki 1 fanın ekran kartını engellemesi :D Sen aşırı abartıyorsun.
Aşırı abartmıyorum. hâlâ suçsuzmuş gibi üste çıkmaya çalışıyorsun. Attığın sistemde en ufak bir şey uyumsuz olsa da uyumsuzdur.

Bak bakalım bu konuya, senin mantığında önerilen bir sistem mesela.

Adam 80.000 TL para verecek, gidip Valor Air öneriyorsun. Şaka gibi. 80.000 TL para vereceğim ve Valor Air alacağım, üstüne ekran kartım bile sığmayacak öyle mi? Paranla rezil olmak derler ya, o bu işte. Sen insanları parasıyla rezil ediyorsun. Bu bütçede o kasa alınmaz. Hadi aldı, en azından uyumlu olsa bari, o da değil. Neden ön fanı söküp sistemin genel görüntüsünü bozsun adam? İçine siniyor mu millete uyumsuz sistem aldırmak?

80.000 TL para verip sistem alacak, sanki ikinci elden düşük bütçede PC almış gibi ön fanını söküp kullanacak. Vallahi büyük rezillik.

Aşırı abartmıyorum. hâlâ suçsuzmuş gibi üste çıkmaya çalışıyorsun. Attığın sistemde en ufak bir şey uyumsuz olsa da uyumsuzdur.

Bak bakalım bu konuya, senin mantığında önerilen bir sistem mesela.

Adam 80.000 TL para verecek, gidip Valor Air öneriyorsun. Şaka gibi. 80.000 TL para vereceğim ve Valor Air alacağım, üstüne ekran kartım bile sığmayacak öyle mi? Paranla rezil olmak derler ya, o bu işte. Sen insanları parasıyla rezil ediyorsun. Bu bütçede o kasa alınmaz. Hadi aldı, en azından uyumlu olsa bari, o da değil. Neden ön fanı söküp sistemin genel görüntüsünü bozsun adam? İçine siniyor mu millete uyumsuz sistem aldırmak?
Evet uyuyor. Dünyanın sonu değil 1 fan eksik kullanmak. Elinde o sistem varsa bırak da 1 fan eksik kullan. Valor airi fazla yere gömdün. Gereksiz. 80.000 diyorsun da diğer parçalara bak bi. Kötü bir parça var mı? PSU da gayet iyi. Sadece 1 fan çıkaracak bu kadar :D. Sakin ol.

Valor Air'i fazla yere gömdün.
O kadar tersten anlıyorsun ki... Ben kasaya mı laf ediyorum? Uyumsuz diyorum kardeşim uyumsuz! Delireceğim ya! Uyumsuz kardeşim. Sistem uyumsuz ne olur anla artık o kasaya o ekran kartını takamazsın uyumsuz. Bak uyumsuz.

1 fan eksik kullanmak dünyanın sonu değil, genel görüntüsü leş gibi olacak kasanın. Ya 80.000 TL para verecek bak 8.000 TL değil, 80.000 TL'den bahsediyoruz ve sen adamı parasıyla rezil ediyorsun. 80.000 TL para versem ve yarım yamalak fanları çıkmış kasa kullansam bunu bana aldıran kişiye bir dolu saydırırım.

Gereksiz olan senin uyumsuz sistem önermen. Hala uyumsuz değil diyorsun. Bu PC'yi alsın konu sahibi, sonra gelsin konu açsın. Ortadan kaybolursunuz o zaman.

80.000 TL para var ortada, tabii para sizden çıkmıyor o yüzden rahatsınız millete yarım yamalak sistem tavsiye ediyorsunuz. 80.000 TL'lik bilgisayara bak, ekran kartı sığmıyor diye ön fanı söküyor adam. Büyük rezillik yemin ederim. Umarım sizin tavsiyelere uyup kimse sistem almıyordur. Yarın bir gün de ekran kartını ikiye böl kullan dersiniz.

Uyumsuz sistem önerdiğin için özür dilemek yerine hâlâ saçma sapan çözüm önerileri sunup üste çıkmaya çalışıyorsun.

O kadar tersten anlıyorsun ki... Ben kasaya mı laf ediyorum? Uyumsuz diyorum kardeşim uyumsuz! Delireceğim ya! Uyumsuz kardeşim. Sistem uyumsuz ne olur anla artık o kasaya o ekran kartını takamazsın uyumsuz. Bak uyumsuz.

1 fan eksik kullanmak dünyanın sonu değil, genel görüntüsü leş gibi olacak kasanın. Ya 80.000 TL para verecek bak 8.000 TL değil, 80.000 TL'den bahsediyoruz ve sen adamı parasıyla rezil ediyorsun. 80.000 TL para versem ve yarım yamalak fanları çıkmış kasa kullansam bunu bana aldıran kişiye bir dolu saydırırım.

Gereksiz olan senin uyumsuz sistem önermen. Hala uyumsuz değil diyorsun. Bu PC'yi alsın konu sahibi, sonra gelsin konu açsın. Ortadan kaybolursunuz o zaman.

80.000 TL para var ortada, tabii para sizden çıkmıyor o yüzden rahatsınız millete yarım yamalak sistem tavsiye ediyorsunuz. 80.000 TL'lik bilgisayara bak, ekran kartı sığmıyor diye ön fanı söküyor adam. Büyük rezillik yemin ederim. Umarım sizin tavsiyelere uyup kimse sistem almıyordur. Yarın bir gün de ekran kartını ikiye böl kullan dersiniz.

Uyumsuz sistem önerdiğin için özür dilemek yerine hâlâ saçma sapan çözüm önerileri sunup üste çıkmaya çalışıyorsun.
Ne zaman kaçmışım bir konudan? Niye özür dileyeyim o fiyattaki en iyi sistem o. Farkındaysan 80.000tl verince ve fanlardan birini çıkarınca parçalar çöpe gitmiyor. Ben önerimi yaptım. Arkadaş fansız kullansın memnun olurum bu durumdan. Elindeki sistem üst düzey çünkü. Uyunmsuzsa da uyumsuz. 1 fan çıkarınca uyumsuzluk diye bir şey kalmıyor. Bitti gitti.

80.000 TL bütçe için çok saçma sistem bence. Ayrıca MSI M450 1 TB SSD'ye 4.500 TL vermek? O paraya çok çok daha iyi SSD'ler var. Aynı şekilde o PSU da 6.600 TL etmez. Fiyatlar inanılmaz kazık hocam, almayın.

Ayrıca neden bu sisteme mıtx anakart alıyorsunuz? Çok saçma tercihler.

Çok iyi bilmiyorum bu işleri. Aynı fiyat bandında veya bir tık daha azında bana beyaz bir PC toplar mısın? Tek istedigim şey Ryzen olsun ve Ryzen 5 üstü olsun. Ekran kartıda 4070.

@Jesus Wicked Bu saçmalıklarınla daha fazla uğraşamayacağım. 80.000 TL para veren adama ekran kartını sığdırmak için ön fanı çıkart ve sistemin genel görüntüsünün içine et diye tavsiye veriyorsun. Bu çöp tavsiyeye uymak istiyorsa kendisi uysun. Saçmalıklarınla uğraşamayacağım çünkü hatalı olmana rağmen hâlâ uzatıyorsun ve anlamamakta direniyorsun, güle güle.

Konu sahibine de söyleyeceğim şey, bu önerideki sistem uyumsuzdur. 80.000 TL para verip yarım yamalak kasa kullanmak istemiyorsanız bu sistemi almayın. Yok ben paramla rezil olacağım, gerekirse ön paneli bile söker atarım diyorsanız karar sizin. İyi günler diliyorum.

Dışarıdan okuyan biri senin ne kadar abarttığını anlayacaktır. Kasaya gülle ile vurmuyorsun. 1 adet fan çıkarıyorsun 1 sadece 1 tane :D Görüntünün aşırı bozulacağına nasıl bu kadar eminsin denedin mi? Arkadaşa bu sistemi tavsiye ederim çünkü bu fiyata alabileceği max performans olacaktır.

Hocam sana saygım var sadece abarttığını bilmeni isterim.

Mantıksal açıdan kasanın kendi sitesinde o ekran kartının sığabileceği sayılarla belirtmiş. (1 adet fan çıkarılması gerekiyor.) Fan ile 305 mm destek fansız 330 mm destek. Bunu şirketin kendisi belirtiyor. Uyumsuz diyemeyiz. Sadece 1 fan çıkarmasak daha iyi olabilirdi. Ama fan çıkarılmayan kasa seçmek için bu güzel parçalardan kısmak mantıklı mı?

Dışarıdan okuyan biri senin ne kadar abarttığını anlayacaktır. Kasaya gülle ile vurmuyorsun. 1 adet fan çıkarıyorsun 1 sadece 1 tane :D Görüntünün aşırı bozulacağına nasıl bu kadar eminsin denedin mi? Arkadaşa bu sistemi tavsiye ederim çünkü bu fiyata alabileceği max performans olacaktır.

Hocam sana saygım var sadece abarttığını bilmeni isterim.

Mantıksal açıdan kasanın kendi sitesinde o ekran kartının sığabileceği sayılarla belirtmiş. (1 adet fan çıkarılması gerekiyor.) Fan ile 305 mm destek fansız 330 mm destek. Bunu şirketin kendisi belirtiyor. Uyumsuz diyemeyiz. Sadece 1 fan çıkarmasak daha iyi olabilirdi. Ama fan çıkarılmayan kasa seçmek için bu güzel parçalardan kısmak mantıklı mı?
Dışarıdan okuyorum yarım saattir ve haksızsınız arkadaş, 80.000 TL az mı? O parayı verip niye fan sökmek zorunda olsun, hani hem görüntüyü bozuyor, hadi diyelim o kadar bozmuyor niye o parayla bunu yapmak zorunda olsun? Koy üstüne biraz daha doğru düzgün bir kasa ile PSU al, 80.000 TL veren 85.000 TL'de verir, koymaz o kadar, asıl 80.000 TL verip fan söküp böyle ucu ucuna ekran kartını sığdırmak koyar. He kaldı ki sistem uyumsuz değil diyorsunuz, uyumsuz işte, kasanın fanını söküyorsun sığdırmak için, fanı sökmediğin zaman uyumlu oluyor mu? Olmuyor, e işte uyumsuz. Niye bu kadar inat ettiniz anlamadım, pardon deyip düzeltmek bence bu kadar zor değil.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı