R7-7700X RTX 4070 Super Minecraft'ta düşük FPS veriyor

Dofhl

Femtopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Sorunum başlıktaki gibi vakit geçmesi için tekrardan Minecraft oynamaya karar verdim fakat FPS çok düşük kurduğum shader packi kaldırdım ve tekrardan denedim. Hâlâ FPS'im çok düşük oyunu ekran kartını kullanması için ayarladım ama hala bir şey değişmedi.

Sistem özellikleri şu şekilde;
RTX 4070 Super 12 GB.
Ryzen 7 7700X.
32 GB RAM 5200MHz.
Bütün driverlar güncel.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sorunum başlıktaki gibi vakit geçmesi için tekrardan Minecraft oynamaya karar verdim fakat FPS çok düşük kurduğum shader packi kaldırdım ve tekrardan denedim. Hâlâ FPS'im çok düşük oyunu ekran kartını kullanması için ayarladım ama hala bir şey değişmedi.

Sistem özellikleri şu şekilde;
RTX 4070 Super 12 GB.
Ryzen 7 7700X.
32 GB RAM 5200MHz.
Bütün driverlar güncel.

Ne kadar bilmiyorum ama beklediğiniz kadar değilse optimizasyon paketi kullanabilirsiniz CurseForge üzerinden. Minecraft'ın kendi launcherının optimizasyonu rezalet.

70-130 aralarında geziyor
Hocam Sodium+Iris modlarını dener misiniz? Gerçekten optimizasyonu "adam ediyor" bu modlar.
Fabric mod sistemiyle uğraşmam diyorsanız Optifine kurup oyun ayarlarındaki Performans sekmesinde bulunan "Smooth FPS" dışındaki ayarların hepsini açmayı da deneyebilirsiniz.

Bunu kullanabilirsiniz çok güzel bir pakettir sürekli kullanıyorum. NeoForge olduğundan mod kurarken biraz sorun yaşayabilirsiniz, modlu oynayacaksanız Fabric öneriyorum. Forge kullanabilirsiniz ama Forge'un optimizasyonuda kötü ve kesinlikle OptiFine kullanmayın. Alternatif modlar var onları kullanın.

Hocam Sodium+Iris modlarını dener misiniz? Gerçekten optimizasyonu "adam ediyor" bu modlar.
Fabric mod sistemiyle uğraşmam diyorsanız Optifine kurup oyun ayarlarındaki Performans sekmesinde bulunan "Smooth FPS" dışındaki ayarların hepsini açmayı da deneyebilirsiniz.
Optifine işe yarayabilir ama artık önerilen bir mod değil. Uzak durmak gerekiyor. Sodium ve Iris'in Forge portları var bildiğim kadarıyla, Embeddium olarak geçiyor.

Optifine işe yarayabilir ama artık önerilen bir mod değil. Uzak durmak gerekiyor. Sodium ve Iris'in Forge portları var bildiğim kadarıyla, Embeddium olarak geçiyor.
Evet duymuştum onları da, ancak Optifine'ın kurulumu kolay diye değinmek istedim.

Bence bu sistemin mod kurmadan bile daha çok FPS alması gerekir.
Evet hocam bende bu şekilde düşündüğüm için garipsiyorum durumu bayağı daha ağır oyunlarda veya programlarda bu kadar sorun yaşamazken Minecraft'ta bu kadar düşük FPS almak hayal kırıklığı oldu biraz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı