R7 7700X işlemci 76W'ı geçmiyor

• Konuyu başlatan Cazibe
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 39
  • Görüntüleme 1.477
Yani bundan da değilse aklıma tek gelen şey bios versiyonunun güncel olmaması. Güncellemelerle belki değişmiştir bu durum.
Ryzen Master'da da bir şeyler kurcalamadın diye düşünüyorum, bizim manuel yaptığımız değişiklikeri override eden bir şey olmasın.

Yani bundan da değilse aklıma tek gelen şey BIOS versiyonunun güncel olmaması. Güncellemelerle belki değişmiştir bu durum.
Ryzen Master'da da bir şeyler kurcalamadın diye düşünüyorum, bizim manuel yaptığımız değişiklikeri override eden bir şey olmasın.

Hocam Ryzen Master indirmedim dediklerinizi yaptım tek bir şey değişmedi BIOS güncel acaba 2-3 eski sürümemi geri döndürsem BIOS'u öyle denesem fayda edebilir mi?

Sanmıyorum ama dene istiyorsan. Son olarak manuel değil de motherboard limits varsa pbo limits kısmında onu da dener misin?

Anakarttan kaynaklıysa bence ya iade et amazon'dan falan aldıysan ya da sahibinden'de elinden çıkar yeni anakart al. İşlemcin oldukça güçlü çünkü, baya kısıtlanıyor şu an. Tek avantajı buz gibi olması şu an :D

Sanmıyorum ama dene istiyorsan. Son olarak manuel değil de motherboard limits varsa PBO limits kısmında onu da dener misin?

Anakarttan kaynaklıysa bence ya iade et Amazon'dan falan aldıysan ya da Sahibinden'de elinden çıkar yeni anakart al. İşlemcin oldukça güçlü çünkü, bayağı kısıtlanıyor şu an. Tek avantajı buz gibi olması şu an :D

Hocam 2.el olarak aldım 1 aylık İtopya'dan hazır sistemden alınmış sanırım faturada öyle gözüküyor iade ederler mi ki.

Son olarak manuel değil de motherboard limits varsa pbo limits kısmında onu da dener misin?
Şunu denediniz mi?

Şansını dene istersen iade konusunda; itopya, hazır sistem parçası vs. emin olamadım. 75 watt limit olması da saçma geldi açıkçası ne yalan söyleyeyim. 7600 bile pbo max ile birlikte 100 watt üzerine çıkıyor. Nasıl bir mantık var gigabyte'da anlamadım.

Şunu denediniz mi?

Şansını dene istersen iade konusunda; İtopya, hazır sistem parçası vs. emin olamadım. 75 watt limit olması da saçma geldi açıkçası ne yalan söyleyeyim. 7600 bile PBO Max ile birlikte 100 watt üzerine çıkıyor. Nasıl bir mantık var Gigabyte'da anlamadım.

Vallahi saçmalık hocam en iyisi boş vereyim ileride yükseltirim.

1736420797006.png

Şöyle bir şey buldum; Gigabyte diyor ki bu listelenen cpu'lar overclockable değil, b serisi amd'ye göre overclockable, gigabye kendince kısıt koymuş. Dolayısıyla güç limiti bile koymuş olabilirler, sadece oc izin vermese yine neyse. Reddit'te biri de a serisi anakarta b chipset'i koymuşlar gibi düşünün demiş.

Forumda hiç kullanan yok mu bunu?

Eki Görüntüle 2392296
Şöyle bir şey buldum; Gigabyte diyor ki bu listelenen cpu'lar overclockable değil, b serisi amd'ye göre overclockable, gigabye kendince kısıt koymuş. Dolayısıyla güç limiti bile koymuş olabilirler, sadece oc izin vermese yine neyse. Reddit'te biri de a serisi anakarta b chipset'i koymuşlar gibi düşünün demiş.

Evet, fabrika çıkışlı limitliymiş direkt hiçbir şekilde yoksayamıyoruz galiba.

1736422002099.png

Teşekkür ederim hocam yardımlarınız için konuyu kapatıyorum o halde.
Evet, fabrika çıkışlı limitliymiş direkt hiçbir şekilde yoksayamıyoruz galiba.

Eki Görüntüle 2392308
Eki Görüntüle 2392296

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı